CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 817|Reply: 13

Isu Tanah RM100 Juta, Najib Mula Membidas Tun M

  [Copy link]
Post time 24-11-2021 10:58 AM | Show all posts |Read mode






Baru-baru ini kecoh di Parlimen apabila Tun Mahathir mempersoalkan kepada Menteri Kewangan mengenai hadiah rumah bernilai RM00 juta kepada bekas perdana menteri ke-6, Dato Seri Najib Razak.



Sumber Youtube Dr Mahathir




Walaubagaimanapun, pertanyaan itu terus dijawab oleh Dato Seri dalam facebook miliknya baru-baru ini.


“ Memang saya ada membuat permohonan untuk mendapatkan tanah dan rumah 100 juta, tetapi permohonan itu bukan merupakan hadiah sebaliknya pemberian biasa kepada semua bekas perdana menteri di bawah Akta Ahli Parlimen Saraan 1980 pindaan 2003. Dia sendiri yang pinda Akta semasa dia PM ke-4, saya cuma meminta kediaman saja seperti termaktub dalam perlembagaan”. Katanya.


Malah Najib berkata, pejabat yang diduduki sekarang merupakan banglo biasa yang disewa di Bukit Pantai.


“Bukan kompleks besar macam dia. Anak-anak saya pun bukan billionaire macam anak-anak dia. Lagipun saya tiada ada apa-apa pun jasa pada negara ”. Jawabnya sinis.



                                    Sumber Facebook Najib Razak




Dalam hantaran di facebook itu, Najib turut menulis panjang tentang jasanya kepada Negara. Antaranya termasuk menyelamatkan ekonomi Negara, kadar pertumbuhan ekonomi terbaik di Asean dan jumlah pelaburan paling tinggi dalam sejarah. Selain itu aset Negara juga naik dari RM 800 bilion ke RM 2 trilion dari tahun 2008 hingga 2017. Katanya di facebook.


Untuk rekod, Dato SeriNajib Razak merupakan perdana  menteri sejak 2009 hingga 2018. Beliau menggantikan Tun Abdullah Badawi ( Pak Lah ) ketika itu, di atas kegagalannya dalam pilihan raya 2008. Untuk tempoh sepanjang itu , Dato seri Najib Razak memang layak mendapat pemberian tanah dan rumah seperti termaktub dalam Akta Ahli Parlimen Saraan 1980 pindaan 2003. Jadi apa pendapat anda, adakah beliau layak ? -CARI


Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:42 AM | Show all posts
Eh sudah lah kau penjenayah rasuah ni! Sendiri mintak, sendiri tarik balik, sendiri claim hero, apa laknat punya manusia ni?!! Moga najib razak dihukum seteruk2nya sebelum heshe mampos.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga penyamun si najibun ni kena cashhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 06:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Untung jd naj8bun, dpt derma, duit masuk akaun x tau dtg dr mna, dh sabit kesalahan blh cikcur sana sini, dpt tanah free 100j,  dgr khabar blh ode plk mintak mhkmh tangguh lg keputusan rayuan
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 06:59 PM | Show all posts
Aku bersedia ja nak dengar bosku punya defense. Cumanya apasal citer pejabat dia skrg cuma sewa dan kompleks besar macam atuk, apa kaitan? admin fb Najib ni bijak nganjing sayang bab bela diri macam epic punya gagal.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 07:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Kita harus memilih pemimpin muda. Tak kesah lah di parti mana sekali pun. Janji org muda dan bukan dari keluarga ahli politik lagi.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Wanendibi kan jasa terbesar boskur..malu2 pulak nak kata takde jasa.
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:57 PM | Show all posts
penyangak 1mdb kalau pergi luar negara sebut 1mdb lagi famous dari sebut jho low tukar jadi beruang mahupun sajat
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 08:57 PM | Show all posts
Mulotkoyak replied at 24-11-2021 07:00 PM
Kita harus memilih pemimpin muda. Tak kesah lah di parti mana sekali pun. Janji org muda dan bukan d ...

orang muda banyak main forum, tak berani jd ahli parlimen takut duit epf hangus
Reply

Use magic Report

Post time 24-11-2021 11:25 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 24-11-2021 08:57 PM
orang muda banyak main forum, tak berani jd ahli parlimen takut duit epf hangus

Kalo masih guna epf tu maksudnye masih xmampu lg la nk memimpin terpimpin...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 12:18 AM From the mobile phone | Show all posts
Che Det tak nak dedah plk ker laporan audit masa pok jib jd menhan...????
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 02:21 AM | Show all posts
Bagus lah kerja serang Najib ni biar jer lah si tua kutuk tu yg buat.....
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 06:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Hutang cukai dia dah bayar ke?
Banyak penalti nak bayar tu...
Lepas tu bila lambat bayar, kena penalti lagi..
Ini kalau rakyat marhaen la yg setakat ada baki cukai tertunggak tak sampai pun belas ribu apatah lagi million billion...
Reply

Use magic Report

Post time 25-11-2021 07:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenapa jawab dekat fb? Jawab la kat parlimen
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

Forum Hot Topic
Happy New Year 2022 Warga CARI!
XimHappy New Year 2022 Warga CARI!
Views : 863 Replies : 93
Koleksi Foto : Bunga v2
tariKoleksi Foto : Bunga v2
Views : 48287 Replies : 1060
Wanita maut digilis tren selepas ditolak lelaki kurang siuman
ultra78Wanita maut digilis tren selepas ditolak
Views : 1042 Replies : 26
WhatsApp Customer Service
hardiksharma01WhatsApp Customer Service
Views : 3283 Replies : 40
KKN DESA PENARI - based on true story by Simpleman (update: #20, #36, #37)
cutestarsKKN DESA PENARI - based on true story by
Views : 44307 Replies : 218
Hamas Lapor Mereka Dibunuh Dolphin Zionist Israel
LagubestbestHamas Lapor Mereka Dibunuh Dolphin Zioni
Views : 133 Replies : 2
Kuin keris v60
owhgeeKuin keris v60
Views : 66571 Replies : 1876
Brand New Massage Chair Kerusi Urut Healthcare Zero Gravity Space Capsule
冷寂雨-紫雨Brand New Massage Chair Kerusi Urut Heal
Views : 20841 Replies : 624
[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah aje, ilmu harian! VOL.7
ipes2[KUIZ PERUBATAN MINGGUAN VOL. 7]: Mudah
Views : 9645 Replies : 560
PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PENGERING, PETI SEJUK. PROFESSIONAL REPAIR
a开心果PAKAR MEMPERBAIKI MESIN BASUH, MESIN PEN
Views : 29713 Replies : 505



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

17-1-2022 06:55 PM GMT+8 , Processed in 0.298866 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list