CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 6306|Reply: 113

"Lupa Budi Kerajaan Lepas Dapat Vaksin" - Rita Sindir Netizen Larang Apple Beri Sumbangan

[Copy link]
Post time 24-12-2021 03:27 PM | Show all posts |Read mode
Kecoh di media sosial mengenai warga Twitter yang melarang Apple menghantar sumbangan dan bantuan kepada mangsa banjir di Malaysia.


Pelakon Rita Rudaini yang lantang berbicara menerusi laman sosial turut mempersoalkan tindakan netizen tidak membenarkan Ketua Pegawai Eksekutif syarikat gergasi itu, Tim Cook berbuat demikian.




Kredit foto: Sky News/IG




Dalam masa sama, dia menyindir netizen yang seolah-olah mengkhianati kerahaan yang telah menabur bakti untuk mereka.

"Kami yang tak sokong kerajaan ni hilang punca pendapatan, ditarik kemudahan, tak boleh sedut udara sama-sama korang sebab membahayakan orang awam. Kenapa nak betray kerajaan?" soalnya.








Kredit foto: IG








Cook sebelum ini mengumumkan menerusi ciapan di Twitter bahawa pihaknya akan menyalurkan sumbangan kepada Malaysia dan Filipina yang terjejas teruk akibat banjir dan taufan Rai.




Kredit foto: Twitter




Bagaimanapun, Cook dibanjiri 'hasutan' netizen kita supaya tidak mempercayai kerajaan Malaysia, sebaliknya mereka dinasihati untuk menghubungi badan-badan bukan kerajaan (NGO) sekiranya mahu menghulurkan bantuan.




Kredit foto: Twitter




Cook nak ke dengar cakap netizen? - CARI
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-12-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam la hantar kat NGO telus 100%
Kalau dah dpt, kelabu mata masing2

Btw, rita who????
Dah tlg mangsa banjir?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 03:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau Allah bg tgn die cacat baru reti erti pnyesalan agaknya.. Menaip mcm xpki otak.. Mcm sakit mental dah... Amek jela vaksin tu setel.. Merempan mcm2 sian kt ank2
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 03:50 PM From the mobile phone | Show all posts
haruslah replied at 24-12-2021 03:33 PM
Macam la hantar kat NGO telus 100%
Kalau dah dpt, kelabu mata masing2


Tu la klakor..ngo2 tu ditubuhkan nak penuhkan tembolok masing2..ssme je kelaku...
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 03:52 PM | Show all posts
mental teruk laaaa pompuan ni. duk dediam bleh tak..meroyannnn jela
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 03:55 PM From the mobile phone | Show all posts
ada ja nk royan
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 04:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Dah boleh up pasal nenek ni, mira basic, melvins muka tua, kemut buncit muka tua, kakak dia yg sama2 tua, intan filter
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni hidup x tenang sgt agaknye walaupun selfie pakai telekung sokmo … noks kalo rasa diri tu betul sgt perjuangkn dgn cara betul ni sibuk hasut sana siji dri sndiri pun dh vaksin tu ko x nak pertikaikan … aduhh pemikiran ulu banat tapi hantar anak pi international scholl x menahan
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-12-2021 04:10 PM | Show all posts
sesuai sheols digelar royani
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Semua benda dia nk jadikan bahan nk provoke public.

Just live ur life happy2 aman2 dgn anak2 tu je tak boleh ke.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Semakin menjadi tin kosong....
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 04:32 PM | Show all posts
Dia ni banyak cakap ye.  Ade je dia nak cakap itu ini.  Rajin bebenor.
Pselah Rita, awak sebenarnya mempurukkan diri dan martabat  di penilaian ramai.
Apa yg awak cari megomel itu ini. Cari sensasi ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 04:59 PM | Show all posts
baguslah kekadang kena ada tukang provok...asyik defensiv je nti kene pijak  
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 04:59 PM | Show all posts
kalau Allah bagi musibah kt pompuan ni baru rasa menyesal kot ni...
dia ni rasa kebal sbb ada geng bodo yg dok sokong...ajijail ke sape tah tu...pakiu
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak leh sedut udara sama.
So kau sedut udara jenis apa pompuan?
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 05:16 PM From the mobile phone | Show all posts
OyaTonggek replied at 24-12-2021 04:59 PM
kalau Allah bagi musibah kt pompuan ni baru rasa menyesal kot ni...
dia ni rasa kebal sbb ada geng b ...

Pengarah drama tu ke.
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 24-12-2021 05:21 PM | Show all posts
bila dg hisham nak tido kan die ni kat sepital? antivac rilek je g cuci selut
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 05:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Tolong senyap tak boleh ke pempuan ni memekakkkkk
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 05:53 PM | Show all posts
watak mami jarum junior memang kena dengan diri dia ni, cuma sekarang dah up lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-12-2021 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau dia join Lana duduk USA tu mm bakalan pakai topi MAGA ke sana sini..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 04:23 AM GMT+8 , Processed in 0.085815 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list