CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 2087|Reply: 14

Cara Nyanyian Sama, Sarah Suhairi Dituduh Tiru Dayang Nurfaizah

[Copy link]
Post time 19-7-2021 11:06 AM | Show all posts |Read mode
"Membandingkan bakat saya dengan Dayang Nurfaizah ibarat langit dengan bumi," kata penyanyi Sarah Suhairi apabila cara nyanyiannya dalam lagu baharu, Andaikan sekali lagi didakwa mempunyai persamaan dengan penyanyi terkenal itu.


Sarah berkata, dakwaan dirinya memiliki suara mirip Dayang bukan satu isu baharu sebaliknya sering menjadi buah mulut netizen.


Foto: IG




"Isu ini bukan benda baru, tapi saya dah selalu dengar. Sejujurnya banyak lagi yang perlu saya belajar memandangkan masih baru di dalam bidang ini.


"Mungkin genre dan cara nyanyian kami ada persamaan, tapi masing-masing ada keistimewaan tersendiri.


"Apapun, saya sebenarnya tak nampak yang kami mempunyai banyak persamaan atau suara saya terlalu mirip dengannya. Namun, saya sangat menghormati Dayang kerana dia seorang penghibur yang hebat dan sudah lama di dalam industri seni," katanya.




  



Menurut Sarah, dia tidak mampu mengawal mulut dan pendangan netizen untuk terus membandingkan dirinya dengan Dayang.


"Setiap orang bebas untuk bercakap apa saja dan saya percaya setiap orang juga ada kelebihan masing-masing.




  



  



"Tetapi tak manislah untuk membandingkan kami berdua. Saya hanya mampu fokus dengan apa yang kita ada," katanya.


Andaikan adalah lagu ciptaan Sharon Paul manakala lirik oleh Shah Shamsiri itu, kini muzik videonya sudah mencecah lebih 162,000 tontonan di YouTube. -CARI


Sumber: Harian Metro
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 11:55 AM | Show all posts

Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 11:56 AM | Show all posts
  
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 12:01 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 12:02 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 12:03 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 12:04 PM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Budak ni banyak lagu dia yang best2. Suke lagu pedih tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 12:06 PM From the mobile phone | Show all posts
doubleharmonic replied at 19-7-2021 12:03 PM

nape buruk beno gaya dia nyanyi tu? tapi part suara sama tu xleh nak wat apa la..dah mmg pemberian tuhan..
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
bertabah jeleee sore sama
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 04:33 PM | Show all posts
dayang lebih sengau dan lebih kuat lenggok ek ek tu
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 05:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Unpopular opinion - suara dayang lebih keras, kejung, sengau dan banyak ek ek ek. Bila kat not tinggi x relaks langsung, kdg2 mcm strain pulak dgr.

Suara budak ni lebih lembut dan menenangkan, kurang sengau. Tak annoyed sangat sbb xde ek ek tu. Budak ni pon x leh nyanyi tinggi sangat, dan dia tau tu. So x nmpak struggle not tinggi dia.

Tone mmg sama dua2. Tp oklah. At least 2 je sama dari tone Alyah, Mitch Donat, Erema, Shilalat yg beramai2 seakan ton sama.
Reply

Use magic Report

Post time 19-7-2021 08:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Suara dia sedap dan dia ni berbakat..
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:15 AM | Show all posts
ooo lagu dlm ost Hatimu Sedingin Salju  dia eh nyanyi.


aku suka satu lagu yg dia nyanyi Entah Apa duet dgn si Aepol Roza
Reply

Use magic Report

Post time 22-7-2021 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
chinta89 replied at 22-7-2021 11:15 AM
ooo lagu dlm ost Hatimu Sedingin Salju  dia eh nyanyi.



Sedap lagu entah tu..
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-5-2022 09:52 PM GMT+8 , Processed in 0.095627 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list