CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
1234Next
Return to list New
View: 7828|Reply: 78

Produksi Sheila Rusly Diserang, Didakwa Shooting Dilakukan Curi-Curi

  [Copy link]
Post time 20-10-2021 09:18 AM | Show all posts |Read mode
Penggambaran drama Roti Cicah Susu terbitan syarikat milik penerbit dan pelakon, Sheila Rusly didakwa dibuat tanpa  Sijil Perakuan Penggambaran (SPP).


Namun Sheila kata ia adalah tak benar sama sekali.


Tambah Sheila, dia kecewa pabila pegawai Perbadanan Kemajuan Filem Nasional Malaysia mengarahkan kerja penggambaran dramanya di Perak Techno Trade Centre (PTTC), Ipoh, dihentikan pada 12 Oktober lepas.




Foto: IG




Jelasnya, syarikatnya dan memiliki sijil berkenaan, dikeluarkan Finas menerusi surat bertarikh 30 September lalu.


"Saya tak langgar undang-undang atau curi-curi buat penggambaran.


"Jadi kenapa serang production saya? Pergi cari produksi yang buat penggambaran tak ikut SOP, guna pekerja atau pelakon yang tak lengkap vaksin.


"Kenapa cari saya yang ikut SOP, ikut undang-undang. Saya tak buat kerja kotor, saya kecewa dengan Finas," katanya kepada mStar.


Menurut surat yang dikongsikan di IG, SPP bagi penggambaran drama tersebut berkuatkuasa dari 30 September hingga 18 November depan.




  



Isteri kepada Jinggo ini juga menyatakan Finas sepatutnya membuat semakan rekod terlebih dulu sama ada syarikatnya mempunyai SPP atau tidak dan bukannya mengambil tindakan hingga menjejaskan reputasi.


"Bukan nak menambah masalah, sepatutnya sebelum menabur fitnah buat la sedikit homework sama ada produksi saya ada SPP atau tak... boleh je tanya staff saya.


  



  



"Of course isu ini mencalarkan imej saya apabila kami tak dapat masuk ke PTTC.


"Saya mengharapkan Finas sebagai badan yang dilantik khas dapat memudahkan dan membantu kami menerbitkan drama yang berkualiti tanpa ada masalah macam ni." -CARI
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-10-2021 09:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Oh ok cyst, yenna mesti tersunyum sinis sambil dengar 6 suara bergelak ketawa bersamanya... Sambil di dakapi poji nawawi mix beruk salji sheolsss...
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 10:00 AM | Show all posts
bukan anak sendiri ke ceo hari tuh
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 10:40 AM From the mobile phone | Show all posts
apa yang kecoh ni? kalau ada surat tunjuk je lah.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 10:50 AM | Show all posts
Oh drama dia berkualiti katanya.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 11:05 AM | Show all posts
Harley_Quinn replied at 20-10-2021 10:50 AM
Oh drama dia berkualiti katanya.

kualiti lah sangat...drama pasal boling tu cringe nak mampos lakonan cyst ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 11:13 AM | Show all posts
Harley_Quinn replied at 20-10-2021 10:50 AM
Oh drama dia berkualiti katanya.

ehhh berkualiti hokkeh kaka... tak baik kata macamtu...

ni salah satu watak sheols yang iols takkan lupa sampai bila2 sebab trauma betul tengok kejadian rhopernyaa...

cyst jadi pompuan tua yang hang tuah jumpa atas gunung ledang tu... tak silap kaka masa hang tuah naik atas gunung tu dia ada  jumpa nenek kebayan... aaa begitulah kejadian rupanya macam si cyst samada dia kena solekan kesan khas atau tanpa solek...


Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 11:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Cik_jantung at 15-1-2022 12:55 PM

..........
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-10-2021 12:35 PM | Show all posts
bagus ke dia ni
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 12:35 PM | Show all posts
gelinye nama drama tu..cringe bebeno
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 12:48 PM | Show all posts
Kebenaran bersyarat kan? Kot ade syarat yang ko x patuh kot.
Kot la tapi
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 12:58 PM | Show all posts
Tajuk citer cyst ni buat meolls rasa geli geleman. Sapa le pemuja tengok citer2 cyst ni?
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 01:12 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 20-10-2021 11:13 AM
ehhh berkualiti hokkeh kaka... tak baik kata macamtu...

ni salah satu watak sheols yang iols takk ...

muka macam kena simbah asid hidroklorik 3.0 mol
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 01:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang post Day20 tu shiaper gerangan rentis ittew
Pondesen gone wrong atau apakah

Baidawei cyst kalau namanya SPP kena redha ya
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 01:37 PM | Show all posts
dudaberhias replied at 20-10-2021 11:13 AM
ehhh berkualiti hokkeh kaka... tak baik kata macamtu...

ni salah satu watak sheols yang iols takk ...

Eh hmpir lpa laa kak duda dgn drama ni yg mmg kualiti taraf hollywood.
X slp ade tercalon Golden Globe kan hr tu?
Okei tarik blik statement x berkualiti itteww.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 01:38 PM | Show all posts
princessmiang replied at 20-10-2021 11:05 AM
kualiti lah sangat...drama pasal boling tu cringe nak mampos lakonan cyst ni

Terpaling versatile laaa lakonan cyst tuuu.
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 20-10-2021 01:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Drama malaysia kalau tajuk tak bodoh takleh ke?
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 10:14 PM From the mobile phone | Show all posts
kat ig maria tunku sabri dia and hubby dtg ke tempat shooting cyct sebab dia dpt offer watak pembantu rumah kot..sampai sana buat covid test husband dia positif tapi maria negatif ..terus dia laki bini lari balik kl..boleh ke gitu? lepas tu maria update ig bagitau adik dia dah hantar ivermectin kat rumah dia..hari ni tengok ig maria yg kena kuarantin kat maep..baca ig dia dah edit part ivermectin tu.:tiber ganti dates pulak
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 10:28 PM From the mobile phone | Show all posts
serimaya replied at 20-10-2021 10:14 PM
kat ig maria tunku sabri dia and hubby dtg ke tempat shooting cyct sebab dia dpt offer watak pembant ...

Kenapa sampai sana baru buat? Napa tak buat masa sblm gerak ke sana? Ke dtg awal seminggu dah?

Nak ye duk maeps yela dia kan ongkaye gak kan jiran2 sis juga kan.
Duk maeps makan jela apa yg diberi yaa sana takleh hantar mknn.
Reply

Use magic Report

Post time 20-10-2021 10:29 PM From the mobile phone | Show all posts
I ade instinct yg die ni perasan bagus dr segala sector.. Even dlm perkeranian pun... Padahal mng anugerah abph dlm kategori pelakon komedi wanita popular je pun. So funny kalo dh jd acah2 bgus mak buyong...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-10-2022 05:52 PM GMT+8 , Processed in 0.085352 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list