CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 3664|Reply: 21

Shah Iskandar Berhabis Hampir RM1 Juta, Ubahsuai Kereta Dan Motor

[Copy link]
Post time 5-4-2021 09:11 AM | Show all posts |Read mode
Pelakon Shah Iskandar mengakui berhabis hampir RM1 juta semata-mata memenuhi hobi mengubahsuai kereta dan motosikal.


Shah berkata, minat terhadap dunia permotoran itu lenyap selepas menjadi semakin matang dan mempunyai komitmen terhadap anak dan isteri.




Foto: IG




"Masa berada di puncak populariti dan masih bujang saya memang tak fikir apa-apa. Duit yang saya dapat saya habiskan untuk mengubahsuai kereta dan motorsikal.


"Ketika itu saya ada enam kereta dan motosikal dan nilai pengubahsuaian mencecah RM1 juta jika dihitung kos keseluruhan ketika itu.


"Tapi sekarang semuanya sudah tiada. Selepas dikurniakan anak sulung tahun lalu saya akui semakin matang dan perlu fikir komitmen terhadap keluarga," katanya ketika ditemui pada majlis doa selamat pembukaan ruang acara, Stesen Seni by Kafe Sarawak Johor di Damansara Perdana, kelmarin.




  



Menurut Shah, dia kini hanya mempunyai dua kereta dan motosikal sebagai koleksi peribadi.


"Saya dah 'cuci tangan'. Saya harus jujur dengan diri sendiri bahawa zaman kegemilangan sudah berubah.


"Malah jika difikir kembali sejauh mana saya mampu pergi dalam bidang lakonan. Jadi saya perlu lebih fokus untuk masa depan keluarga saya.


  



  



"Alhamdulillah, saya kini sedang mengusahakan ruang acara, Stesen Seni yang terletak di Damansara Perdana.


"Jika ada sesiapa yang berminat untuk mengadakan sebarang acara dan menjamu selera boleh datang ke Stesen Seni," katanya. -CARI


Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-4-2021 09:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Bnyk nye duit dia dulu? Skrg tinggal brape juta?
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Retis suam2 kuku mcm ni pon mampu 6 biji kereta n modofied rm1J. Sbb tu malas nk tlg yg konon2 mengadu susah. Sah2 x pndai manage duit
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Sanggup bini dia keluar dgn laki pakai short macam tu...geli menengoknya.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:55 AM | Show all posts
artis suam suam pun juta juta
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:56 AM | Show all posts
besar sangat ke pendapatan sebagai pelakon ni sampai boleh belanje banyak macam tu...
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 09:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Mek cakap die lagi kaya..berploh jota ada..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 10:19 AM | Show all posts
bangga pulak tu bercerita
jangan esok dah tua2 mohon derma ya
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-4-2021 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Crita 'kebodohan'  masa lampau nak.mintak simpati peminat atau mintak hencapan netizens ke apa???
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 10:26 AM From the mobile phone | Show all posts
Kira berbaloi lah menyeberang ke Malaysia, boleh sembang pakai juta2, kalau kat Singapore, takat sembang ribu2 je lah.
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 10:32 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 5-4-2021 01:18 AM
Retis suam2 kuku mcm ni pon mampu 6 biji kereta n modofied rm1J. Sbb tu malas nk tlg yg konon2 menga ...

Kannnn
Nilah maksud aku bila aku kata diorang xreti managed duit

Pastu taknak carum kwsepi sukarela
Pastu melalak bila minta bantuan kata retis xde kwsepi ... so minta extra bantuan

Sbb artis2 ni mmang banyak income
Lagi satu dah ada followers yang ramai
Compare tu rakyat marhaen

Kalau tibe2 nak buat product pun dah ada market tersendiri
Even jual kerepek pun

Pastu sbb ramai followers boleh buat review
Itu tak termasuk lagi yang keep bagi hadiah and sponsor kat artis2 ni

Eh malas la
Nanti cakap lebih2
Kata tak memahami
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 10:55 AM | Show all posts
beriya la sampai berjuta... nak propa tu sikit2 da ler...
hahahhaa....
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 11:00 AM From the mobile phone | Show all posts
anony-mous replied at 5-4-2021 09:18 AM
Retis suam2 kuku mcm ni pon mampu 6 biji kereta n modofied rm1J. Sbb tu malas nk tlg yg konon2 menga ...

klau dah ade aset income ttp lebihan bleh la enjoy..

ni mslh masa muda tgj femes mewah, tp ujung2 dah tua sewa ppr jah

ni pesan kat diri sendiri jugak
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Walaupon org kata dia suam kuku tp tu skrg... dulu2 muka dia saje kt tv...ai dh la nympah sikit dgn dia ni... dulu2 mmg meluat la sbb semua tv ada muka dia.logik la kalau berduit.
Tp skrg mmg sendu.g la niaga sana.jgn smpai dah tua nnt minta2 bantuan
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 01:36 PM | Show all posts
Logik kot byk duit sbb dulu2 asyik muka dia je keluar tv..walau bukan hero....
la ni je mcm dh kurang...
artis2 ni kalau x pandai manage duit, sayang tul la...jgn nnt bila tua2, bila dh sakit, br dok ckp duduk kt pprt la bagai.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 5-4-2021 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Bini dia kerja ke
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 02:23 PM | Show all posts
lama x nampak dia berlakon skrg..
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Scammer jugak kah??? Kih3
Reply

Use magic Report

Post time 5-4-2021 03:47 PM | Show all posts
AbukRokok replied at 5-4-2021 09:55 AM
artis suam suam pun juta juta

artis mmg boleh kaya...pelawak yg biasa2 pun boleh pakai keter mewah

so memandangkan tgh covid nih, harapnya lebih ramai produser2 buat open casting utk rakyat2 yg nak jadi pelakon...mana tahu boleh dapat bakat mcm Pramlee ke etc etc
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 07:19 PM GMT+8 , Processed in 0.088129 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list