Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
Medal khas "Senior Forumer" untuk yang daftar CARI dari tahun 2001 hingga 2010 sahaja. Untuk tebus, sila klik disini
2603
View
19
Reply

Trend Ulas Isu Tular, Betty Rahmad Minta Semua Berhenti Bagi Ruang Orang Bergaduh

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 2-8-2021 02:07 PM | Show all posts |Read mode
Betty Rahmad kesal dan meluahkan kesedihannya terhadap kecenderungan warganet hari ini memberi ruang orang ramai berkelahi sesama sendiri dengan memberi ulasan terhadap setiap isu tular.




Kredit foto: IG




Menerusi hantaran di Instagram, pelakon itu meminta orang ramai berhenti ikut campur hal yang tidak menjadi urusan sendiri.


Sebaliknya, dia menyeru orang ramai supaya menumpukan perhatian pada isu semasa yang lebih serius, pandemik Covid-19.




Kredit foto: IG



"Setiap hari ada saja berita tidak best, pastu viral. Pastu semua orang post benda sama dan tanpa sedar bagi ruang orang bergaduh & maki hamun sesama sendiri.

"Sudah-sudahlah tu guys, jom doa supaya negara kita pulih cepat dari Covid dankembali hidup normal. Semua orang dah penat kan! Sikit lagi, don't give up & stay strong ok semua," tulisnya.




Kredit foto: IG




Bak kata Betty, janganlah kita jadi punca orang ramai bergaduh tidak tentu pasal. - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
golongan ni selalunya:

- yang mewujudkan isu
- yang menularkan isu
- yang setuju/tak setuju then masing2 tak reti agree to disagree
- yang memerhati with popcorn/pom pom di tangan

so salah syapaaa?
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:33 PM From the mobile phone | Show all posts
nakkomenjugak replied at 2-8-2021 02:31 PM
golongan ni selalunya:

- yang mewujudkan isu

Salah semuaaa
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:35 PM | Show all posts
pekat betul gen laki dia kalu ikutkan anak jantan komfem la ikut mak dia..seb bek muka anak dia bulat x ikut kuda cm dia ni..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:36 PM From the mobile phone | Show all posts
i suka jgk tgk she live..masak2.
tp kan she ni blh ke panggil pelakon..byk ke cite dia berlakon..kalau ingt dlu dia berlakon cite adam dan hawa kan...
mayb gelar sbg adik pelakon lg sesuai kot..
btw i suka tgk she treat ank she
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
gigi da cantik
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia kata kakak dia ke?
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 02:46 PM | Show all posts

....stetment yg sungguh tak disangka




Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 05:13 PM From the mobile phone | Show all posts
edayildiz replied at 2-8-2021 02:36 PM
i suka jgk tgk she live..masak2.
tp kan she ni blh ke panggil pelakon..byk ke cite dia berlako ...

content ig dia cantik. semalam lalu kt ig iols dia deco bilik anak dia. kreatif la org nya..
Reply

Use magic Report

Post time 2-8-2021 09:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni semua pasal samseng parpu basi dgn kawan2 bodo lembam..4 sekawan
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 10:14 AM | Show all posts
ni adik umie aida dgn erma fatima kan??
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 11:44 AM | Show all posts
nakkomenjugak replied at 2-8-2021 02:31 PM
golongan ni selalunya:

- yang mewujudkan isu

And yang kalau jumpe ulasan retis, cepat2 nk bukak thread untuk penuhi kuota
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
slyfynx replied at 3-8-2021 11:44 AM
And yang kalau jumpe ulasan retis, cepat2 nk bukak thread untuk penuhi kuota

hustle tetap hustle gitu hehehehe
Reply

Use magic Report

Post time 3-8-2021 03:32 PM | Show all posts
lantak la deme betty oiiii. ko memekak np plk. ko jgn jd hanjeng sgt.tak suka tp ambik tau.cukup2 le tu smua kerja netizen.ko diam sudah.  kakak ko pun same je mnyibuk dok mngulas, jaga je la ank laki ko yg tak en... tu.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 07:28 AM From the mobile phone | Show all posts
Yg mengulas tu utk content,  semua pun tahu.
So netizen jgn jd bodoh gi like la komen kat situ.
Bergaduh satu hal.

Org panggil pahlawan keyboard,  maghoh.
Reply

Use magic Report

Post time 4-8-2021 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Betty ni sebenarnya okay. Kalau aku dm dia pape kat ig, dia reply. Tanya mcm mana dia ajar anak dia mmbaca ke, brg2 yg dia beli kat shopee ke, semua dia reply. Dan dia ada juga ckp msa live, dia xreti mekap. Dia xkan mekap tebal2 sbb muka dia auto jd mcm pondan. Dia sniri ckp. Husband dia xbg dia mekap tebal2 . So bg aku betty ni ok je.. buat hal dia je
Reply

Use magic Report

Post time 5-8-2021 08:46 AM | Show all posts
dulu akak dukun dia vs dgn ratu...
dia tak masuk campur kah? lupa pulak.

yang pasti akak dia sorang lagi tu memang terkena dgn ape yg dia cakap...
lagi2 isu pakcik gelandangan kena hina ritu...
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 11:46 AM From the mobile phone | Show all posts
Honestly i suke tgk ig dia. The way dia asuh anak dia, kemas rumah. Aktiviti diaorg satu family waktu pkp pun seronok je tgk. She genuine lah. Bukan fake untuk dapatkan follower.
Reply

Use magic Report

Post time 6-8-2021 11:59 AM | Show all posts
weirdwaniey replied at 4-8-2021 11:27 PM
Betty ni sebenarnya okay. Kalau aku dm dia pape kat ig, dia reply. Tanya mcm mana dia ajar anak dia ...

aku suka badan betty ni lawa. bab gigi gusi tu aku xnak masuk.ciptaan Tuhan kan...
Reply

Use magic Report

Post time 26-9-2021 08:05 PM From the mobile phone | Show all posts
aku rasa betty ok je kot. dulu ada orang share dia reply complain pasal cafe dia & nora danish, cara dia profesional la.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list