CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 5088|Reply: 27

Ramainya Jadi Mangsa Penggodam, Suria FM Sampai Hilang Lebih 300,000 Pengikut!

  [Copy link]
Post time 5-6-2020 11:05 AM | Show all posts |Read mode
Alamak, ramainya kena serang dengan penggodam. Habis bahasa Turki segala bagai yang keluar!


Melihat Insta Story Pengurus Kanan Suria FM, Roslinda Abdul Majid atau DJ Lin, dia berkongsi gambar berada di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Petaling Jaya bagi membuat laporan mengenai Instagram stesen radio itu digodam.







"ihak pengurusan membuat laporan polis bagi mengelak keadaan menjadi lebih buruk terutama apabila lebih ramai akaun yang diikuti Suria Malaysia, digodam.

"erkara ini disedari petang semalam selepas kami tidak dapat mengakses akaun IG dan carian atas nama Suria Malaysia tidak dapat ditemui," katanya kepada BH Online.


Sementara itu, Suria FM dalam kenyataannya kepada mStar Online berkata, akaun tersebut hilang daripada carian sejak petang Rabu dan menyebabkan lebih 333,000 pengikut di lnstagram hilang.








Malah, Datuk Seri Siti Nurhaliza dan Nad Zainal turut berkongsi ada cubaan daripada pihak tidak bertanggungjawab cuba menggodam IG mereka.

“Pagi ni dapat mesej ni kat DM (direct message). Rasanya ada yang nak try hack account saya! Abaikan atau buat apa? Help!” tulis Siti di Insta Story.















Lebih parah, Datin Almy Nadia juga menjadi mangsa dan meminta penggodam memulangkan semula IGnya.







Kredit foto: Instagram




Manakakala, Sharifah Shahirah berpesan kepada orang ramai agar berhati-hati apabila menerima mesej daripada akaun tidak dikenali. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-6-2020 11:31 AM | Show all posts
ya ada nampak kat ig shira jugak semalam...nasib baik dia tak klik link tu semata2 nak dapatkan blue tick
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Sian penyanyi bernombor menyara bewak yg menumpang dgn ig & youtube..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 12:09 PM | Show all posts
yg penting nampak link suspicious apo pon jangan klik!
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 03:03 PM | Show all posts
jgn2 kejer awang hitam... nak racist skjap....
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Artis mesia ni bodoh bodoh yach
Instagram apa2 guna email mana ada guna dm bagai
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 04:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Cuak la memasing kalo IG kena hack.. dah la follower bermillion million..
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
ooooooooooo habis tu kita semua kat sini nk kena mggelabah tekssssss ke tak dgn berita ni?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-6-2020 06:26 PM | Show all posts
kukukatablog replied at 5-6-2020 03:03 PM
jgn2 kejer awang hitam... nak racist skjap....

#blacklivesmatter


Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 06:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Url tu pun guna nama instagramsupportive .. bukan instagram. Jgn lah click retis2 oiii...hayoooo
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 06:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols tak pahamlah org yg rajin nau dok click semua link. Dpt email ke, text message yg bukan2 tu xpayahlah gigih sgt. report spam & delete sajalah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 07:14 PM From the mobile phone | Show all posts
kiah_mai_pulak replied at 5-6-2020 04:14 PM
ooooooooooo habis tu kita semua kat sini nk kena mggelabah tekssssss ke tak dgn berita ni?

Kiahhhh selamat hari raye
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 07:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 5-6-2020 07:14 PM
Kiahhhh selamat hari raye

selamat hari raya to u too acikgomen. hehe
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Hecker what????
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 08:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 5-6-2020 11:48 AM
Sian penyanyi bernombor menyara bewak yg menumpang dgn ig & youtube..

Takkan penyanyi bernombor tersohor bgantung hidup kat ig
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 08:10 PM | Show all posts
semua retis yang klik tu bimbo in real life, tak pelik pun....
kalau bagitau pakai produk faiz roslan boleh jadi cantik pun depa beli...
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 5-6-2020 09:56 PM | Show all posts
Nak tanya mana mereka dapat ilmu untuk godam benda-benda ini semua?
Reply

Use magic Report

Post time 5-6-2020 10:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Zaman dh berubah.. dulu artis2 merayu jangan  cetak rompak album n filem2 dorang.. skrg artis2 merayu jangan hack ig dorang..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 01:37 AM From the mobile phone | Show all posts
ni lebi kepada phising.teknik zaman dolu2..
bila klik link tu,akan ada laman login menyerupai instagram.

siapa yg tertipu,dia akan masukkan username dan password.

Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 01:57 AM | Show all posts
Hitman91 replied at 6-6-2020 01:37 AM
ni lebi kepada phising.teknik zaman dolu2..
bila klik link tu,akan ada laman login menyerupai insta ...

dan yang tertipu tu pun iolss syak retis bimbo jah...
yang pandai takdenya akan tertipu dengan link phishing macamtu

jenis yang kita jual produk timbang kilo pembesar payu dara... founder dia faiz roslan...
pun depa pergi beli dah terang2 jantan yang jual tu...
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-8-2022 09:57 AM GMT+8 , Processed in 0.210504 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list