Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
1234Next
Return to list New
8546
View
61
Reply

"Lelaki Tonton Video Lucah Ketika Isteri Hamil Dikira Suami Curang Ke" - Yatt Hamzah

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 21-5-2019 11:50 AM | Show all posts |Read mode
Yatt Hamzah dalam kemas kini di Instagramnya meluahkan rasa sedih berhubung isu maksiat yang masih berlaku dalam bulan puasa.




  


"Sebak bila mendengar dan baca tentang semua perkara yang mencemarkan Ramadan. Minta dijauhkan daripada kita dan keluarga. Aameen," tulisnya.


Dalam masa sama, Yatt mempersoalkan sama ada seorang lelaki itu curang apabila menonton video lucah ketika isteri hamil.








Yatt kemudian berkongsi hukum perbuatan menonton video lucah dengan penjelasan berserta dalil.


Katanya, haram menonton video lucah kerana melihat tubuh orang lain, bahkan melihat mereka sedang berjimak.












Ramai pengikutnya bersetuju dengan perkongsiannya itu dan berharap menjadi peringatan kepada orang ramai.




Kredit foto: IG Yatt Hamzah





Lelaki yang tengok video lucah ketika isteri hamil dikira suami curang juga ke? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 11:58 AM From the mobile phone | Show all posts
Yes tonton video lucah memang haram..

Kalau nak diikutkan banyak gila benda haram tapi dah jadi norma kehidupan masyarakat sekarang.

Tepuk dada tanyalah iman.
Done tazkirah ala2 acik2 fb {:hooray
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok je persoalan dia ni tp aiolzs tak ok dgn y posting psl tadarus tu,tak perlu lah tny org lain berapa juz dah dorg habiskan..and somemore walaupun xde niat nak berbangga2 tp yakin ke mmg xde sikit pun rasa bangga dlm diri tu?

Seeloknya benda ni ajak laa org secara general,just tulis "jom bertadarus,pstu bg laa sepotong dua dalil utk tarik org..tak perlu suh org gtaw brp juz dah dorg habiskn..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:05 PM | Show all posts
adakah dituju kepada laki sundirik
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
salmon-suki replied at 21-5-2019 04:02 AM
Ok je persoalan dia ni tp aiolzs tak ok dgn y posting psl tadarus tu,tak perlu lah tny org lain bera ...

Agree..

Mengajak ke arah kebaikan melalui social media tanpa perlu bg sentiment merendah2 org yg x buat..

Dah jd riak..

Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:09 PM | Show all posts
laki kantoi ler tu

tak reti nak cover ler pulak lakinye

melayan tumblr ke undertable.co tu
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 12:19 PM | Show all posts
sheols ni ke yg tokti mention dalam interview pegi umrah masa preggy and bawak anak kecik?

ya mmg haram. rokok jua haram. tapi tu lah
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Knp bahasakan diri bonda?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:06 PM | Show all posts
wow dah lama tak dengar cerita pasal yatt sejadah ni...dulu kemain jadi forum cari sweetheart gituhhh...
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:34 PM | Show all posts
hyie replied at 21-5-2019 01:06 PM
wow dah lama tak dengar cerita pasal yatt sejadah ni...dulu kemain jadi forum cari sweetheart gituhh ...

kalo follow wife ex husband die dl..tawla sisi sbna die ni..
ank die yg first tu byk laki ngn wife br die jaga..
mcm2 luahan wife org tu tak ingt dah..tp dpendekkan cite die ni mcm anggap diri die alim sbb btudung beragama pdhl tjwb ank tu byk dilepaskan la gitu..


Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:39 PM From the mobile phone | Show all posts
pinksarah replied at 21-5-2019 12:08 PM
Agree..

Mengajak ke arah kebaikan melalui social media tanpa perlu bg sentiment merendah2 org y ...

Kann..sbb iman kita ni senipis kulit bawang je..and riak pn boleh kd riak secara direct n riak secara sembunyi..y paling bahay y secara sembunyi tu..kita tak sedar..huhu..nauzubillah hi min zalik..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Yatt sejadahhh..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 01:56 PM From the mobile phone | Show all posts
misz_sanggul replied at 21-5-2019 01:34 PM
kalo follow wife ex husband die dl..tawla sisi sbna die ni..
ank die yg first tu byk laki ngn wif ...

Apa nama anak perempuan die tu.. x ingt dah...tp nama kemahin hah ... Owh..belas laki die jaga..ingt die yg jaga.. sometimes cannot brain mak yg x jaga anak after divorce..
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 02:03 PM | Show all posts
skymania replied at 21-5-2019 01:56 PM
Apa nama anak perempuan die tu.. x ingt dah...tp nama kemahin hah ... Owh..belas laki die jaga..in ...

suci hanania pe nth
tp sibaik mmg die syg ank tu btul2 tgk ank dia pun syg gak dgn maktiri tu..
n org tu jgk rajin msk memsk ni


Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 02:11 PM | Show all posts
bagus tgk yatt ni...istiqomah dlm mencari keredhaan Ilahi
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Keluar je nama dia terus ingat kisah curang dia, citer benda baik pun terus nampak busuk. Adehhh. Sorry yatt.
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni acah2 lebey. Karier seni ntah apa2. Reputasi kau dah busuk sejak buat ex kau dulu mcm tu. Lepas tu ada hati nak acah suci
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 03:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Sembang..mcm cerita di wakanda, konpem ke xmencurang dgn laki dulu untuk laki sekarang?
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 03:47 PM | Show all posts
Victorioussss replied at 21-5-2019 03:06 PM
Sembang..mcm cerita di wakanda, konpem ke xmencurang dgn laki dulu untuk laki sekarang?

Acah2 kan dia ni. koser
Reply

Use magic Report

Post time 21-5-2019 04:17 PM | Show all posts
#DoneMengaji
#DoneTadarus
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.106167s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list