CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
123Next
Return to list New
View: 4149|Reply: 49

"Nangis Tengok Macam Istana," - Netizen Teruja Tengok Bilik Air Aliff Syukri

  [Copy link]
Post time 11-2-2022 01:24 PM | Show all posts |Read mode

Sumber: Instagram Aliff Syukri





Siapa yang tidak kenal dengan usahawan berjaya yang popular di Malaysia iaitu Dato Aliff Syukri. Dato terkenal dengan sikapnya yang suka melayan peminat di akaun sosial medianya.


Dahulu kita pernah melihat Dato berkongsikan gambar banglo barunya. Baru-baru ini, Aliff telah memuat naik gambar bilik airnya yang ala-ala bertaraf hotel untuk dikongsikan bersama peminatnya di akaun Instagramnya.


  



Disebabkan ramai yang mahu melihat 'design' bilik airnya, maka dia menunjukkan kawasan bilik air itu termasuklah bilik persalinan.


Ternyata memang besar bilik airnya seolah-olah kita melihat satu buah rumah. 'Bathtub' untuknya berehat kelihatan seperti ala-ala jakuzzi. Cantik, luas dan tersusun rapi bak kata orang 'open concept'.



Sumber: Instagram Aliff Syukri






Sememangnya harga untuk membuat bilik air sebegitu memakan beratus ribu ringgit, tetapi tidak menjadi masalah bagi Dato Aliff Syukri kerana dia merupakan seorang usahawan yang berjaya.


Mesti ramai di antara kita yang menginginkan bilik air yang cantik dan luas seperti di rumahnya.


Namun kita perlu bersyukur dengan apa yang kita ada. Bukan mudah untuk Dato Aliff Syukri menikmati kehidupannya yang sekarang ini kerana kejayaan tidak akan datang bergolek.


Meninjau ke ruangan komen, rata-rata netizen memberikan pujian dan ada juga yang berhasrat untuk memiliki bilik air yang luas dan cantik itu. -CARI




Sumber: Instagram Aliff Syukri




Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 11-2-2022 02:47 PM | Show all posts
Buff tap pun buff taplah.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 02:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Buff tap.

Just so everyone know, caption tu mmg sengaja di-typo kan. Copywriter punya keje
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
80s sgt design..
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 03:26 PM | Show all posts
background music annoying gile. Tapi mmg byk betul duit dia ni..
Memang mcm istana la toilet tu aku imagine (sebab istana yang diduduki pun aku tak pernah masuk).
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 03:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Bukan dia guna sgt tu..rumah pon buat showroom jer....tgok kalau datin masak ke makan ke kat dapo kecik tuh...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 03:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak suka design dia....nak bermarble bagai....tempat mandi berak kencing jer pun...
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 03:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak berkenan jugak design dia. Too gold - vibe datin tu kuat sgt dgn langsir ropol2.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 11-2-2022 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Sooooooooo Outdated
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Satu lagi thread netizen teruja
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 04:38 PM | Show all posts
Nape mata iols tgk tak lawo design tu?
Tak nampak classy pon
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 04:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Like to me iols tak suka rumah besar2. Jenuh nak jaga. Rumah besar2 ini sangat WAJIB ada maid ya. I’d prefer staying condo kahkah
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
buruknya id
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Low class sungguh taste puak2 pemuja org kaya neh, jamban langsir ropol2 pun nak teruja
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 05:50 PM | Show all posts
design dia sangatlah murahan pprt..tak nampak eksklusif langsung. terlalu banyak corak dan design sana sini. sngat tak kena
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 06:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by addamnor at 11-2-2022 06:11 PM

Sorry hodoh dan tak aesthetic iya design bathroom lagu tu. Semak. Dia tak pernah masuk 5 star hotel and get inspired dari situ ke utk design bathroom? Tak pun google lah di pinterest utk tengok high end design.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 11-2-2022 06:11 PM | Show all posts
aku kalau toilet besar gedabak ni jadi rasa tak selesa
lagi2 certain toilet hotel yang ala2 premium, platinum version

dengan jacuzi bubble bubble amendooo
aku nak berak pun terkepot-kepot malu sorang-sorang
rasa macam berak tengah living room pulak. selalu toilet, jamban tertutup, baru rasa privasi gitu
kalau ada kemungkinan camera celah2 hiasan tu, nasib ko la tengok montot aku yang gebu neh
hari2 ketuk ketampi yah   
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 06:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Orang kata mcm istana masalahnya korang pernah tengok ke bilik air istana tu mcm mana? Entah2 toilet istana pon biasa2 aje.
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 06:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Jamban jer kut... huhu
Netijen mana menangis tu
Reply

Use magic Report

Post time 11-2-2022 07:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Pesyen umah die macam ketinggalan zaman
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

12-8-2022 05:29 PM GMT+8 , Processed in 1.745879 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list