Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
5788
View
129
Reply

Kemelut Asif Dan Syahmi Selesai - Asif Bakal Berlakon Kembali

[Copy link]

Author: natrahn       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-9-2019 10:51 AM | Show all posts |Read mode
Siapa yang tidak kenal dengan trio Youtubers Malaysia iaitu Syahmi Sazli, Asif Suhaimi dan Yoe Parey yang memiliki pengikut lebih 1 juta. Asif yang menghidap mild autism diperkenalkan Syahmi Sazli dalam Drama Spontan menjadi popular dan diminati ramai.





Kredit Foto : Instagram Syahmi : Yoe Parey, Syahmi Sazli dan Asif Suhaimi





Syahmi Sazli selaku 'majikan' Asif membayar hasil kerja remaja itu melalui tanggungan perbelanjaan barang dapur, keperluan harian, pakaian dan bayaran RM200 untuk setiap lakonan Drama Spontan. Kesemua bayaran tersebut diberikan kepada bapa Asif.



Kredit Foto : Instagram Syahmi : Syahmi Sazli dan isteri, Anissa Faizul




Namun, sejak akhir-akhir ini timbul pula isu mengenai bayaran dan kebajikan Asif. Kakak Asif, Siti Nur Atina Suhaimi, 30 turut mempertikaikan tanggungjawab Syahmi selaku majikan kepada remaja berkenaan.


Rupa-rupanya konflik tersebut berpunca dari salah faham yang ditimbulkan oleh bapa Asif sendiri. Susulan daripada isu ini, Syahmi memberi bayangan bahawa Asif berkemungkinan tidak lagi berlakon di dalam Drama Spontan.










Ekoran itu, Tina telah memohon maaf pada Syahmi dan isterinya Anissa dan mereka telah bersemuka bagi menjernihkan salah faham tersebut.





Hasil pertemuan mereka, Tina berkata Asif dibenarkan untuk kembali berlakon menerusi produksi milik Syahmi. Satu perjanjian bertulis dan kontrak dibuat khusus mengenai bayaran demi kepentingan dan kebajikan Asif.


Asif dan Syahmi kembali bergabung dan karier Asif  akan diuruskan oleh kakaknya Tina. Peminat pasti tidak sabar melihat gandingan Syahmi dan Asif dalam drama spontan yang akan datang. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:05 AM | Show all posts
sape ni apsal aku xkenal?
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:11 AM From the mobile phone | Show all posts
Nape meols tak pernah rasa deols ni kelakar?.. Sejenis lawak bodoh macam si amir raja lawak tu
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2019 11:13 AM | Show all posts
Edited by natrahn at 11-9-2019 11:14 AM
chicozinn replied at 11-9-2019 11:05 AM
sape ni apsal aku xkenal?

youtuber malaysia yang baru dpt anugerah trofi emas dr youtube sbb dah ada 1 million subscriber.

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
haritu tiba2 utube bg suggestion video diaorang ni, view punya la ramai ingatkan best. Rupanya karya sampah sesampah nya. Yoe tu ermmmm dah la x **** , x kelakar pulak tu. Annoying gila.
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:15 AM | Show all posts
gugunogaga replied at 11-9-2019 11:11 AM
Nape meols tak pernah rasa deols ni kelakar?.. Sejenis lawak bodoh macam si amir raja lawak tu

kannn..tp kwn aku kemain mengekek gelak..ke urat gelak aku dah putus???

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:15 AM From the mobile phone | Show all posts
gugunogaga replied at 11-9-2019 11:11 AM
Nape meols tak pernah rasa deols ni kelakar?.. Sejenis lawak bodoh macam si amir raja lawak tu

Tau xpe. Sumpah sikit pon xbest. Xkelakar kalau best xpe, ni best pon x. Jauh la level dgn kokom etc.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2019 11:18 AM | Show all posts
anony-mous replied at 11-9-2019 11:15 AM
Tau xpe. Sumpah sikit pon xbest. Xkelakar kalau best xpe, ni best pon x. Jauh la level dgn kokom e ...

rasa cam diskriminasi kat OKU ..tapi syahmi kira bagi job kat yoe n asif ni .. dapat la duit sikit2 bantu keluarga dorang
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:20 AM From the mobile phone | Show all posts
gugunogaga: Nape meols tak pernah rasa deols ni kelakar?.. Sejenis lawak bodoh macam si amir raja lawak tu

Iols follow dieorg sebab lawak spontan tu je, tu pun sebab asif tu je..kelakar budak tu..yg lain2 tak tengok, tak lawak langsung
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:25 AM From the mobile phone | Show all posts
X kenall lgsg..sorry
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Elok la dh berbaik. Rm200 tu mcm sikit klu ikutkan.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-9-2019 11:30 AM | Show all posts
Bunga88 replied at 11-9-2019 11:27 AM
Elok la dh berbaik. Rm200 tu mcm sikit klu ikutkan.

dorang tanggung benda lain lagi... bagi hp pak asif pi jual...pastu minta duit je kat syahmi
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:31 AM | Show all posts
gugunogaga replied at 11-9-2019 11:11 AM
Nape meols tak pernah rasa deols ni kelakar?.. Sejenis lawak bodoh macam si amir raja lawak tu

kan?pernah tgok skali tapi xhabis..siyes xklakar langsung..mgkin aku jnis bukan mudah terhibur ngan lawak camdoh ni

Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
nyaknyo
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:33 AM From the mobile phone | Show all posts
natrahn replied at 11-9-2019 03:30 AM
dorang tanggung benda lain lagi... bagi hp pak asif pi jual...pastu minta duit je kat syahmi

bapaknye pegi jual hp anak mcm2 hal....
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Siapa pulak makhluk ber3 ni
Senang betul nak jadi famous kat Msia ni
Buat benda2 bodo, mengarut2..viral
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:34 AM From the mobile phone | Show all posts
to be honest... mmg x klakar pon video2 yg dia buat .. mcm krik2 pon ade... atw mungkin suis kelakar dlm diri aku ni x berfungsi .. kowtla kan...
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:36 AM | Show all posts
who are yusssssssss
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Tgk trending igtkan kelakar. Dahlah x kelakar mcm exploitasi budak2 autism tu pulak tu. Sumpah x kelakar
Reply

Use magic Report

Post time 11-9-2019 11:39 AM | Show all posts
natrahn replied at 11-9-2019 11:30 AM
dorang tanggung benda lain lagi... bagi hp pak asif pi jual...pastu minta duit je kat syahmi

seems like mcm bapak die bermasalah kn, mcm xpernah cukup duit. mntk dgn syahmi pun yer, mntk dengan anak sendiri pun yer. so bapak nye xkeje laa sbnr nya?
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.114391s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list