Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
123Next
Return to list New
3959
View
51
Reply

Edrie Selar Budak K-Pop Kutuk Awie Isu BTS

[Copy link]

Author: top5complete       Show all posts   Read mode

Author
Post time 19-5-2019 10:16 AM | Show all posts |Read mode


Foto Google



Awie atau nama sebenarnya Datuk Ahmad Azhar Othman telah dihina dan dikutuk peminat BTS selepas membantah keputusan Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Syed Abdul Rahman yang mahu membawa masuk BTS ke Malaysia.


Berikutan itu, Edrie Hashim tampil menyelar peminat yang menghina Awie dengan mendakwa mereka masih mentah dan terlalu muda.


Tegasnya, semua orang mempunyai pandangan tersendiri mengenai kenyataan yang dikeluarkan Syed Saddiq.


"Bagaimanapun, apabila Awie mengeluarkan kenyataan dan pandangannya yang dimuatkan di laman sosial miliknya mengenai isu terbabit,  ramai peminat kumpulan BTS yang rata-ratanya masih muda masuk dan mengecam Awie," katanya kepada HMETRO








Ini adalah negara demokrasi yang menerapkan kebebasan bersuara, namun itu tidak bermakna mereka (BTS Army) sesuka hati boleh menghina orang yang lebih tua dan berpangkat Datuk seperti Awie.


"erkara itu tidak sepatutnya dilakukan seorang budak kepada orang tua. Rasa hormat mereka langsung tidak ada..

"Cara mereka mengutuk menunjukkan mereka tidak tahu apa yang berlaku dalam industri muzik tempatan. Mereka hanya nampak dan tengok dari mata kasar dan semangat untuk menaikkan nama penggiat muzik tempat langsung tidak ada. Melihat perkembangan ini buat saya sedih," katanya.







Menurutnya lagi, sebahagian besar peminat BTS mengutuk Awie sudah "sendu", tidak laku dan tidak ada kerja serta disebabkan itu dia sengaja mengeluarkan kenyataan seperti itu bagi meraih perhatian.

"Masalahnya, yang mereka kata begitu adalah Awie yang popularitinya bukan setakat dalam kalangan mereka sekarang saja, tetapi juga zaman ibu bapa mereka.

"Mereka boleh kutuk seorang ikon muzik negara. Langsung tak ada rasa hormat atas pencapaian diperoleh Awie," katanya.



Semoga peminat BTS di Malaysia bertaubat, tolong kawal perasaan, jangan kerana kumpulan KPOP yang entah apa-apa kita menghina orang lain. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 10:34 AM | Show all posts
fuck bts almy
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 10:35 AM From the mobile phone | Show all posts
Budak kpop mana bijak
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
One thing for sure, suara awie lg sedap dari keseluruhan bts member
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 12:32 PM | Show all posts
iols rasa relevan je jemput bts ke blackpink ke sapa...lagi ramai la golongan muda belia yang akan datang...jemput awie peminat dia je la yang datang...i mean majoriti peminat2 kertu takyah ler butthurt sangat...

-bukan karatz kpop-
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak abis lg ke isu bts ni..  
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 12:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Terima la hakikatt atuk awiee zaman anda sudah berlalu. Sekarang mmg zaman kegemilangan Kpop..

Aku pun tak sokong BTS masuk Malaysia tajaan gomen...

Klau nak jadi legend.. duduk la diam2.. tak payah nak kutuk retis sana sini.. nnt buat org meluatt jahhh.. raikan sahaja.. klau ko betul2 minat muzik. Kau akan hargai setiap genre muzik yg ada kat dunia ni..

Tak payah la nak gaduh2 dgan budak kpop tu.. da dorg mmg fans kpop.. so selayakknya la dorg bekap retis kesayangan dorg.. yihhhh!
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 12:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Knpa bukan blackpink? Itu je yg aku tau pun ohyeye rampampam pam.. bts tu mcm gay je xyh la kut
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
hyie: iols rasa relevan je jemput bts ke blackpink ke sapa...lagi ramai la golongan muda belia yang akan datang...jemput awie peminat dia je la yang datang. ...



Setujoooo walao bukan kpopper
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
September14: Knpa bukan blackpink? Itu je yg aku tau pun ohyeye rampampam pam.. bts tu mcm gay je xyh la kut


Sbb skrng ni bts paling hebat.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 01:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Why not gabungkan je dua etis ni dlm 1 pentas..
Jemput BTS n artis tempatan.. masing2 ada slot khas
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
why not tokwie nyanyi kpop and bts nyanyi sambutlah sayang salam cintaku
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 02:28 PM From the mobile phone | Show all posts
balik modal tak panggil bts ke malaysia..kalau balik modal atau untung apa salahnya.. raikan je la muzik apa genre sekalipun selagi takde unsur negatif
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 02:45 PM From the mobile phone | Show all posts
bvsf06 replied at 19-5-2019 10:43 AM
One thing for sure, suara awie lg sedap dari keseluruhan bts member

Dalam MeleTop relek je awie nyanyi sambil duduk tarik key tinggi sedap je suara merdu.
BTS suara dah banyak autotune
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 03:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Entahlah.  Salah percaturan syed saddiq tu.  Dia harapkan kalau bawa bts masuk malaysia terus semua orang nak melawat malaysia ke. Orang mengutuk lagi ada.  Imagine la kalau org korea spend duit datang malaysia sebab nak tengok apa yg malaysia ada tetiba nampak muka gay bts berbaris kat malaysia.  Tak ke dorang pelik?

Jarang acara kerajaan panggil penyanyi luar.  Yg panggil penyanyi luar tu org bisnes yg nak jual tiket. Agenda kerajaan mesti angkat jenama malaysia dulu. Baik ko spend duit panggil shila,  yuna,  siti nurhaliza etc,  you like it or not inilah jenama muzik antarabangsa yg kita ada ikut region followers masing masing.

Kau budak wicet lah saddiq.
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 04:08 PM | Show all posts
sudahlah... hat tengok retis pakai kereta nak jenama luar jugak... takdenye nak pakai proton ke perodua ke... lepastu nak dictate orang suruh tengok heols perform takleh tengok kpop... choyyyy
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 05:56 PM | Show all posts

setakat ni, me tgk Ramli Sarip jer yg open dan rasional psl jemput BTS ni..






Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 06:08 PM From the mobile phone | Show all posts
clara_nur replied at 19-5-2019 05:56 PM
setakat ni, me tgk Ramli Sarip jer yg open dan rasional psl jemput BTS ni..

Hidup Papa Rock...the real legend
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
annadonna replied at 19-5-2019 03:10 PM
Entahlah.  Salah percaturan syed saddiq tu.  Dia harapkan kalau bawa bts masuk malaysia terus semua  ...

tahu takpe. baik sponsor retis bbnu buat project album sempena tahun melawat malaysia. hael syamel qieqie khai bahar tu sume blh wat lagu sendiri,  ni nk leburkan duit utk mengangkat retis luar puiii
Reply

Use magic Report

Post time 19-5-2019 06:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Bts sampah, buat apa bawak sampah datang malaysia
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.151230s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list