Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
Search
12Next
Return to list New
1442
View
21
Reply

Barang Siapa Melakukan Fitnah, Dia Akan Masuk Neraka - Nga Kor Ming

[Copy link]

Author: CARI-MAL    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-4-2019 01:11 PM | Show all posts |Read mode
Nga Kor Ming menerusi laman sosialnya menafikan sebuah posting di Facebook yang menghina Tunku Mahkota Johor, Tunku Ismail Sultan Ibrahim.




Foto: Head Topics




Timbalan Speaker Dewan Rakyat itu dalam postingnya di Twitter menggesa pihak berkuasa bertindak segera ke atas pihak tidak bertanggungjawab terbabit.


Sementara itu, MalaysiaKini melaporkan, beliau mengecam keras tindakan itu dan menyifatkan pelakunya berniat jahat.




Foto: Twitter




Difahamkan, Nga Kor Ming akan mengarahkan pembantu peribadinya melaporkan kes itu kepada Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) untuk tindakan lanjut. - CARI

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Dan dan kau ni sepet
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah ko and the geng kaki fitnah
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:04 PM | Show all posts
hahaha.....dulu sedap jer ko fitnah berlian merah jambu la, fitnah jual negara la...
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Utk semua macai BN + Najib.

Dulu saya pun percaya najib difitnah, sekarang satu per satu kes diteruskan dgn bukti kukuh, saya nampak yg tetap jilat najib tu mmg mahacai yg sudaj tentu tak pakai akal
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:37 PM | Show all posts
komeng, bukan ko dulu yg akan masuk newarke?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
pulauturtle replied at 25-4-2019 02:36 PM
Utk semua macai BN + Najib.

Dulu saya pun percaya najib difitnah, sekarang satu per satu kes dit ...

Misteri Nusantara
FB_IMG_1556174732088.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 02:51 PM | Show all posts
Surah Aula?
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 03:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Sprm dan polis mesti siasat apek ni...

Mca better than dap..
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 03:26 PM | Show all posts
wohoooo..pengabdi MACAI DAPig akan terpesona dengan kata2 ini
Reply

Use magic Report

Post time 25-4-2019 03:32 PM | Show all posts
kau memang dah confirm ke neraka kalau tak mengucap  
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 09:34 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Sham143 at 26-4-2019 09:41 AM

Pemfitnah tetap akan memfitnah sebab mereka ada agenda sendiri..Dia orang peduli apa masuk neraka atau tak..lagi2 yg buat statement (masuk neraka) ni dari DAPig..
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 09:34 AM | Show all posts
betul laa pek...sape buat jahat masuk niraka...tapi apek kalau xmengucap tetap jadi kayu api nirakaaaaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-4-2019 09:35 AM | Show all posts
kau nie ckp pada siapa? pi beli cermin
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 01:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Ludah muka sendiri ke...

Yg menipu dan membohong tu kau dan keturunan kau la kor ming
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Apek ni mmg akan jadi penghuni ttp netaka so nak cari kawan ker ape
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 10:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam Umno lah membodohkan org Melayu dengan pitenah Cina bangsa minoriti boleh mengancam Melayu bangsa majoriti. Logik akal mana ntah.Umno pakai
Reply

Use magic Report

Post time 26-5-2019 11:34 PM | Show all posts
pyropura replied at 26-5-2019 10:12 PM
Macam Umno lah membodohkan org Melayu dengan pitenah Cina bangsa minoriti boleh mengancam Melayu ban ...

Sebab sel2 hotak hang kurang berfungsi laa hang cakap lagu tu... konsep pecah & perintah jaa.. apa susah... ikot logik akai hang .. mustahil penjajah buleh jajah ke negara2 lain kerna bilangan depa sikit..

Depan buleh letak sesiapa pun jadi boneka.. belakang kalu hanya depa ja yang tahu .. memang hang jenis betul bendul atau macai berbayaq untuk pusing cerita sana sini..
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 07:06 AM | Show all posts
Wah......Nga Kor Ming dah bercakap seperti orang Isle. Neraka kehulu neraka kehiliir, jelas dan nyata kesana jelas dan nyata kemari, sikit sikit hukom Allah sikit sikit hukom Allah......Prrrrrrrpffftght

Kalaulah hidup lagi seorang ulamak tersohor apakanama dia tu tontu dia akan cakap " Di dado  Nga Kor Ming ado bule."

Wallahualam.

Takbirrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.....
Reply

Use magic Report

Post time 27-5-2019 12:13 PM | Show all posts
haha iols paling suka kalau sidang haritu ada dia ni. time dia je mesti gaduh. org mmg x respect dia ni bias sgt
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.125834s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list