CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 54234|Reply: 104

[2016] ROCK BRO [ROCK 3] - 27 Oct 2016

[Copy link]
Post time 11-3-2015 09:20 PM | Show all posts |Read mode
Edited by yatt_takez at 2-10-2016 03:23 PM

rimba bara kembali lagi


grandbrillianceSoft Launch #RockBro
Terima kasih kepada rakan media dan tenaga produksi yang hadir petang tadi.

InshaAllah 17 March ini, kami start penggambaran #RockBro di sekitar Perak.

ROCK BROO!! #RockBro
#Rock3
54min

UPDATE
--------

Sinopsis
‘Rock Bro!’ diceritakan melalui naratif Jijoe (Khir Rahman), di mana pada zaman ini era rock telah berada di kemuncaknya dan seakan menanti fasa kejatuhan dengan kemasukan aliran muzik rap dan hip hop pada awal 90-an.
Kumpulan Rimba Bara sudah lama tidak membuat persembahan menyara hidup sebaliknya lebih memberi fokus pada kerja-kerja sambilan selain mengambil tawaran gig di tapak ekspo tani, yang mana bayaran diterima dalam bentuk buah-buahan dan sayur-sayuran dari penganjur. Inilah liku-liku hidup seorang rocker yang memperjuangkan muzik rock. Kadangkala ada yang kecundang di tengah jalan, apabila Zul Kapan (Soffi Jikan) mula beralih arah dan menyertai kumpulan rap, 4URU.
Rimba Bara gigih meneruskan perjuangan mereka dalam industri muzik yang penuh dengan permainan politik. Pada masa yang sama, Jijoe telah jatuh cinta pandang pertama dengan Ratu Rock Ella semasa terserempak di studio rakaman King’s Studio. Jijoe terlalu sayang Ella sehingga sanggup meninggalkan kehidupan rocker-nya untuk menjadi seorang kontraktor kelas F sebagai bukti yang dia benar-benar sayangkan Ella dan mahukan hidup yang lebih terjamin. Ini membuatkan Rimba Bara mula goyah dan terjadilah konflik antara mereka.
Apa kesudahan kisah cinta Ella dan Jijoe? Dan ke mana arah Rimba Bara selepas ini?


link : http://extra.tonton.com.my/enter ... akhir-mamat-khalid/

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
 Author| Post time 11-3-2015 09:27 PM | Show all posts
khalidmamat Hye semua! Shoot rock 3 bermula 18hb rock musikal Istana Budaya august. Insyallah.

Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2015 12:10 AM | Show all posts
chanteekkkkkk !!!!
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2015 07:47 AM | Show all posts
Amy Mat Piah mana?
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2015 09:48 AM | Show all posts
akan ku tunggu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2015 11:04 AM | Show all posts




iestatiptraRimba Bara. The return.
#rimbabara #rimbabarakembali #rock3 #rockbro
2mon




iestatiptraThey're back.... #rimbabara #rock3 #rockbro




iestatiptra#RimbaBara dengan ahli baru Johnny Ray. Kembali dengan lagu penuh bertenaga Teratai Segar di Rimba Sepi. Cepat! #BagiAkuE

#KitaAdaMisi #AnAnAn
#comingsoon #rimbabarakembali #rock3 #rockbro #lepak

link : https://instagram.com/iestatiptra/


Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2015 11:06 AM | Show all posts
iolss tgok Jihan dah macam Lisa Surihani pun ada
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2015 01:50 PM | Show all posts
jihan pon ade? wah best2!!
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 12-3-2015 05:18 PM | Show all posts
Rock 3? Cant wait!
Reply

Use magic Report

Post time 12-3-2015 10:28 PM | Show all posts
zack dtg balik.jijoe,amy mat piah menten....hooooyehhhhhh
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2015 11:42 PM | Show all posts
arap che man kali nih dah tobat. tak serik ka keluaq masuk penjara
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 12-3-2015 11:46 PM | Show all posts
jumpak yg neh.

                                                                                        Mamat Khalid masih lagi ‘Rock’                               
January 20, 2015 § Leave a comment



Di antara siri filem-filem Mamat Khalid, Apabikin rasa filem Rock adalah yang terbaik dari beliau. Filem-filem zombie dan komedi seramnya dah dirasakan semakin mengarut. Jadi apabila Apabikin dapat tahu yang Mamat Khalid akan memulakan penggambaran filem ketiga Rock yang berjudul Rock 3 atau Rock Lentok terubat juga rindu untuk melihat kembali gelagat Amy Mat Piah, Jijo, Black, Slash Haji Tapah dan Zul Kapan. Ini adalah gambar pembacaan skrip untuk filem ini.



Masih mengekalkan pelakon-pelakon utama yang seperti Khir Rahman, Que Haidar, Pekin Ibrahim dan Soffi Jikan diharapkan filem Rock 3 ini dapat memberi impak seperti filem Rock yang pertama dulu. Sedikit tentang plot cerita ini adalah berkisarkan tentang salah seorang daripada anggota kumpulan mereka menyertai ajaran sesat. Nampak macam resepi terbaik untuk Mamat Khalid menerapkan sindiran sinis dan tajam beliau dalam filem ini.


link : https://apabikin.wordpress.com/2 ... id-masih-lagi-rock/

Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2015 08:56 AM | Show all posts
mamat yg specky tu apa nama, aku suka dia berlakon filem rock neh....mcm mat bunga tp berjiwa rock
paling kesian tgk die cop2 surat masa keje kat pos off
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2015 08:57 AM | Show all posts
Lorra2411 replied at 12-3-2015 11:06 AM
iolss tgok Jihan dah macam Lisa Surihani pun ada

iolls mati2 ingat lisa surihani tadi
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2015 10:12 AM | Show all posts
smua main actor ROCK ni aku minat tegar..ini br pelakon..lakonan hdp..bkn stok kayu kayan..an an an
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2015 11:01 AM | Show all posts
krustykrab replied at 13-3-2015 08:56 AM
mamat yg specky tu apa nama, aku suka dia berlakon filem rock neh....mcm mat bunga tp berjiwa rock:l ...

yg berlakon jadi zack tu ke?nama betul dia hasnul rahmat...singaporean.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 13-3-2015 11:17 AM | Show all posts
wauu sofi jikannnn.hihih
minat tgk dia berlakon!
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2015 11:30 AM | Show all posts
alesandra replied at 13-3-2015 11:01 AM
yg berlakon jadi zack tu ke?nama betul dia hasnul rahmat...singaporean.

haah...aku mcm simpati tgk watak die dlm citer ni...maybe memek muka dia kot
then rock yg kedua tu aku paling suka slash...bini asik nak ikut je
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2015 03:41 PM | Show all posts
zack is back...sukaaa
yg berposing tepi kiri sekali tuh si black kan...lain la dia dlm pic
Reply

Use magic Report

Post time 13-3-2015 03:42 PM | Show all posts
slash tu takde pon takpe kot
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 12:08 AM GMT+8 , Processed in 0.094427 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list