CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 10981|Reply: 187

"Orang Yang Tinggi Agama Lagi Jahil Sejahilnya" - Rita Mengata Dr MAZA?

  [Copy link]
Post time 19-1-2022 02:52 PM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: IG Rita



"Bila kena dekat keluarga sendiri, pandai pula nak buka mulut."



Rita Rudaini dalam beberapa hantaran di Instastory dipercayai memerli Datuk Dr Mohd Asri Zainul Abidin atau Dr Maza.




Kredit foto: IG Rita




Ia susulan Mufti Perlis itu menyarankan agar pemberian dos penggalak vaksin Covid-19 ditangguhkan.


Malah, pelakon itu turut mendakwa mereka yang tinggi agama lagi jahil sejahilnya dengan izin Allah SWT.




Kredit foto: IG Rita



"Dulu kata vaksin melindungi... Syok dengar dan tonton video dulu dia mengangkat pemberian vaksin.

"Takut tak boleh keluar TV ke?" soal Rita.


Rita dalam masa sama turut menyindir kenyataan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) berhubung kematian akibat vaksin di penjara Kajang.





Kredit foto: IG Rita




Bak kata Rita, pengambilan suntikan vaksin ni sebenarnya ikhtiar ke, iktibar? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 02:54 PM | Show all posts
Relevant lagi ke sheols ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:24 PM From the mobile phone | Show all posts
RR hg ckp elok2 la.. dia jahil bkn bidang dia.. bidang dia xjahil.. hg mmg mulut pungkoq ayam.. haaaa.. org utagha mau mulut mcm hg ckp xberhnti mmg kna la cop pungkoq ayam... dasarrrr
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:29 PM | Show all posts
bagi meols, point rita yang bila kena sedara sendiri baru bukak mulut tu valid, pastu point MAZA pasal suruh KKM reveal hasil post-dos ketiga tu pon valid. Dia macam win-win la. Namun, kelebihan kat Rita sebab maza tak berkutik pun sebelum ni pasal dos ketiga walaupun maza kata sebelum ni ada juga beberapa orang datang mengadu kat dia.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Allahuakhbar, dia paham ke tak artikel tu? ya Allah org ditimpa musibah dia boleh duk kata macam tu. kalau ada antivax meninggal/koma/kesan side effects yg teruk kena covid, boleh ke semua org duk kutuk
macam2? still x boleh malah kita patut doakan. dr maza just cakap tangguhkan dulu n kaji golongan mana yg patut ambil n x ambil booster ni.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Jijik la antivaksin mcm makcik ni. Tlg ye jgn samakan level antivaksin dgn antibooster
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Rita ni esk2 dia sakit mmg netizen padan kan muka ko je. Mulut tak reti tutup.. asal ckp je nk provoke nk sindir2. Mmg kalau jadi apa2 musibah kt ko mmg kena padan kan je muka ko rita
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
ladybugz replied at 19-1-2022 03:31 PM
Allahuakhbar, dia paham ke tak artikel tu? ya Allah org ditimpa musibah dia boleh duk kata macam tu. ...

Klau antivaksin yg diam2 je i kesian. Kalau geng rota ni mmg elok padankan muka kalau tenat dek kobid
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
mak aku yang tak sabar nak amik vaksin dulu pun tak pergi dos booster ni..takut dia kata

btw rita bole diam tak..dia pikir peejuangan dia dah hampir menang kot
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Dasyat mulut prempuan ni. Tu Dr Maza dia boh mcm tu ja. Nasib ex laki dia dlu i xtau la kena mcm mana. Sbb tu i mmg sokong edel dari awal . Walaupon dia xnk jenguk ank, i know apa sbb nya. Harap ank2 dia dah besar x salahkan edel, tp tgk perangai mak ko ni mcm mana.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:37 PM | Show all posts
Rita ni takda life ke, balik-balik menyindir saja kerja nya..
kalau orang yang bahagia, takkan balik-balik post benda bitter.

Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:38 PM From the mobile phone | Show all posts
yala garita...bapak mentua pn hang boleh ckp mcm2...ni kan pula xda kena mengena

dalam dunia ni dia ja betul
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Boleh tak pihak kkm buat meja bulat dengan rita ni.. bukan ape, kesian tgk asyk meroyan je pasal vaksin.. cuba ftof dgn pihak2 kkm.. terutma KJ.. Bg die luah pendapat mcm yg dia duk luah kt igs.. aku bukn perli, aku ckp betul2..
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Dgn mufti pun nak cari gaduh....ntah apape...
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:44 PM | Show all posts
untung la hang RR,byk mase
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Rita sangat konsisten isu vaksin. Semoga berjodohan dgn Novak Dijokovic
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:47 PM | Show all posts
Allahhhh .... hingaqqqq sungguh dia .. baca (tak habis pun) tulisan dia pun dag rengsa sesangat ... apatah lagi kalau dengar royanan dia ... patut lah edel pergi ..... tak tahan sangat rasa (baca jerpun)
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:48 PM | Show all posts
KKM akui kematian di penjara Kajang sebab vaksin ye?
kematian2 yg lain?
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
sayawifenikmie replied at 19-1-2022 03:48 PM
KKM akui kematian di penjara Kajang sebab vaksin ye?
kematian2 yg lain?

Nak ke KKM akui? So far x pernah dgr KKM mengakui kes2 kematian berkaitan vaksin. Yg biasa dgr sbb serangan jantunglah dan lain2 walaupun baru divaksin dlm seminggu dua.
Reply

Use magic Report

Post time 19-1-2022 03:53 PM | Show all posts
mojarean_X replied at 19-1-2022 03:50 PM
Nak ke KKM akui? So far x pernah dgr KKM mengakui kes2 kematian berkaitan vaksin. Yg biasa dgr sbb ...

... baca kat post di atas macam KKM akui (kat penjara Kajang)
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

6-7-2022 09:34 AM GMT+8 , Processed in 3.096618 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list