CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1136|Reply: 14

Suami Berang Lamaran Ditolak Banyak Kali, Wanita Dipaksa Kahwin Mati Disiram Asid

[Copy link]
Post time 29-11-2021 11:52 AM | Show all posts |Read mode
Bandung: Seorang wanita di Jawa Barat maut selepas disiram 'air keras', sejenis asid selepas dikatakan berkahwin kerana terpaksa.


Sebelum ini, mangsa berusia 21 tahun itu sudah tiga kali menolak pinangan suaminya sebelum akhirnya bersetuju.


Persetujuan mangsa untuk berkahwin itu didorong desakan keluarga selain suaminya berulang kali melamarnya.


Gambar Hiasan




"Mangsa kelihatan seperti terpaksa kerana memikirkan keluarga," kata bapa saudaranya, Rizwan Maulana.


Suspek adalah lelaki berasal dari Timur Tengah dan menjadi rakan kongsi perniagaan ibu mangsa.


Menurut Rizwan, suspek sering berkunjung ke rumah mangsa namun jarang berkomunikasi kerana tidak fasih berbahasa Indonesia.


"Walaupun sudah enam tahun menetap di Indonesia namun suspek hanya boleh berbahasa Inggeris dan Arab saja," katanya.


Katanya, selepas berkahwin mangsa dilarang keluar rumah dan membeli barang keperluan harian selain tidak dibenarkan berinteraksi dengan orang sekeliling.


Suspek bertindak sedemikian hanya selepas bernikah walaupun sebelum ini perlakuannya disenangi keluarga isteri. -CARI


Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 12:12 PM | Show all posts
menyesal lah keluarga pompuan tu kan, sebab paksa2 dia kawin dengan laki tu.
sialan punya jantan..
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
orang timur tengah kan memang layan bini macam tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 02:54 PM | Show all posts
x dpt sauk mak...dpt anak lepas gera m tros...cilakak punya pak arab...dorang ingat kasta dorang tggi atas bumi nie
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 04:30 PM | Show all posts
pak arab ni ganas belaka..mesti nyesal gila family pompuan tu
Reply

Use magic Report

Post time 29-11-2021 04:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Anak taknak , dipaksa2. Sekarang rasa apa? Menyesal pun dah tak guna. Kesian perempuan tu
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 01:04 AM | Show all posts
https://youtu.be/rAxXNy1Les0   Ni kisahnya.. jantan arab mmg tak guna..
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 08:09 AM | Show all posts
paksa bukan jalan penyelesaian sebaiknya, berbincang kata putus.. kenapa bodo sgt sang keluarga
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 08:30 AM | Show all posts
Chop, air keras?
Hard water ke?
Tp hard water ni air yang banyak mineral. Bukan acidic sgt pun.
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 08:43 AM | Show all posts
ini yg dikatakan jual anak demi biz,
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 10:16 AM | Show all posts
girl ni cantik, sebab mix arab sunda..
but jantan ereb tu takde rupe mcm 29 pon...more like 39..
muka tua hoccay!
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:00 PM From the mobile phone | Show all posts
L211 replied at 29-11-2021 09:04 AM
https://youtu.be/rAxXNy1Les0   Ni kisahnya.. jantan arab mmg tak guna..

Ereb ada stuborness pelik dari bangsa lain.... I pernah kena di ganggu ereb due my work..... Even sudah explain i sudah kahwin masih in denial.... Minta tengok ring dan husband segala.... Memang annoying sangat....
Untuk tidak OT Arwah dia cuba tabur duit.. Ambil peluang sebab kelebihan dia... Jijik sangat.. Memang depa buat akan sampai dapat....
Reply

Use magic Report

Post time 30-11-2021 12:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak boleh brain betul...Dah nikah baru nak aniaya bini

Pasal $ semua boleh termasuk 'jual' anak
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 12:35 PM | Show all posts
Kesian nya... menyesal xsudah family dia... sape suh paksa kawen.... org belah2 Timur Tengah ni mmg karas ngn bini dia (dengar cite org jek )
Reply

Use magic Report

Post time 1-12-2021 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Mooverine replied at 29-11-2021 12:12 PM
menyesal lah keluarga pompuan tu kan, sebab paksa2 dia kawin dengan laki tu.
sialan punya jantan..

Indon... tak nyesal manapun..asalkan pak ereb suap wang rupiah setimbun
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-5-2022 02:21 AM GMT+8 , Processed in 0.081798 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list