CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
View: 1079|Reply: 5

Menangis Telefon Peguam Ketika Dihalau Suami, Perut Sarat Hamil Ditendang

[Copy link]
Post time 8-11-2021 02:28 PM | Show all posts |Read mode
Seorang peguam syarie mendedahkan satu kisah keganasan rumah tangga melibatkan seorang wanita sarat mengandung yang meminta nasihat untuk bercerai selepas baru sahaja menjadi ‘karung tinju’ suaminya.


Menerusi perkongsian ciapan oleh @Atikah10490 di Twitter, dia menerima satu panggilan ketika sedang memasak dia daripada seorang wanita sambil menangis manakala kedengaran bunyi suaminya sedang melempar barang.




Gambar hiasan




“Allahuakbar, terkejut tengah masak dapat panggilan dari seorang ‘client’ (pelanggan) minta nasihat tentang cerai, dia telefon dalam keadaan baru dipukul suami, perut yang mengandung baru sahaja ditendang sambil pasangannya membaling barang dan menghalau keluar rumah.


“Saya terus nasihatkan keluar dari rumah itu dan tinggal berasingan, terus ke balai polis buat laporan polis dan medical report (laporan kesihatan), dan terus failkan kes fasakh di mahkamah nanti,” katanya dalam ciapan tersebut.


Menurutnya lagi, wanita tersebut menceritakan segala kejadian itu dalam keadaan sedih dan sakit walaupun nasihat telah diberikan tetapi dia tidak berasa tenang memikirkan keadaan pelanggannya itu.


“Dia cerita sambil menangis, saya tak boleh menangis sekali kalau tak nanti dia tak kuat, saya kena bagi nasihat dalam keadaan tak bremosi supaya dia faham dan dapatkan hak dia.


“Saya juga nasihatkan dia jangan tunggu-tunggu lagi, sebab dia pun dah tekad nak cerai sebab dah tak sanggup lagi, tapi jujur hati saya terus tak tenang fikirkan dia mohon semua doakan dia kuat dan selamat ya,” katanya lagi.








Susulan perkongsian itu, rata-rata orang ramai berasa marah dengan tindakan yang dilakukan oleh suami berkenaan kepada seorang isteri yang sedang mengandung dan ada juga yang mendoakan supaya segala urusan wanita itu dipermudahkan.




Sumber: K! ONLINE
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 8-11-2021 04:06 PM | Show all posts
hasanah versi lawyer ke ni?
gaduh dengan laki kena pukul boleh teringat nak call lawyer dari call polis ek..
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Xpelah asalkan berlaki kan
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Belum tentu pompuan tu nak buat apa lawyer tu nasihatkan. ..takut anak Tak berbapa
Reply

Use magic Report

Post time 8-11-2021 11:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ade perempuan sanggup mkn penampo sampai mati asal berlaki.
Reply

Use magic Report

Post time 9-11-2021 01:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Jantan haprak mana la ko buat laki ni sis
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

30-9-2022 08:27 AM GMT+8 , Processed in 0.092484 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list