CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 1225|Reply: 10

Penyamun Cedera Jatuh Longkang Dikejar Mangsa

[Copy link]
Post time 26-10-2021 07:04 AM | Show all posts |Read mode
Cubaan penjenayah menyamun seorang lelaki di Jalan PJS 9 membawa malang apabila dia tercedera selepas terjatuh ke dalam longkang pada Ahad lalu.


Ketua Polis Daerah Subang Jaya Asisten Komisioner Abd Khalid Othman berkata, polis menerima laporan daripada seorang lelaki kira-kira jam 2 petang.




Gambar hiasan




"Mangsa mendakwa dia didatangi suspek yang menunggang motosikal dan memperkenalkan diri sebagai anggota polis serta mahu membuat pemeriksaan.


"Mangsa bagaimanapun melarikan diri menyebabkan suspek mengejar dengan motosikal sebelum melanggarnya.


"Akibat kemalangan itu, mangsa terjatuh di jalan manakala suspek terjatuh ke dalam longkang berhampiran," katanya dalam kenyataan malam tadi.


Abd Khalid berkata, polis yang menerima maklumat segera menahan suspek yang cedera di kepala serta dagu.


Beliau berkata, semakan mendapati suspek berusia 49 tahun, tidak bekerja dan mempunyai lapan rekod lampau berkaitan dadah serta jenayah.


"olis merampas motosikal suspek yang didapati menggunakan nombor pendaftaran palsu dan kad mempunyai logo Polis Diraja Malaysia (PDRM)," katanya.


Katanya, suspek direman empat hari sehingga Khamis ini bagi membantu siasatan mengikut Seksyen 393 dan Seksyen 170 Kanun Keseksaan.




Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-10-2021 08:45 AM | Show all posts
Kalau cedera parah lagi bagus..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 09:51 AM | Show all posts
Itu makan dia padan muka
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 11:51 AM | Show all posts
baru cash kecik tu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 11:56 AM | Show all posts
klu x insaf lpsni.. xtau lah
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 12:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Ok cash la kan
Kalau mampus terus mesti lg hebat kesah ni
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 12:39 PM | Show all posts
Kalau tiba2 ada mat motor berhenti kat bas stop @ tepi jalan, hati2 laa.. ada 2 kemungkinan.
1) nak jawab telefon / hujan, 2) nak meragut / tayang anu.

Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 01:05 PM | Show all posts
dia memang tunggu dalam longkang sementara mangsa buat report polis ka apa?

Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 26-10-2021 01:32 PM | Show all posts
Mendapat sudah
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 02:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Cashhhhhh tak pakai chequeeee!!
Reply

Use magic Report

Post time 26-10-2021 02:50 PM | Show all posts
ezacbee replied at 26-10-2021 12:39 PM
Kalau tiba2 ada mat motor berhenti kat bas stop @ tepi jalan, hati2 laa.. ada 2 kemungkinan.
1) nak  ...

itu dah 4


Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

16-8-2022 12:34 PM GMT+8 , Processed in 0.089855 second(s), 25 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list