CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 1655|Reply: 29

Aliff Aziz Nak Guna Wang Kemenangan Untuk Aktiviti Jemaah Dakwah

  [Copy link]
Post time 25-1-2022 10:29 AM | Show all posts |Read mode
Sebahagian daripada wang tunai RM100,000 yang dimenangi Aliff Aziz sebagai juara Gegar Vaganza musim kelapan (GV8) malam semalam mungkin akan digunakan untuk aktiviti jemaah dakwah yang disertainya.




Kredit foto: IG Aliff




Aliff ketika ditemui berkata, sudah tentu wang kemenangan itu akan digunakan untuk perkara yang baik-baik.


"Saya sebenarnya tak fikir lagi dan masih belum hadam nak buat apa dengan wang kemenangan ini. Sebahagian akan diperuntukkan untuk keluarga di Singapura, di sini dan beberapa lagi perkara lain. Doakan semuanya lancar. Banyak lagi perancangan tapi belum boleh fikir lagi," katanya.




Kredit foto: IG Aliff




Selain itu, Aliff turut memenangi Anugerah Bintang Paling Power Meow secara automatik.


Aliff dalam masa sama berterima kasih kepada produksi GV8 dan Astro kerana membukakan peluang untuk dia dan peserta lain terbabit dalam program ini.




Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-1-2022 10:33 AM From the mobile phone | Show all posts
Dulukheun keperluan keluarga alipp....

Kendian nyusul dgn yg lain....

Inipun yg dianjurkheun agama ...bila menyebut berlaku baikla dgn keluarga kamu terlebih dahulu.....dan sebaik baik contoh adalah junjungan besar kita....
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 10:36 AM | Show all posts
bagus la tujuan dia tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 10:56 AM | Show all posts
tapi maybe boleh dakwah wife tu dulu kot. tak nak bertudung takpe lagi sebab kalau dah tegur, putik dah tak berdosa. tapi nasihatkan la stop stop la menggedik di tiktok tu. cringe sangat!

tak sesuai dengan imej yislamik yang putik cuba bawa
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 11:35 AM | Show all posts
bini minta beg Hermes satu...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 01:05 PM From the mobile phone | Show all posts
prizadane: tapi maybe boleh dakwah wife t ...


Ouch deep...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Dakwah bini dulu, pastu adik beradik sendiri dan adik beradik binik
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
100k kalo tukar sgd cuma 30k je.. baik uruskan anak bini keluarga hutang piutang simpanan bagai.. yg lebih baru sumbangkan.. ehh cam duit aku pulakk
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-1-2022 01:33 PM | Show all posts
hek eleh..ni maknanya bella la singsing lengan cari duit nak kasi anak2 makan?
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 01:39 PM | Show all posts
Susah nak cakap.. harap dia boleh balance laa dengan dunia & akhirat dengan duit tu..
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bior le dia nak wat pe ngan duit tu bukan banyak pun
Rendah je dah hadiah skrg ni kan.

Bab bini dia tu takmo komen, sedangkan mak ayah bertitup litup pun susah nak paksa anak tu tutup so maybe dh suruh tp semua nya atas tuan badan ler doa jelaa moga hati terbuka nak bertutup litup ikhlas kerana Allah taala.
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 01:54 PM | Show all posts
lepas tolak tax berapa baki dia dpt?

mzz suggest utamakan family dulu ye
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 01:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Tonggang jgn tak tonggang..belikan tudung bini dlu
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 03:37 PM | Show all posts
hadap bella mulut burit tu dulu kasi diam...baru fikir spend duit ke lain... jap lagi menjejeh dia tak puas hati itu la ini lah... knowing her semua benda nak komplen...
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 03:51 PM | Show all posts
x byk pon 100k tu..
adibah noor lagi la 20k jer tp nak guna utk langsai hutang dan ambik balik emas...sheols xde saving ke? sian plak
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 04:13 PM | Show all posts
So hadiah MLM lagi lebat kan 500k. Wow
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 25-1-2022 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by stingereez at 25-1-2022 04:24 PM
mzzenma replied at 25-1-2022 01:54 PM
lepas tolak tax berapa baki dia dpt?

mzz suggest utamakan family dulu ye


Aweera slang selenger aku dgr RM10k yg dia dapat nak buat fillings craters rautnya...apa betul kewww mzz?

Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
cicicumel replied at 25-1-2022 03:51 PM
x byk pon 100k tu..
adibah noor lagi la 20k jer tp nak guna utk langsai hutang dan ambik balik emas. ...

Rezeki iteww bukan soal banyaknya tapi keberkatannya....kata anak jiran aku yg 3 tahun...

Budak tecik macam ini punya akal...malu tak ko yg dah berserabut...

Kahkahkahkah
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
princessmiang replied at 25-1-2022 01:55 PM
Tonggang jgn tak tonggang..belikan tudung bini dlu

Eleh jeles la iteww ko  kena beli tudung sendiri...laki budget selalu lari?


Kahkahkahkahkwhkah
Reply

Use magic Report

Post time 25-1-2022 04:33 PM | Show all posts
cicicumel replied at 25-1-2022 03:51 PM
x byk pon 100k tu..
adibah noor lagi la 20k jer tp nak guna utk langsai hutang dan ambik balik emas. ...

Betull... skit je. kalu ada personal loan tlg langsaikan dulu.. hutang tu setel dulu. pastu family and saving anak2... kejap je 100k tu.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-9-2022 05:47 AM GMT+8 , Processed in 0.081868 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list