JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
12Next
Return to list New
1528
View
38
Reply

Netizen Dedah Kosmetik BeauTyra Dikecam Kerana Produk Timbang Kilo, Benarkah?

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 11-2-2019 11:40 AM | Show all posts |Read mode
Jika anda mengikuti perkembangan keluarga Datuk Seri Siti Nurhaliza, pasti anda mengenali Tyra iaitu kekasih kepada anak tirinya, Aazief Khalid.

Mengikuti jejak langkah Siti, baru-baru ini Tyra telah melancarkan produk kosmetik pemerah pipi yang dinamakan BeauTyra Born to Blush dengan seleksi pilihan berbeza iaitu Mermaid, Flamenco dan Feline.











Dengan reka bentuk bungkusan yang menarik, produk 'blusher' ini menarik minat ramai terutamanya remaja untuk membeli, malah laku laris sehingga habis terjual hanya dalam masa beberapa hari selepas dipasarkan di Internet.


Namun, di sebalik kehangatan produk tersebut, netizen mula mempersoalkan dari mana produk Tyra yang sebelum ini dikenali sebagai Instafamous dan blogger kecantikan dihasilkan?


Menurut Vivy di Twitter, blusher tersebut hanyalah sebuah lagi produk timbang kilo di pasaran, di mana ia boleh diperoleh dengan mudah pada harga yang sangat murah.


Isi kandungan produk timbang kilo ini juga diragui dan mungkin mengandungi bahan berbahaya kepada wajah.













Menurutnya lagi, terdapat pengasas produk kosmetik yang mengeluarkan pemerah pipi seakan-akan sama dengan BeauTyra, tetapi reka bentuknya sahaja yang berbeza.






























Namun begitu, terdapat desas-desus mengatakan produk tersebut adalah di bawah syarikat Siti iaitu SimplySiti.






Jika benar dakwaan netizen ini, diharap Tyra tampil untuk membuat penjelasan. Kesian pembeli serta peminat Tyra jika dakwaan netizen ini benar. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Menurut Vivy di twitter???? Vivy mano????
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Ingatkan Tyra Banks ada produk..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Terang lagi bersuluh la produk timbang kilo. Ko ingat dia ada phd ke blh formulate produk sendiri?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-2-2019 12:09 PM | Show all posts
KakaJah replied at 11-2-2019 12:01 PM
Menurut Vivy di twitter???? Vivy mano????

dah delete dah kekdahnya thread beliau setelah dikecam fans tyra..attached tweet tu live version
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Papehal pun meols akan elakkan blusher yg ada kandungan talc & paraben. So far blusher brand Ronasutra je yg menepati ciri ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Papehal pun meols akan elakkan blusher yg ada kandungan talc & paraben. So far blusher brand Ronasutra je yg menepati ciri ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:20 PM | Show all posts
Tak minat nak beli product tiba2 muncul macam ni
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku rengsa tgk si tyra ni pakai blusher habis pipi hidung merah.. Mcm org yg ada sle je..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
URUHA replied at 11-2-2019 12:16 PM
Papehal pun meols akan elakkan blusher yg ada kandungan talc & paraben. So far blusher brand Ronasut ...

Talc x bagus ke uols? Aku rasa kebanyakkan band inc high end pon ada talc esp face powder
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:25 PM | Show all posts
komfemlah timbang kilo punya geng
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Who rrr yus..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:31 PM | Show all posts
danieladam replied at 11-2-2019 12:04 PM
Ingatkan Tyra Banks ada produk..

kann memula i tgk produk ni kat twitter igtkan tyra banks punya haha..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:34 PM | Show all posts
allysumc replied at 11-2-2019 12:06 PM
Terang lagi bersuluh la produk timbang kilo. Ko ingat dia ada phd ke blh formulate produk sendiri?

sabtu lepas jumpa doc, dia suggest beli sunscreen yg di jual kat klinik.

Saja tanya, ni brand in-house ke Dr?
Dr tu jawab - kita tak ada masa & kepakaran lagi utk buat research nak keluarkan brand sendiri.



Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:37 PM From the mobile phone | Show all posts
weezerfan replied at 11-2-2019 12:23 PM
Talc x bagus ke uols? Aku rasa kebanyakkan band inc high end pon ada talc esp face powder

Talc ni salah satu ingredient yang bahaya terutamanya kalau dicemari asbestos. Leh akibatkan kanser & boleh menyebabkan risiko keracunan sistem pernafasan kalau terhidu. Even talc yg asbestos free pun leh bahayakan kesihatan.

Kalau boleh elakkan penggunaan kosmetik yg ada kandungan talc ni terutamanya baby. Leh cari talcum powder & produk kosmetik yg talc free. Kalau talcum powder antara brand yg xde talc : brand Innoscents. Utk kosmetik : brand Ronasutra.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 12:46 PM | Show all posts
weezerfan replied at 11-2-2019 12:23 PM
Talc x bagus ke uols? Aku rasa kebanyakkan band inc high end pon ada talc esp face powder

kalau product talc dari us or uk boleh guna sbb ianya tidak dilombong bedekatan dengan asbestos..so insyaallah terjamin..kalau dari china taktau laa
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:01 PM | Show all posts
cantik pulak design dia..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Oem products lah bukan timbang kilo. Timbang kilo beli krim timbang balik bungkus elok2, oem ambik dgn supplier yg  valid boh nama sendiri.. Beza kot
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:08 PM | Show all posts

banyak produk terkenal pun oem, tak pening urus kilang
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Kat packaging tu made in china. Dorg mmg ckp made in china. Org yg tuduh tu dah delete tweet dah pun malu besar
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:12 PM | Show all posts
packaging nye pun sebijik mcm lmk cosmetics. ada youtuber review lmk cosmetic terus cop mcm mekap pasar malam tapi harga yahudi

Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 11-2-2019 12:46 PM
kalau product talc dari us or uk boleh guna sbb ianya tidak dilombong bedekatan dengan asbestos..s ...

Tq utk pencerahan. Ngeri lah plak.lps ni kena hati2lah masa beli any kind of bedak
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:00 PM | Show all posts
wahhh cantik jugak packaging tu..ada lah ruper intnl product
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:09 PM | Show all posts
opkos la produk timbang kilo..untungnya tyra ni sbb kene tempias ctdk tu yg org nk jgk beli brg die tu kalo tak mmg xde sapa nk beli...btw alamat kt belakang tu mmg opis simplysity tp bukan kilang yg produce produk ye...just bangunan yg ade opis management & distribute barang to seller je, bab kilang aku pon xtau kt mana
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2019 02:43 PM From the mobile phone | Show all posts
bawangkecik replied at 11-2-2019 04:09 AM
dah delete dah kekdahnya thread beliau setelah dikecam fans tyra..attached tweet tu live version

Oooh. Vivy yusoff ada kecham produk beliau la???
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057655s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list