Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
34464
View
486
Reply

"Baju Tunjuk Dada dan Makilah Aku"- Busana Artis Sempena ABPBH Jadi Bahan Jenaka

[Copy link]

Author: akubujang       Show all posts   Read mode

Author
Post time 23-9-2019 10:22 AM | Show all posts |Read mode
Bila menjadi artis atau selebriti, penampilan dan fesyen memang jadi perhatian umum. Sesuai dengan kerjaya mereka, pemakaian artis memanglah kena selalu lawa dan cantik, barulah ramai peminat. Apatah lagi waktu "red carpet" anugerah kan.


Semalam, sempena ABPBH, seorang pengguna Twitter sempat membuat ulasan fesyen beberapa orang artis dalam gaya jenaka. Bukan apa, kadang-kadang artis dan selebriti ni kalau berfesyen macam tak berapa nak kena sangat. Memang minta dikritik acik bawang kan?


Selebriti ke? Foto: Twitter





Misalnya, baju Janna Nick (bekas anak kesayangan Sheila Rusly) menggayakan baju ala-ala maggi goreng.



Baju maggi goreng. Foto: Twitter





Atau, baju "gender bender" Ara Johari yang ala-ala zaman penjajah.



Baju mat saleh penjajah. Foto: BH



Tidak ketinggalan juga, pelakon Azar Azmi yang corak bajunya hampir sama dengan corak logo ABPBH!



Dah kena ikut tema sangat? Foto: BH





Baju Suhaimi Sufian pula dikatakan corak pening lalat. Boleh pening.



Baju pening lalat ke ni? Foto: Twitter





Manakala, kemeja Remy Ishak terbakar agaknya, sampai hanya pakai kot sahaja. Nasib baik badan sado.



Mana kemeja bang? Foto: Twitter





Malah, busana Mira Filzah pula agak "menyeramkan" kalau bertebaran di waktu malam.



Jangan berkeliaran Mira. Foto: Twitter




Hanesya pula tampil dengan fesyen mesra alam dibuat daripada kanopi khemah, persis sirip ikan yu.



Baju kitar semula? Foto: Twitter




Izzue Islam juga tampil dengan fesyen "maki lah aku supaya boleh popular kembali".


Lawa ke? Foto: Twitter



Anda ada komen tentang busana-busana artis semalam? Siapa yang paling lawa? Siapa yang harus dikecam? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
ummu shaikah memang wajib dilahar
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:30 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nuril86 at 23-9-2019 02:49 AM

ade gamba lg x... kelaka plak tgk caption dia...
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Semyanya So haukks tapi ara johari fesyen seluar pendek hingga je lutut dgn stokin
Itu mengundang perasaan ADAKAH TIADA CERMIN DI RUMAH ANDA
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:39 AM | Show all posts
hahaha..terbahak baca caption...
semalam dah terbahak baca komen baju Encik Ara tu macam P. RAmlee gi lawat kebun getah..
jangan tunjuk gambar Remy tu kat Kurex...hahahah
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:40 AM | Show all posts
ada jugak rupanya minah ni smlm yach


Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:41 AM From the mobile phone | Show all posts
this is hilarious.. lagi la tulis.. kretip betul korang komen
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:42 AM | Show all posts
bagi aku janna ok je dari mira yg omg sgt fesyennya........
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:44 AM | Show all posts
bathrobe hotel mana ni




Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Ziziknya fesyun ara johari tu eewww ko boyish sekalipun takyah kot pakai short pants g majlis2 gemilang camni. Dresscode abp ni biasanya mmg bebas ke?

Macam tak profesenel. So bagi aku lopek semuanya!
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:46 AM | Show all posts
71170142_154523545640889_359627382297269107_n.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:46 AM | Show all posts
ni sume nak wat show cirque de soleil ni....hehheheh
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Caption kelakaoooo sangat
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Macam badut sarkas sorang2.. tiap kali ada anugerah.. for sure artis malaysia ni akn pakai yg pelik2.. dh knp sama bengong dgn designer..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:48 AM | Show all posts
geli tgk stacy smlm


Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:50 AM | Show all posts

Hael Husaini.

Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
Weh sakit perut aku baca ulasan dia, tp pada aku janna nick tu ok la......baju paling aku x boleh brain is migha pijah la, selalu dia ok tp apesal mlm ni hauk kemain.....ct nana punya material baju macam kain baju kurung mak aku masa muda2 dulu jah, sooo yesterday.......
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:50 AM From the mobile phone | Show all posts
messymimi replied at 23-9-2019 02:48 AM
geli tgk stacy smlm

aku gigih type sbb org duk ckp ummu shaikah ke ape name ntah..upenye si stacy.. ya hampun.. apo pesen eyh pakai ghoper itu....
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:51 AM | Show all posts


Amelia Henderson..
Reply

Use magic Report

Post time 23-9-2019 10:52 AM | Show all posts

ina is done.. dgn suaminye aby yus DG
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.109307s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list