Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
12Next
Return to list New
2644
View
22
Reply

Berkemban Dengan Mak Nyah Semasa Kuarantin, BCL Ni Tahu Erti KuarantinTak?

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 18-6-2021 05:46 PM | Show all posts |Read mode
Pelakon dan penyanyi popular Indonesia Bunga Citra Lestari (BCL) diselar rakan artis, Jerinx.


Menerusi hantaran di Instagram, penyanyi itu menyindir BCL menjadi punca kes positif Covid-19 di Indonesia meningkat.




Kredit foto: IG




Dia juga kelihatan sangat kecewa dengan tindakan BCL seolaholah bangga mengumumkan dirinya dijangkiti virus berkenaan sekembalinya dari bercuti di Bali.


Apa yang membuat Jerinx bertambah marah adalah sikap ambil lewa BCL yang seakan-akan tidak mempedulikan peraturan kuarantin.


Luahannya itu dibuat selepas BCL memuat naik gambar berkemban dengan seorang mak nyah ketika menjalani kuarantin.




Kredit foto: IG




Jerinx juga menyuarakan kemarahannya terhadap BCL kerana menjadi punca negara itu sekali lagi menangguhkan pembukaan semula pulau pelancongan itu pada Julai depan ni berikutan peningkatan kes di Bali.

"Bali sudah beberapa kali kena prank dijanjikan selepas dijanjikan akan dibuka. Namun, terpaksa ditunda lagi dan lagi kerana tiba-tiba kes meningkat," tulisnya.


Difahamkan, hantarannya itu dipadam Instagram, namun dia memuat naiknya semula berserta ayat sindiran terhadap BCL yang dikatakannya gelabah dengan hantarannya sebelum ini.







Kredit foto: IG




Sementara itu, BCL di IGnya menafikan dakwaan Jerinx yang menuduhnya dijangkiti Covid-19 ketika di Bali dan meminta semua pihak membuat pengesahan terlebih dahulu sebelum memandai mengeluarkan kenyataan.










Kredit foto: IG




Lepas satu, satu kontroversi dicetuskan BCL sejak kebelakangan ini. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 06:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak habis2 cite balunya ashraf ni
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 06:47 PM | Show all posts
ingatkan kat malaysia je ada retis nama jering
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 06:57 PM | Show all posts
Balu ash ni mengundang pertanyaan 'job apa sih di bali'. Penting sangat sampai berpergian waktu kopid neh.
Indon pun guna ayat 'penjilat'
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 07:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Sejenis yg tak reti duduk diam
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 09:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Si manager dia yg muka petak tu.. siap komen.. nanti sembuk yuk ke bali lagi... langsung x sensitif langsung eh psl covid ni.... dibuat main2 ja.... klu kat maalaysia teruk hang kena kecam weh
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 10:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni memang xcerdik. Dulu kan dia buat swab test sendiri siapa nak dtg rumah dia.

Quarantine tu pun pd dia maybe asalkan duduk rumah.
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 10:47 PM From the mobile phone | Show all posts
maybe dia pikir dunia ni dia yg punya sorang. xkesah pn kut org lain kena
Reply

Use magic Report

Post time 18-6-2021 11:47 PM From the mobile phone | Show all posts
sibuk nya lahai dengan retis yindon
tak cukup retis kat malaysia nk dibawangkan kah
rakyat mereka juta juta cukup shj mereka yg kecam
kita tak perlu campur ye adik adik
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Minah ni lepas habis eddah jadi semacam yaa.
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 10:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Makin byk kontroversi lately
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 07:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa bcl ni mcm2 hal skang
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 09:30 PM | Show all posts
susah betul aku baca karangan indon neh
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 09:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Lps arwah takde, mcm lain mcm sgt sheols eh. Nak divert kesedihan ke mcm mana sbnrnye?
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 10:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheols dah ada kubur sendiri kan.. so ni ala2 rebel tuhan tak amek nyawa lagi ke hapa.. mcm suka pula dpt kobid..
Reply

Use magic Report

Post time 19-6-2021 11:21 PM From the mobile phone | Show all posts
RumiMenari replied at 19-6-2021 10:03 PM
Sheols dah ada kubur sendiri kan.. so ni ala2 rebel tuhan tak amek nyawa lagi ke hapa.. mcm suka pul ...

Yamg betul lah, siap isolasi berjemaah tu yang tak tahan tu, update macam2, mungkin bosan kot jadap muka yang sama ja, hahah
Reply

Use magic Report

Post time 20-6-2021 10:10 AM From the mobile phone | Show all posts
Takpe ummah yendon ada ready untuk kecam dia.
Reply

Use magic Report

Post time 21-6-2021 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Terkial aku nak paham posting bahasa indon ni
Reply

Use magic Report

Post time 23-6-2021 03:51 PM | Show all posts
Kena siapkan kamus nak paham
Reply

Use magic Report

Post time 24-6-2021 06:02 PM | Show all posts
RumiMenari replied at 19-6-2021 10:03 PM
Sheols dah ada kubur sendiri kan.. so ni ala2 rebel tuhan tak amek nyawa lagi ke hapa.. mcm suka pul ...

Hahaha adoii betul2
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list