Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1080
View
30
Reply

[Tempatan] Perit Bayar Insurans? Tukar Konsep 'Jom Kita Kongsi', Tak Sampai RM50 Sebulan!

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-9-2019 11:13 AM | Show all posts |Read mode



Artikel Oleh Maly Rosli | Video Oleh Ang Leong Jian  | Suntingan Visual Oleh Ang Leong Jian|





Dalam keadaan ekonomi tidak menentu hari ini, kos rawatan hospital pula boleh buat kita berpinar mata. Tapi, tidak ramai pula sanggup membayar kos insurans yang tinggi setiap bulan, kan?


Apa kata anda kalau kita boleh berkongsi kos rawatan perubatan dengan program Life Engineering? Tak sampai RM50 sebulan! - CARI



Daftar secara percuma sebagai LE Guest di sini! Untuk maklumat lanjut, boleh hubungi agen Life Engineering menerusi Whatsapp: http://bit.ly/0169472999.



Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:26 AM | Show all posts
cadangan yg menarik.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:37 AM From the mobile phone | Show all posts
X nampak video.. Ka mata aku kero lagi..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:48 AM | Show all posts
macam bagus..wat masa ni aku tengah nak cari insurans bwah rm60 agak2 ade x?so far aku nampak axa medic tu..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 12:15 PM | Show all posts

ya untuk info penuh mengenai program ini boleh whatsapp kami di sini ya 0169472999
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 01:08 PM | Show all posts
chicozinn replied at 11-9-2019 11:48 AM
macam bagus..wat masa ni aku tengah nak cari insurans bwah rm60 agak2 ade x?so far aku nampak axa me ...

bagus tak?

ada usha2 cuepacs care jugak ni

anak dah lama under prudential
so far everything ok
nak warded pun no problem at all
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Amboi.. benang iklan sangatt..
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 01:49 PM | Show all posts
saviour_09 replied at 11-9-2019 01:08 PM
bagus tak?

ada usha2 cuepacs care jugak ni

belum msuk lagi axa medic tu...baru usha je so skang nk compare mne2 insurans yg bwah rm60 sebulan..huhu

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 02:13 PM From the mobile phone | Show all posts
Korg rsa membazir x byr insurans dlm rm400 monthly?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 02:20 PM | Show all posts
chicozinn replied at 11-9-2019 11:48 AM
macam bagus..wat masa ni aku tengah nak cari insurans bwah rm60 agak2 ade x?so far aku nampak axa me ...

Memang bagus, setakat ini program Life Engineering dah jalankan 7 kes perkongsian ramai ini.  Ada yang kos perkongsian sebanyak RM 3.59 , RM 4.35 dan RM 6 lebih. Had maksima perkongsian ramai ini tidak akan melebihi RM 50 seorang dan bagi perokok adalah RM 60.  Memang mampu milik dan tuan tidak akan rasa terbeban.. Tuan boleh register secara percuma di link ini https://getstarted.lifeengineering.my/#/login  dan  pihak Life Engineering akan hubungi tuan nanti.  Di link ini juga tuan boleh melihat berapa jumlah kes yang pernah berkongsi, berapa kos perkongsian bagi setiap orang dan juga berapa jumlah komuniti kami.


Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 02:26 PM | Show all posts
chicozinn replied at 11-9-2019 01:49 PM
belum msuk lagi axa medic tu...baru usha je so skang nk compare mne2 insurans yg bwah rm60 sebulan ...

Memang sangat-sangat berbaloi.  Tuan boleh usha laman kami di https://www.lifeengineering.my/  .  
https://www.lifeengineering.my/resource-center-malay/ - di sini pula tuan boleh lihat FAQ, manfaat program, testimonial dan sebagainya.  

https://www.youtube.com/watch?v=PiyTNUWy4OU&t=17s - ini pula link video yang menerangkan bagaimana program ini berjalan.  

Semangnya mampu milik dan tidak membebankan.  Kami tiada bayaran bulanan yang tetap, mungkin berkongsi RM 5, RM 10 atau tidak  perlu kongsi apa2 jika tiada tuntutan dari ahli pekongsi.  Di ingatkan had maksima perkongsian tidak akan melebihi RM 50 setiap seorang dan perokok maksima adalah RM 60 (1.2 kali lebih mahal).   Program ini juga adalah program patuh syariah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 03:05 PM | Show all posts
lilacomot replied at 11-9-2019 02:13 PM
Korg rsa membazir x byr insurans dlm rm400 monthly?

Bagi saya bergantung kepada komitment masing2.  Pada mereka yang mampu mereka boleh menggunakan insuran/takaful.  Jika komitment bulanan anda tinggi mungkin anda sudah boleh menggunakan cara penyelesaian alternatif yang lain seperti program Life Engineering ini.  Program ini hanya berkongsi kos rawatan untuk kes kemasukkan ke hospital jika ada tuntutan dari para pekongsi dengan maksima perkongsian bulanan tidak melebihi RM 50
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 03:39 PM | Show all posts
lilacomot replied at 11-9-2019 02:13 PM
Korg rsa membazir x byr insurans dlm rm400 monthly?

kena tgk jugak apa yg di cover dlm rm400 tu.. amt tu utk one famili ke or utk diri u je..?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 03:41 PM | Show all posts
Ayuni_Ismail replied at 11-9-2019 03:05 PM
Bagi saya bergantung kepada komitment masing2.  Pada mereka yang mampu mereka boleh menggunakan in ...

cover medical card saje.?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 04:44 PM | Show all posts
minahmanja replied at 11-9-2019 03:39 PM
kena tgk jugak apa yg di cover dlm rm400 tu.. amt tu utk one famili ke or utk diri u je..?

utk diri sendiri je.. cover medical & investment
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 05:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Betul ka ni
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 04:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Menarik ni.. Murah
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 09:22 AM | Show all posts
lilacomot replied at 11-9-2019 04:44 PM
utk diri sendiri je.. cover medical & investment

ooo.. kena tgk apa plan yg agent offer.. kdg2 ade yg cover medical lebih, tp tang investment kurang..just inform agent apa keutamaan kita.. medical or investment..nnti dia akn come out dgn plan.. kena baca betul2 proposal insurance tu b4 sign..

Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 09:53 AM | Show all posts
menarik jg ni sbb tak membebankan..kene survey2 lg..tq share
Reply

Use magic Report

Post time 12-9-2019 10:23 PM | Show all posts
minahmanja replied at 12-9-2019 09:22 AM
ooo.. kena tgk apa plan yg agent offer.. kdg2 ade yg cover medical lebih, tp tang investment kuran ...

in my opinion la, investment dlm insurans ni x berbaloi pon...better cari jalan lain yg betul2 fokus kt investment.Asnb kalo bumiputera
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.106250s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list