Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
3595
View
82
Reply

Jangan Baca Tajuk Je, Tak Pasal-pasal Zulin Difitnah Ajar Orang Diet Makan Kurma Je

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-5-2020 12:14 PM | Show all posts |Read mode
Apa cerita ni pelakon dan pengacara, Zulin Aziz teruk dikecam kerana kurma?




Kredit foto: IG Zulin





Disebabkan sikap segelintir masyarakat yang hanya membaca tajuk tanpa menghadam isi kandungan, Zulin dituduh hanya mengambil kurma sebagai sajian berbuka puasa.








Semuanya gara-gara tubuh Zulin yang kelihatan sangat susut berbanding sebelum ini.


Enggan membiar diri terus dituduh menggalakkan orang ramai mengamalkan diet dengan hanya memakan kurma, Zulin atau nama sebenar Farah Azleenda binti Abdul Aziz tampil menjelaskan perkara sebenar di Twitter.











Dalam satu video dimuat naiknya, Zulin menunjukkan hidangan berbuka puasa termasuk makanan untuk dibuat ulasan atau review.






"Setiap kali berbuka, saya akan bagitahu menu berbuka saya di IG Story termasuk untuk buat review. Jadi, tak mungkin saya hanya berbuka dengan kurma," jelasnya yang memaklumkan tidak makan nasi sahaja.







Dalam masa sama, Zulin menjelaskan keadaan fizikalnya yang kelihatan seolah-olah susut mendadak adalah disebabkan mengalami penyakit Gerd.




Kredit foto: Twitter




Beza betul Zulin setahun yang lepas ya. Semoga tak ada yang keliru lagi lepas dengar penjelasan Zulin ini. - CARI
Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 22-5-2020 12:23 PM | Show all posts
Makin cantik zulin sekarang ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Kau gemuk kenkurus ke, tetap aku rasa kau tak lawak, tetap kau ni bingit dan tetap tak minat
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Larat ke dgn sahur 2 biji kurma? Kalau iols buat cenggini, iols dah lama pengsan kat tmpt keje.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
rasanya tahun lepas pun ada keluar cerita dia dah kurus.. last2 sama jugak macam tu.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Nasi jugak yang salah..hurmm
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:13 PM | Show all posts
kesian Zulin. portal & blogger ni nk clickbait manjang.
apa2 hal pon salute determination dia.
i tetap x follow, takut murung.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurus dia ni workout gila2 ni
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pon pnh kene GERD. Pakar bagi ubat kene abiskn & control mkn. Alhamdulillah, GERD yg menghantui hidup aku selama bertahun2 beransur pulih tak sampai 2 bulan.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
dia ni takde kisah lain ke selain kurus dan kahwin
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 22-5-2020 12:58 PM
Larat ke dgn sahur 2 biji kurma? Kalau iols buat cenggini, iols dah lama pengsan kat tmpt keje.

I sahur 3 biji kurma and minum air kosong sepanjang puasa tahun ni. Tapi i x keje la, sahm je. So far so good. Makan nasi masa berbuka je. Tapi depends pada orang jugak la. Kalu x larat baik jangan buat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:17 PM | Show all posts
Tahun lepas cenggini jugak, dari gemuk ke kurus. Kemudian ada porumer tepek gambar sheols pakai baju hitam, gambar dari belakang lemak melimpah ruah, tak macam yang sheols portray. So, iols susah sikit nak percaya 'kurus' sheols ni.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
lama juga dia start nak diet tu pun sejak 2018 kat insta dia. So bukan lah sudden weight loss. Apa yang pelik kalau consistent mmg one day badan akan tiba-tiba mengecut.
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Huhu... diet lepas raya je la
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Serabut lah dia ni. Bingit! Pastu ada lak drama pendek ke capsule tayang kat RTM everyday. Mmg iols alih / tutup TV
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
jgn la ajar nk kurus kena skip nasi je tp makanan lain ko bantai plak  ..ko mkn je la cm biasa dgn nsi tp kena kuantiti skit..jgn pelahap sudeh
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Tinot7 replied at 22-5-2020 12:58 PM
Larat ke dgn sahur 2 biji kurma? Kalau iols buat cenggini, iols dah lama pengsan kat tmpt keje.

Iols kadang2 sahur 3 biji kurma dan air kosong.
Ok je sama macam makan nasi.
Maksud i waktu siang sama lapar macam makan nasi hahaaha
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 07:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Kejap kembang kejap kuncup.. Untung la badan cpt turun.. Apehei aku tgok yg 2020 tu dh ala2 liza hanim dh
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 07:10 PM From the mobile phone | Show all posts
tahniah la sbb dh berjaya kurus
Reply

Use magic Report

Post time 22-5-2020 07:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow macam Adele Blue Adkins dia pun dah kurus cantik
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list