Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
4196
View
56
Reply

Bekalan Akhirat, Noorkhiriah Wakafkan MPV Sebagai Van Jenazah

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 30-5-2020 06:21 PM | Show all posts |Read mode
"Akak tak kaya, tapi sebelum meninggal akak nak tinggalkan sesuatu buat semua."


Noorkhiriah menerusi hantaran terkini di Instagram berkongsi bahawa dia dengan rela hati melepaskan kenderaan kesayangannya untuk diwakafkan sebagai van jenazah.




Kredit foto: IG Noorkhiriah




Katanya, dia mahu menjadikan sumbangan kecil itu sebagai bekalan akhirat.

"Alhamdulillah, lepaskan kerana Allah. Akak sayang, maka akak jadikan kereta (MPV Hyundai) belakang ni sebagai van jenazah," tulisnya yang turut mengucapkan terima kasih kepada semua yang telah menghulurkan sumbangan.


Dalam masa sama, Noorkhiriah juga mengharapkan doa orang ramai agar dia terus istiqamah melakukan amal kebajikan.




Kredit foto: IG Noorkhiriah



"Jangan kira dosa pahala orang lain. Semoga kita istiqomah dalam perjuangan diri sendiri," ujarnya.


Dalam hantaran terbarunya, Noorkhiriah juga menyeru orang ramai untuk berhijrah ke arah kebaikan tanpa merendah-rendahkan sesiapa.




Kredit foto: IG Noorkhiriah



"Kebaikan bukan bermakna dah baik. Tapi, jangan dipandang siapa yang menyampaikan, sebaliknya dengar apa yang disampaikan," katanya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 30-5-2020 06:26 PM | Show all posts
Alhamdulillah sistur..

syukur..

semoga terus istiqomah.

mana porumer yg len, gigih memonen di thread lain, thread sebegini dibiar begitu sajorkkk













Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Semoga meols pn dikurniakan rezeki utk buat perkara yg sama. Aminn
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah mampu kan...
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul

As long as kita jangan kira dosa pahala orang
Jangan rasa diri lebih baik dr orang

Semoga istiqamoh
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:41 PM | Show all posts
Untung la sapa yang berpeluang sedekah macam ni.. Setiap kali digunakan, InsyaAllah ada pahala untuk dia..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kuat kedarah minyak tak kereta ni?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 06:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah..semoga lebih banyak rezeki untuk nurkhiriah

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by KIM.K at 30-5-2020 07:12 PM

Haritu kat live ig azhan rani ternampak beliau baca skrip tak bertudung. Letdown sikit la. Bagi aku heavy sangat imej dia bawak ni kena istiqamah betul

Suka imej heshe yg gambar tengah tu moderate. Imej iols gitu gak but shawl lilit tutop aset
Apapun tahniah banyak buat kebajikan
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 07:12 PM From the mobile phone | Show all posts
KIM.K: Haritu kat live ig azhan rani ternampak beliau baca skrip tak bertudung. Letdown sikit laSuka imej heshe yg gambar tengah tu moderate. Imej iols gitu  ...


Serius la dalam live tu khiriah free hair?
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 07:30 PM From the mobile phone | Show all posts
kalo dia belakon kat tv, akak tak tukar cenel ya.akak sanggup tgk dia belakon walau x cantik mana pun
dengar ya tu semua pelakon bbnu dan kayu sekalian..sbb kalian sume pun baca Forum CARI kan
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 07:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada orang sedekah kerusi roda 5 buah kat mekah tu bertahun lepas tapi takda pun nak declare mcm retis ni tau

Tapi takpa la, iol husnuzon dia boleh inspire orang lain. Just pastikan niat tu betul la, jatuh riak menunjuk dah menipis pulak pahalanya.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 07:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 07:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah. Semoga kita semua diberi peluang utk berbuat kebajikan yg akan menjadi ladang pahala berterusan utk kita di alam kubur nnt.

I penah jumpa dia ni masa nak jemput anak i kat kumon. Dia baru sampai. Kecik molek je khiriah ni. Friendly pun ya. Dia tego kita dulu ajak sembang. Masa balik tu baru terpk eh tadi tu pelakon ke. Igt balik ye betul la dia pelakon tu. Cantik dia depan2. Mmg tudung dia besar dan nice sgt

Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 07:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah semoga Allah mudahkan urusan sis juga
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 08:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah.. Semoga Allah terima amal ibadah kak noorkhiriah, Aamin .. Salute!!..
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah!
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Alhamdulillah.
Reply

Use magic Report

Post time 30-5-2020 08:36 PM | Show all posts
bagus yachhh...
iols sokong sis..
semoga sis lagi murah rezeki lepas ni yach
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list