CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Close/Open Add Fav (6) |

Permainan Digital Td:0|Th:1732|Rank:2 

Moderator: tari



PERATURAN  BOD PERMAINAN DIGITAL





1- Forumer dilarang meminta/berkongsi link direct download/patch/crack/keygen/torrent secara terbuka di board Permainan Digital. Sila gunakan thread yang telah disediakan sahaja. Tindakan akan diambil terhadap forumer yang membuat permintaan/berkongsi secara terbuka, atau selain daripada di thread yang telah disediakan.

2- Forumer dinasihatkan & digalakkan untuk membuka thread dengan info minima seperti pelantar (pc/console), system requirements (untuk permainan pc), boxart, screenshots, video trailer/walkthrough, game storyline, rating & ulasan. Thread yang dibuka tanpa apa-apa informasi berkaitan, seperti cuma bertanya ' korang pernah main game ni tak? ' atau ' game ni best tak? ' akan ditutup.

3- Forumer dilarang untuk membuka thread/membuat post yang mengandungi :

- Link ke website/blog milik peribadi. Sila gunakan board berkaitan untuk mempromosikan website/blog anda.
- Iklan tentang jual beli. Sila gunakan board Jual Beli/Classified untuk urusan/pengiklanan anda.
- Pemintaan/permohonan/pencarian sponsor untuk kegunaan peribadi/berkumpulan; sama ada wang ringgit, peralatan/aksesori pelantar (pc/console)   ataupun perisian permainan
- Unsur unsur perjudian, cara menambahkan wang (link atau website), skim cepat kaya dan sebagainya.
- Unsur-unsur spam, dengan niat untuk 'bump' atau 'up'kan thread.

4- Forumer yang melanggar peraturan yang telah ditetapkan ini akan dikenakan tindakan, samada dengan ataupun tanpa amaran. Thread yang dibuka atau post yang telah dibuat juga mungkin akan didelete.

5- Pihak moderator(s) menggalakkan forumer Permainan Digital untuk berkongsi informasi, screenshots, youtube, news, updates, atau apa sahaja tentang permainan & pelantar (pc/console). Posts yang berinformasi akan dirate.

Untuk membaca peraturan forum, Sila klik Peraturan Cari Forum
 
Hide sticky threads DG's Arcade Center - [Read permissions 255]attach_img  ...23456..19
naen    |   10-6-2011 01:51 AM    |   View:2665    |   Reply:390
AceHand 21-2-2022 07:30 PM This Category
 
Hide sticky threads ~ KAUNTER PERTANYAAN & MAKLUMBALAS BOARD GAME ~  ...2
farixwan    |   8-4-2010 11:32 PM    |   View:72448    |   Reply:33
sheqim 16-11-2018 11:49 PM This Forum
  Forum Thread   
 
Game Server... recommend
Sanjiyan_Unkara    |   5-12-2007 03:27 PM    |   View:2455    |   Reply:4
JohnRambuRamba 4-12-2022 12:40 AM
 
Playstation game untuk Ksatria Baja Hitam fans agree
Jungleman    |   25-3-2022 11:02 PM    |   View:1174    |   Reply:2
Jungleman 1-12-2022 06:42 PM
 
Free Online Games(Banyak giler...)For Broadband user only!!! agree
jimbait    |   11-10-2007 12:15 AM    |   View:8163    |   Reply:11
HenryHam 30-11-2022 07:19 PM
 
Marvel's Midnight Suns Releases Launch Trailer New
SonicSiLandak    |   30-11-2022 04:17 PM    |   View:66    |   Reply:1
SonicSiLandak 30-11-2022 04:18 PM

ADVERTISEMENT


 
GAmes Online...
IQue_boy    |   7-5-2007 09:12 PM    |   View:4552    |   Reply:17
latite47 29-11-2022 07:06 AM
 
relaxing games Newbie Thread recommend New
latite47    |   29-11-2022 02:41 AM    |   View:79    |   Reply:0
latite47 29-11-2022 03:16 AM
 
How to Export PDF files to iWork Pages documents on Mac
Besttawn    |   17-11-2014 10:36 AM    |   View:3971    |   Reply:1
Akshay_M 28-11-2022 07:07 PM
 
Looking for Flash Action Scripter with games development experience
mann3288    |   4-6-2007 05:33 PM    |   View:2214    |   Reply:1
DexterN 21-11-2022 10:40 PM
 
Kenapa Harga Console Nintendo Switch Naik Mendadak? recommend
Supersirap    |   18-5-2020 12:09 AM    |   View:6670    |   Reply:11
whatweIneer 26-10-2022 12:51 AM
 
POKMON GO Newbie Thread attach_img recommend agree
RunDeeMC    |   26-7-2021 11:24 AM    |   View:3181    |   Reply:13
aezvogue 19-10-2022 01:20 PM
 
PlayStation VR attachment recommend agree
Kaichou    |   3-3-2016 11:53 PM    |   View:3782    |   Reply:4
Kaichou 11-10-2022 09:55 AM
 
Ada sapa main ragnarok online tak?
llltroylll    |   19-11-2020 09:22 PM    |   View:2679    |   Reply:1
louvenia76 3-10-2022 02:49 PM
 
IRON MAN THE VIDEO GAME agree
mehacomp_91    |   9-5-2008 07:58 PM    |   View:2626    |   Reply:11
louvenia76 3-10-2022 12:39 PM
 
SUrvival Game??? attachment agree  ...23456
CliptecJr    |   7-5-2020 10:55 AM    |   View:14742    |   Reply:106
ClintAlexander 1-10-2022 11:26 AM
 
camner nak add ROMs ke dalam Winkawaks supaya dapat main
obelisk    |   24-3-2009 05:45 PM    |   View:3317    |   Reply:3
nupich1221 21-9-2022 05:46 PM
 
Ace Combat - Namco
saido    |   15-11-2006 01:22 AM    |   View:2766    |   Reply:2
HangPC2 2-9-2022 07:05 PM
 
M.U.G.E.N Melty Blood recommend agree  ...2
dauswq    |   13-5-2009 01:37 PM    |   View:7772    |   Reply:21
CharlieJenny 25-8-2022 10:22 AM
 
PUBG Mobile Chicken Screenshot attachment
Victorioussss    |   6-2-2019 04:15 AM    |   View:7515    |   Reply:13
she 14-8-2022 09:17 AM
 
In Memoriam : JAMES KIM recommend agree
vixen    |   7-12-2006 03:20 PM    |   View:4139    |   Reply:11
Comic_King 7-8-2022 12:48 AM
 
[MULTI] THE ELDER SCROLLS V : SKYRIM recommend agree  ...2345
cryingbaby88    |   13-4-2012 02:25 AM    |   View:22904    |   Reply:97
maxxz22 29-7-2022 08:03 AM
 
Digimon Survive - 29 Julai 2022
SonicSiLandak    |   4-7-2022 08:56 PM    |   View:731    |   Reply:1
SonicSiLandak 4-7-2022 10:52 PM
 
Among Us Mobile agree
kemaruk    |   12-10-2020 11:33 PM    |   View:5056    |   Reply:12
SonicSiLandak 4-7-2022 08:53 PM Polls
 
Mobile Legends agree  ...23
CliptecJr    |   3-5-2020 12:26 PM    |   View:8576    |   Reply:57
NioRe 30-4-2022 01:15 AM
 
[QUIZ] Can You Guess The Video Game From Its Map? attachment agree  ...2
tari    |   15-3-2019 03:48 PM    |   View:11044    |   Reply:31
CharlieJenny 28-4-2022 11:32 AM

ADVERTISEMENT


 
Dah Ready Ke Nak Beli PS5?? Apa game terbaru yg best? Newbie Thread
fiberchaser99    |   28-11-2020 04:26 PM    |   View:3235    |   Reply:4
hayrin86 21-4-2022 08:46 AM
 
Genshin Impact
CliptecJr    |   16-2-2022 03:57 PM    |   View:1356    |   Reply:1
Hueque 18-2-2022 02:27 PM
 
[iOS / Android] Heroes Arena Newbie Thread
lexpeng    |   17-4-2017 06:33 PM    |   View:9192    |   Reply:18
mcleanross 12-1-2022 05:48 PM
 
[Rumah Meroyan] Calling All Gamers !!! attach_img recommend agree  ...234
mdhelmi    |   18-12-2018 09:56 AM    |   View:14231    |   Reply:66
tari 26-12-2021 08:48 PM
 
Call of Duty ® : Infinite Warfare attach_img
HangPC2    |   12-5-2016 01:21 PM    |   View:4885    |   Reply:12
Renaxior 7-12-2021 11:20 PM
 
[QUIZ] Dota 2 hero : Test your knowledge attachment agree
tari    |   13-4-2019 09:10 PM    |   View:6060    |   Reply:13
NaylaArisha 4-12-2021 10:55 AM
 
Switch Oled vs v2 Newbie Thread
Zery    |   19-10-2021 04:24 PM    |   View:1405    |   Reply:0
Zery 19-10-2021 04:24 PM
 
Main valoran pakai mobile telco ok ke tak? attach_img
purplered    |   11-10-2021 06:00 AM    |   View:4408    |   Reply:17
tgoku 15-10-2021 08:32 PM
 
Permainan Komputer & Konsol Versi Bahasa Melayu agree
HangPC2    |   10-6-2021 01:15 PM    |   View:2446    |   Reply:1
copy_paste 14-10-2021 10:09 AM
 
Game di Steam attach_img recommend agree  ...23
CliptecJr    |   3-5-2020 12:28 PM    |   View:12609    |   Reply:43
kitmal9545 1-9-2021 09:07 PM
 
POJOK GameHouse Plus - Part 2 - [Read permissions 6]heatlevel agree  ...23456..82
Alizawati82    |   29-4-2011 10:53 AM    |   View:9528    |   Reply:1632
dedaun30 25-8-2021 12:41 AM
 
Otome games
manganini    |   26-8-2014 02:20 AM    |   View:8621    |   Reply:9
dianna932 27-7-2021 11:36 PM
 
Mewarnai Gambar untuk Orang Dewasa
peaksel    |   22-8-2016 02:26 PM    |   View:10116    |   Reply:12
thompendl 13-7-2021 08:28 AM
 
Karakter Super Mario Pertama Kali Muncul Dalam Permainan Video ‘Donkey Kong’ agree
Raline    |   6-7-2021 08:54 PM    |   View:2554    |   Reply:1
matbad 6-7-2021 09:52 PM
 
Permainan Teka-Teki Dinosaur
maja123    |   7-6-2016 02:39 PM    |   View:6467    |   Reply:8
Janjimanismu123 7-6-2021 08:07 AM
 
ASIA PACIFIC PREDATOR LEAGUE 202021 AKAN BERLANGSUNG PADA APRIL 2021
LisaMugichan_99    |   18-3-2021 04:03 PM    |   View:2278    |   Reply:0
LisaMugichan_99 18-3-2021 04:03 PM
 
Senaraikan game-game Nintendo kegemaran anda dari 80an dan 90an agree
Jungleman    |   11-3-2021 11:30 PM    |   View:3146    |   Reply:4
Jungleman 17-3-2021 12:22 AM
 
Game ini pernah gemparkan gamers Malaysia pada tahun 2008 attach_img agree
top5complete    |   26-2-2021 05:22 PM    |   View:3814    |   Reply:1
Jungleman 11-3-2021 11:40 PM
 
Final Fantasy XII (PS2) agree  ...2
Chynez    |   16-2-2007 02:53 PM    |   View:9108    |   Reply:26
HangPC2 25-2-2021 08:10 PM
 
Cetak Rompak Game Resident evil dalam masa 5 hari agree
piao    |   1-2-2021 05:29 PM    |   View:2473    |   Reply:0
piao 1-2-2021 05:29 PM
 
10 Game Mobile Multiplayer untuk Dimainkan Semasa PKP attachment agree
trunks    |   8-1-2021 08:15 AM    |   View:4905    |   Reply:3
trunks 10-1-2021 03:32 AM
 
PC games yang korang main sekarang? attachment agree  ...23456..24
finnie    |   15-3-2005 02:25 PM    |   View:168232    |   Reply:466
Dien5877 10-1-2021 03:24 AM
 
Vin Diesel Is A Dinosaur Hunter In Ark 2 attach_img agree
Aking    |   11-12-2020 05:43 PM    |   View:2789    |   Reply:0
Aking 11-12-2020 05:43 PM
 
Sebelum PUBG Mobile, Mobile Legends, Ini Adalah Permainan Mudah Alih Popular Dah agree
trunks    |   25-11-2020 09:32 PM    |   View:3966    |   Reply:3
abcdotcom 9-12-2020 12:29 PM
Next »

Quick post

You can still enter 200 characters
You have to log in before you can post Login | Register

Points Rules


ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

5-12-2022 12:02 PM GMT+8 , Processed in 0.125713 second(s), 69 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top Return to the forum