CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 673|Reply: 8

Lelaki Myanmar Parah Cederakan Diri Sendiri

  [Copy link]
Post time 9-11-2021 07:11 AM | Show all posts |Read mode
Penduduk yang tinggal di Jalan Pelantar, Pantai Remis gempar apabila lelaki warga Myanmar tiba-tiba mengamuk dan mencederakan diri sendiri sehingga parah pagi semalam.


Ketua Polis Daerah Manjung, Asisten Komisioner Nor Omar Sappi berkata, Balai Polis Pantai Remis menerima panggilan daripada orang ramai pada pukul 10 pagi memaklumkan terdapat seorang lelaki mengamuk di sebuah rumah berdekatan dengan sebuah tokong berhampiran dengan kilang ikan di situ.




LELAKI warga Myanmar yang mengamuk dan bertindak agresif ditangkap dengan bantuan pihak bomba menggunakan pancutan air di Pantai Remis hari ini. - UTUSAN/IHSAN JBPM PERAK




“Suspek berumur 37 tahun, bekerja sebagai nelayan dikatakan sedang mengamuk, membaling batu, memecahkan cermin rumah serta bertindak agresif sambil memegang besi dan mencederakan dirinya sendiri,” katanya.


Menurut Nor Omar, suspek berjaya ditangkap dengan bantuan pihak bomba menggunakan pancutan air dan pemeriksaan mendapati lelaki itu tiada dokumen perjalanan yang sah.


Jelasnya, suspek dibawa ke Klinik Kesihatan Pantai Remis untuk mendapatkan rawatan lanjut dan didapati mengalami kecederaan parah di bahagian pergelangan tangan kanan.


“Buat masa ini, kes disiasat atas kesalahan di bawah Seksyen 6(1)(c) Akta Imigresen 1959 kerana tiada dokumen perjalanan yang sah dan jika disabitkan kesalahan, boleh dihukum penjara tidak kurang daripada lima tahun atau denda maksimum RM10,000 dan boleh dikenakan sebatan atau mana-mana daripada dua hukuman itu,” jelasnya.


Menurut beliau, setakat ini, punca kejadian masih belum dikenal pasti dan polis akan mendapatkan maklumat lanjut daripada majikan dan rakannya.


Sementara itu, jurucakap Jabatan Bomba dan Penyelamat Perak berkata, pihaknya yang tiba di tempat kejadian mendapati seorang lelaki mengamuk di rumah sewanya di tingkat dua dengan memegang sebilah parang.


“Anggota dari Balai Bomba dan Penyelamat Pantai Remis kemudian membuat semburan air terhadap lelaki itu bagi memudahkan operasi penangkapan dilakukan oleh pasukan polis,” katanya.


Beliau memberitahu operasi diketuai Komander Operasi Mohd Akmal Hussin itu tamat sepenuhnya pada pukul 12.30 tengah hari.




Sumber: UTUSAN ONLINE

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-11-2021 11:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Mabuk le tu...
Dah lah xde dokumen, berani mmgamuk pulak
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 11:43 AM | Show all posts
Buat onar kat negara orang siapa suruh kan dah mendapat
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 11:48 AM From the mobile phone | Show all posts
Hantar balik...
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 03:15 PM | Show all posts
Mabuk ketum ke?
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 03:26 PM | Show all posts
mabuk ke? ke ada masalah mental kronik. aku suka ikut org gi jumpa bomoh sebab aku suka tgk trick bomoh temberang dengan bomoh relevant, pernah skali aku join kawan aku jumpa bomoh regular dia then ada 2 org foreigner ni dtg dia bgtau sorg tu kena gangguan mahkluk halus, selalu dengar suara2 bisik kat dia suruh buat itu ini pukul 2-3 am then dia ckp dia selalu rasa mcm ada org perhatikan dia bla bla bla nampak bayangan lagi aku pon lupa . then bomoh pon mulakan rawatan, aku curi2 dengar bomoh tu bilang budak tu ada masalah mental suruh dptkan rawatan kat rumah sakit jiwa dia tak dpt nak tolong sebab bukan pasal gangguan hantu ke setan
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 04:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Suspek dia..mangsa pn dia
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 04:18 PM From the mobile phone | Show all posts
nak kate rohingya, tp putih..
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 9-11-2021 07:59 PM | Show all posts
kelapaparut replied at 9-11-2021 04:18 PM
nak kate rohingya, tp putih..

ini Myanmar species Aung San Suu Kyi.

Ramai je keje dgn cina.


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

13-8-2022 12:10 AM GMT+8 , Processed in 0.076955 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list