Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
4806
View
73
Reply

Selepas Mohon Maaf, Tomok Jadi Wakil Rakan-Rakan Bantu Petugas Barisan Hadapan

[Copy link]

Author: rikuren       Show all posts   Read mode

Author
Post time 4-4-2020 10:32 AM | Show all posts |Read mode




Selepas membuat permohonan maaf secara terbuka kepada seluruh rakyat Malaysia atas kenyataan dibuat di Instagram mengenai bantuan terhadap anak seni, penyanyi Tomok dilihat turun padang bagi menghulurkan bantuan kepada petugas barisan hadapan mewakili rakan-rakan yang lain.








Perkongsian Tomok di laman Twitter miliknya mengundang pelbagai reaksi warganet kerana isu yang disuarakan Tomok sebelum ini.


Raikan kebaikan di depan mata...









Semoga jaga mulut di masa akan datang ...





Ni gaya lepas kena kecam ke?







Jadikan pengajaran...








Lepas ni bantu golongan artis veteran pula...





Kredit foto: Twitter Tomok



Walaupun Tomok dah minta maaf, tapi sebahagian netizen masih belum melupakan perkara yang telah terjadi.



Apapun, terima kasih Tomok berkongsi rezeki. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 4-4-2020 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Sesal dahulu, pendapatan.
Sesal kemudian, tiada gunanya.
Netizens tetap ingat..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 11:36 AM | Show all posts







Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Manja ade tgk kat youtube ke mana ntah, kaki tgn hospital kata X Perlu donate food jat hos. Sana food dah cukup byk. Ade yg sampai busuk staff terpaksa buang.

Donate la pd golongan miskin yg mmerlukan. Hospital perlukan peralatan, mcm masks, ppe, mesin pernafasan tu, etc..Elok donate tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
korang buat lah baik mcm mana pun, xda nya kerajaan nk luluskan bantuan khusus utk korang tu as retis sampah!
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah berminggu org bersilat baru nak nampak muka..terpaksa kewwww
Apadia yg folower ramai2 duk folo tu ntahh..tengok apa


Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 12:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Cara penyucian imej ka mok?{:smile{:smile
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 12:29 PM | Show all posts
terpaksa turunkan ego

demi kelangsungan hidup

mencarik rezki demi sesuap nasik

tanpa fan who r yussss
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau semua artis or celeb turun sendiri bagi bantuan, PKP kejadahnya.

So artis, celeb, ustaz celeb, instafemes ada lesen besar utk tak ikut PKP rules ke.??
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
manjalara_01 replied at 4-4-2020 11:38 AM
Manja ade tgk kat youtube ke mana ntah, kaki tgn hospital kata X Perlu donate food jat hos. Sana foo ...

Setuju. Alatan macam mask yg penutup plastik tu penting, dan aerosol box utk rawat pesakit. Mesin pernafasan tu yg kkm minta donation orang kaya
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Duduk diam2 tabley ker
Da lps create issue.......nak wat damage control sampai langgar pkp
Retis oh retis
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Booo... Proses mensuci dosa ke beb? Takut lepas pkp orang taknak tengok show ko? Takut orang boikot produk sampah ko? Yang acah2 cakap "dah la jangan ungkit, kena maafkan" tu confirm jenis bodoh kena tindas dengan orang lain
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
kalau bagi bantuan kat daerah hulu2 atau miskin, takde org nak tlg ambil gambo bt viral. almaklumlah, org2 hulu n miskin takde fone canggih2 ye dak tomok.
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Mula2 bc td aku ingt netz mmg kaki kecam kaki busuk hati sound je reti...

Tp lps tgk tukang 'derma ikhlas' ni sendri pi posting dan canang kebaikan dia buat..aku pon tpaksa buruksangka anggap ni hanya damage control action..bkn nk myumbang sgt pon

So now lets look kenapa dorg bg food instead of medical item

1pack = baru RM5
Kalau letak 50 pack pon baru berapa?Kalau bagi item produk sendiri lagi la jimat bila dibahagi 4..kikiki

1pack face mask=rm 75
1 botol sanitizer = RM40
1set PPE =rm250

So mahal n x boleh beli byk..klu bg duit lg nmpk ciputnye bajet khusus 'damage control' ni

Sebab itu la dorg pilih makanan..bukan xboleh fikir pon yg covid ni xde kaitan dgn mknn..

Tp...xkisahlaa kan..Janji nmpk byk dan org blh 'nmpk' kebaikan tu..heh!
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
resepi nak murah rezeki adalah bersedekah...tawakal, doa, eratkan silaturrahim...

apa pandemic sekalipun...

bukan meminta2...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Derma makanan kat frontliner is TOO MAINSTREAM dah bila masuk PKP fasa 2 ni..  benda yg penting is topeng muka, sanitizer, air cond etc.. please lah..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 02:41 PM From the mobile phone | Show all posts
cuba korg ni derma dkt artis2 veteran yg korg dok canang nak mntk bantuan utk dorg tu.. frontliners dah terlalu ramai sgt org derma.. tak kata salah tp biar bersasar..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh bukan ritu kau ke yg menyalak nk berjuang utk rakan2 artis? Pegilah bantu rakan2 retis kau yg tgh kelaparan kebuluran tu! Frontliners tak memerlukan krglah ..dah ramai org bantu frontliner ...
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Company husband akak sedekah PPE, mask & glove kat hospital2 yg dekat. Diaorg kata nurses bersyukur sebab sedekah benda yg sgt2 diperlukan. Makanan sampai basi sebab banyak sgt. Sudahnya buang saja.
So, elok geng kais pagi ni kumpul reramai dan belikan aerosol box ke apa yg diperlukan..
Reply

Use magic Report

Post time 4-4-2020 02:45 PM | Show all posts
rakan2 yg lain tu bile lagi?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list