CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 546154|Reply: 2355

[Merged]All About Kisah Seram Highway/Jalan Plaza Tol

    [Copy link]
Post time 2-1-2006 03:54 PM | Show all posts |Read mode
Post Last Edit by Santeira at 8-4-2012 09:36

Post Last Edit by Santeira at 10-3-2010 09:32

SApe ader kisah seram kat highway tertumanya atau jln2 biase, mari la berkongsi pengalaman. Moh!

[ Last edited by  Santeira at 13-5-2009 16:34 ]

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2006 10:50 AM | Show all posts
ko la mula kan dulu
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2006 02:04 PM | Show all posts
baiklahhhhhhhh...aku start dulu lah........kejadian ni berlaku adelah setahun lebih....ni aku dlm perjalanan dr KL ke Ipoh..ikut highway lah..tpt kejadian aku tak brp pasti exactly maner tp lebih kurang lepas perhentian tapah laaa........... mase tu ktrang bertolak dr KL kul 1 pagi, br lepas keje trus bertolak. ingat sampai ipoh subuh kire ok la. sampai kat tpt kejadian tuh..jln mmg gelap, dan kebetulan takde kereta kat belakang, depan atau pun dr arah bertentangan. kire kete aku satu2nyalah kat jln tu. memula takde ape ler, pastu ade kwn aku ckp, seram gak ekkk sorang2 kat highway nih....ktrang yg lain mengiyakan aje. mmg seram pon la, kiri kanan hutan..gelap..takde kete lain.  pastu tetiba ade bunyi bedebuk kat atas bumbung kete...terkejut beruk gak ktrang. pastu kete terasa berat semcm...kwn aku yg drive ckp nak berenti tgk....ktrang sume ckp  JANGANNNNN!!!!!!!!!!!..macam tulah lebih kurang. kwn aku yg belah kiri tepi tingkap tu ade intai gak, ade ape....dia kata nampak mcm kain......PUTIH. ape lagi lagilah ktrang cuak....kebetulan dl mkete tu ade kaset org mengaji...trus pasang. ade la dlm bbrp minit still sama. ade ler bbrp kete lalu dr sebelah sana tp diorang tak perasan apae2 kot...pastu...bunyi berbeduk lagi skali tp kali ni perlahan skit. tetiba jer kete ringan.....n suddenly ktrang nampak mende tuh ...zastttt........terbang dpn ktrang trus masuk utan.....huii..seramnnyaaaa............nasib baik masuk utan, kalo dibuatnye bertenggek kat dpn bonet mau sasau ktrang dibuatnya. tp samp skang tak serik  gune highway tgh mlm....drive mlm2 best.
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2006 03:30 PM | Show all posts
ainny..ko ni banyak betul citer seram...ko ade sixth sense ke sampai antu suka kat ko???hahahaha
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 3-1-2006 03:40 PM | Show all posts
ahahahha... maner ader..kalo ader isk mau aku pengsan tiap setengah minit.....
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2006 04:04 PM | Show all posts
korang penah dengar pasal keter berhantu tak? aku penah dgr dulu la tapi details aku dh lupa coz dh lama..yg aku dengar kete kaler putih (lupa lak keter brand ape) ni akan ikut mana2 keter yg lalu hiway tu..sape yg gabra sure xcident..nanti aku cuba memorize balik citer ni..
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2006 04:10 PM | Show all posts
aha..tu citer pasal volkwagen color kuning kat area highway plus ipoh-changkat jering...specific lagi..dalam radius 10km area terowong menora tu..mcm2 aku dengar pasal kete volk tu..im sure org lain pun sure penah dgr citer ni....

  teringin gak nak race ngan volk ni sekali sekala bile time balik taiping mlm2...tapi tak pernah jumpe plak..maybe kete banyak kot kat highway tu even time tgh2 malam...maklumle...semua org kat msia ni pakai kete..bayar RM80 for downpayment dah bleh dapat kancil dah..hahha
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2006 04:15 PM | Show all posts
Originally posted by Informer at 3-1-2006 04:10 PM
aha..tu citer pasal volkwagen color kuning kat area highway plus ipoh-changkat jering...specific lagi..dalam radius 10km area terowong menora tu..mcm2 aku dengar pasal kete volk tu..im sure org lai ...



heh..ko ni dh berani sangat ke?...jgn ckp besau weh...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2006 04:23 PM | Show all posts
yela....sebab sometimes,kite tak buleh asyik percaya dari cakap2 org saja....bende tu ntah ade ke tak..maybe org bukak citer tu pasal nak takut2kan pengguna jalan yg lain..who knows..we need proof maa
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2006 05:06 PM | Show all posts
Originally posted by ainnymidie at 3-1-2006 02:04 PM
baiklahhhhhhhh...aku start dulu lah........kejadian ni berlaku adelah setahun lebih....ni aku dlm perjalanan dr KL ke Ipoh..ikut highway lah..tpt kejadian aku tak brp pasti exactly maner tp lebih k ...



aku selalu balik ipoh dlm pukul 1.00 am dan ke atas...alhamdulillah takde apa2 yang berlaku...
Reply

Use magic Report

Post time 3-1-2006 05:08 PM | Show all posts
cerita pasal kereta tu aku rasa pernah terbaca dlm satu buku yang bapak mertua aku beli...tak silap tajuk dia lebih kurang camni "koleksi cerita2 seram".  satu lagi ada cerita pasal bas ekspress yang takde driver tuh tapi kat jalan lama menuju ke utara kut..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2006 01:02 AM | Show all posts
Cite psl  volkwagen kuning ni seram gak. Ayah aku cite die penah bertembung, kt jalan bertentangan sebelum masuk terowong tu dlm kul 3 pagi. Tapi bukan die ajak race pun, cume ayah aku kate, mase ayah lalu kt area tu, x de kete lain selain kete ayah aku. Tingkap bhg. driver x tutup rapat... for sure leh dengar bunyi engin kete yg lalu dekat ngan die, melainkan kete tu mati engin kot.  tapi ayah aku kate, die cume nampak kete tu jalan ngan lampu berpasang tapi x de bunyi..cume bunyi engin kete ayah aku je dengar. Ayah aku cite, die terserempak ngan volkwagen kuning ni time awal 90an..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2006 08:32 AM | Show all posts
kite penah alami jugak thn lepas...masa on d way nak ke kelantan ikut gua musang..
masa tu waktu magrib..rasanya dah dekat2 nak azan..tp kami masih teruskan perjalanan...tetiba ada lembaga melintas dgn laju dihadapan kami...mmg terkejut sgt,mcm org berlari pecut..tp bila kami toleh takde pulak org kat situ...kwsn tu pun sunyi jer..entah la...sampai skrg masih tertanya2...;)
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2006 08:37 AM | Show all posts
Originally posted by corsairhunter at 4-1-2006 01:02 AM
Cite psl  volkwagen kuning ni seram gak. Ayah aku cite die penah bertembung, kt jalan bertentangan sebelum masuk terowong tu dlm kul 3 pagi. Tapi bukan die ajak race pun, cume ayah aku kate, mase a ...


kite pun penah dgr pasal ni..laluan yg sama,kereta volks kaler kuning..:hmm:
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2006 10:25 AM | Show all posts
huh...nih kisah nak kate seram pun idak ler jugak....time tuh, aku nak balik ke ostel aku kat seri iskandar tuh...time tuh, bebudak laki dok kat ostel atas bukit tuh..time tu aku naik moto ..tetiba je aku nampak macam ader benda terapung2 sama tinggi ngan tiang lampu....aku pun tengok2 macam tuh je le..kalo tak tertunggeng le aku dalam longkang tuh...benda tuh bercahaya2 skett...pastuh baru aku teringat..menatang tuh namenyer 'hantu penanggal'....aku pun ape lagi...pecut le moto aku tuh....tarak toleh belakang lagi dahhh....
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2006 11:09 AM | Show all posts
Topic ni cam dah pernah ader lah

Klik sini
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2006 11:18 AM | Show all posts
Originally posted by preta_zinty at 4-1-2006 08:32
kite penah alami jugak thn lepas...masa on d way nak ke kelantan ikut gua musang..
masa tu waktu magrib..rasanya dah dekat2 nak azan..tp kami masih teruskan perjalanan...tetiba ada lembaga melinta ...


yes, my fren pernah cite gak benda ni.
dia dgn ayah dia time tu..
lembaga tu duk betul2 tgh jalan..
ayah dia wat selamba je dan langgar benda tu, sbb kalau ngelak sure terbabas sbb laju..
agaknya sbb ni lah berlaku exsiden kalau menggelabah...

lepas langgar benda tu, takde apa2 jadi dah...tapi kawan aku tu gabra la gak..
nasib ayah dia selamba jer..
pas sampai rumah baru dia tanya nampak x benda tu..
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2006 11:35 AM | Show all posts
Originally posted by panzer at 4-1-2006 11:18 AM


yes, my fren pernah cite gak benda ni.
dia dgn ayah dia time tu..
lembaga tu duk betul2 tgh jalan..
ayah dia wat selamba je dan langgar benda tu, sbb kalau ngelak sure terbabas sbb laju..
a ...



ishh kalo bebetul org camne...
yg kite nmpk tu mmg kelibat benda melintas...tak jauh pun dlm 1/2 meter rasanya...nasib tak break mengejut..yg pasti bkn kite sorg je nmpk...abg kite pun nmpk n siap ckp...ishh ape benda tadi tu...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2006 11:37 AM | Show all posts
cite volkwagen kuning ni ada diadaptasikan dlm vcd lakonan zamarul hisyam, janet khoo, pak uda dll... naz dpt free masa hubby beli majalah kete last year kot... memang seram...
Reply

Use magic Report

Post time 4-1-2006 11:39 AM | Show all posts
korang penah tak dengar cite yg berlaku kat pasangan suami isteri kat hi-way karak tu... tatau benda apa yg makan laki dia tu... eeeeeee
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

25-1-2022 10:02 AM GMT+8 , Processed in 0.090154 second(s), 23 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list