JAWATAN KOSONG! Jadi penulis freelance kami dan berpeluang menang hadiah wang tunai berjumlah RM300! Klik sini > CARI Warrior
Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Kolumnis
Search
8280
View
131
Reply

"Hiba Rasa Hati Ini, Jangan Tegur Macam Tu Kalau Nampak Orang Tengah Makan" - Elizad

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-1-2019 12:54 PM | Show all posts |Read mode
Gara-gara ditegur mengambil makanan dalam kuantiti yang banyak, pelakon Elizad meluahkan rasa terkilannya hingga hilang selera makan.








Menerusi Instagramnya, Elizad atau nama sebenarnya Siti Elizad Mohamad Sharifuddin meluahkan rasa rasa terkilannya selepas berkecil hati dengan kata-kata seorang individu yang seolah-olah menyifatkannya bersikap mementingkan diri sendiri.







"Banyaknya ambil. Cukup ke orang lain nak makan.

"Kalau nampak orang nak makan, janganlah ditegur sebegitu rupa. Hiba rasa hati ini," tulisnya.


Menurut Elizad, makanan berkenaan sepatutnya dikongsi berdua, namun dia meletakkan kembali makanan itu sebelum berlalu pergi kerana berasa hati ditegur sebegitu.


Malah, kejadian itu menyebabkan Elizad gagal mengawal emosi hingga menangis.







"Isu makan rasanya semua orang pun akan terasa hati jika ditegur seperti itu.

"Tolong belajar hormat perasaan orang terutama soal makanan," ujarnya.


Di ruangan komen, ramai juga yang menyebelahi pelakon itu. Namun, ada juga yang berpendapat orang ramai perlu mengambil kira tetamu lain kerana dikhuatiri makanan disediakan tidak mencukupi.




Kredit foto: IG Elizad




Betul juga pendapat itu, namun kita juga perlu memikirkan perasaan seseorang terutama bab makanan! - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 12:56 PM From the mobile phone | Show all posts
jwb jela amik utk mkn 2,3 or 5 org.
mesti elizad tgh peyed time tu sb tu kot hati tisu smp nangis2. gituuu I spekulet ekeke
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 12:58 PM | Show all posts
aku rasa aku paham je situation elijat ni. kalau aku pun memang sentap gitu. macam termalu and terus hilang selera makan. tapi bila fikir fikir, benda remeh je ni hahahaa.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Alah bnde remeh ckp jela share dgn kawan..nk period la tu kalo x period msti bolayan je sape yg ngate tu
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
macam sedap...mak teh kalau banyak tu rasa mcm tak cukup jah...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:09 PM From the mobile phone | Show all posts
tu ka tgh piyed atau mengandung kot.. sedih sgt Die or org yg menrgur tu kasau beno teguran..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Haha.. iols selalu je tegur anak buah iols bilag kenduri.. "ingat sikit org belakang"..  so dorang paham sendiri la.. budak2 ni kadang amik byk2 tp x habis. Membazir.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by jfq at 7-1-2019 01:16 PM

eh dah ambik nak letak balik pulak
Dah dlm pinggan celah mana nak letak balik
Bila dah letak balik pun bukan ada org lain boleh mkn
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Org mulut mcm tu kna sound juge kdg2
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
lain la kalau makanan tu tak habis
pas tu nak buang boleh la nak cakap
macam tu..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Klau org x bape ramai dtg satu2 majlis tu melantaklah byk mana pun blh tlg bagi abis makanan dr membazir
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:25 PM From the mobile phone | Show all posts
I feel u.. huhu
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedapnya..haha..baik p mkn...fliphair ja, kentalkan hati, ckp ja nk share dgn kwn

Drpada biaq mknn mcmtu...mokcik sorg pun ok...hihi..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:37 PM | Show all posts
Cakap jelah you mmg ambil utk dua orang alahai. Tgh sensitif lah tu.

Tengok you tinggal makanan tu dah siapa pula nak makan? Kan dah bazir. Mesti orang yg tegur you tu rasa dia betul sbb seeee terbukti you membazir.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah ambik letak balik...dan terus berlalu pergi...



Tp sempat amek gambo....adoyaiii
Dunia nowdays
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Dramatis nye lahaiii... siap berlalu pergi seperti rama rama di senja kala...........
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah tu sapa mkn pulut ngn rendang yg ditinggalkn tu?
Ni pi mkn kt mana? Kat kenduri kawen ke apa?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku pun benci bila org tegur
Banyaknya makan??
Makan lagi??
Laju nye makan??

Suami aku slalu gini ms aku tgh nyusu badan..kan lapo gila babi..dia tegu2 konon2 nk gurau. Terus aku mengamuk..hentak pinggan n blah. Pastubdia buat lagi..aku marah dia terus..marah yg gle2 xleh kawal..Rasa marah n emo meluap2. Kita tgh lapa..nak..makan..org tegur mcm tu. Mmg nak kene pelempang pun .ada...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:57 PM From the mobile phone | Show all posts
suiskipas replied at 7-1-2019 01:40 PM
Dah ambik letak balik...dan terus berlalu pergi...



Khennn..so dramaaa..nk piod pnye psl
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:58 PM | Show all posts
macamana boleh sempat snap photo pastu letak balik?
saper nak makan kalau letak balik? kalau citer makan dengan hati yg tak tenteram ke ape ke.. takper gak. Anyway mulut dia ni bukan ke jenis selamber gak bukan jenis cover2?
takkan orang sound boleh hati tisu? ke period?
cakap jelaa amik utk share dgn husband/member... takpun cakap jela.. dah lapar sangat, insyaallah cukup lagi makanan yg ade tu utk org belakang...

hal remeh sampai nak sensitif nangis2 dah kenapa... ade isi kaa?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
grouper replied at 7-1-2019 01:20 PM
Klau org x bape ramai dtg satu2 majlis tu melantaklah byk mana pun blh tlg bagi abis makanan dr memb ...

Jadi tuan rumah..lg senang hati tgk makanan habis ...puas dpt jamu org makan..kalau da abis kenduri tgk lauk penuh lg..rs kecewa sgt2...terus pujuk org lain tapau.
Sbb taunkalau simpan.pun xde space..basi gitu je..hmmm
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Sbb tu org tgh lapar jgn tegur.

Iols pon sama cpt sentap kalau org tegur psl mkn.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:01 PM | Show all posts
Looks yummylicious...tk salah kalo nk amik lebih asalkan abis makanan tu sudah lah but seriuzly kalo makanan sedap mkn sekali mesti nk tambah lagi
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:02 PM From the mobile phone | Show all posts
Mak aku selalu pesan masa kami kecik2 duul, makan beringat tinggai setengah kat orang belakang...
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2019 02:04 PM | Show all posts
adoi orang seni mmg sensitif ehhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Apple App Store
Get it FREE Google play
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2019 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
0.057006s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list