CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
Search
Carian Terbanyak:
View: 1789|Reply: 16

'Cepatlah Pulang Ustaz Ebit, Ramai Rakyat Dah Angkat Bendera Putih...'

[Copy link]
Post time 1-7-2021 02:12 PM | Show all posts |Read mode
Umum mengetahui pendakwah kesayangan ramai Ustaz Ebit Lew (UEL) baru sahaja dapat memasuki perkarangan Palestin setelah hampir sebulan menantikan peluang tersebut bagi meneruskan Misi Bantuan Kecemasan Gaza Palestin untuk menyampaikan sumbangan serta bantuan kecemasan akibat serangan rejim Israel ke atas mereka.




Kredit foto: FB




Terbaru, UEL memuat naik perkembangan terkini di seluruh platform media sosialnya mengenai keberadaannya di sana yang sedang bergiat aktif memberikan bantuan kepada kanak-kanak dan beberapa keluarga yang terkesan di sana. Menurut UEL, dia berasa sebak apabila melihat beberapa kawasan di Palestin yang habis musnah akibat serangan bom bertubi-tubi kepada mereka.













Tidak dinafikan lagi, nama UEL amat dikenali di seluruh Malaysia dek kerana sikap prihatin UEL yang sering menjadi ‘wira’ negara yang sering menghulurkan bantuan kecemasan apabila tular kes mereka yang tidak bernasib baik di Malaysia. Melihat keadaan semasa tanah air yang semakin terhimpit akibat pandemik COVID-19, ramai rakyat Malaysia yang bimbang dengan tekanan dihadapi segelintir rakyat Malaysia yang terjejas pendapatan akibat pandemik ini sehingga muncul inisiatif kempen rakyat iaitu ‘Kempen Bendera Putih’.


Lebih menarik perhatian apabila tinjauan di ruangan komen posting UEL di Twitter mendapati  ramai dalam kalangan rakyat Malaysia yang menyeru belas kasihan ihsan daripada UEL untuk pulang semula ke Malaysia dan melihat keadaan semasa rakyat yang semakin terdesak dan terkesan akibat pandemik ini. Menurut mereka, kes bunuh diri semakin tidak terkawal dan mereka mengharapkan UEL untuk kembali ke Malaysia bagi memberikan bantuan kepada mereka yang menaikkan bendera putih.


Meninjau di ruangan komen posting UEL di Twitter, ada juga dalam kalangan mereka yang mendoakan UEL agar sentiasa berada dalam keadaan yang selamat dan sihat di Palestin. Mereka juga berterima kasih dan bersyukur kerana mempunyai insan yang mulia dan ikhlas dalam membantu nasib saudara Islam yang amat terkesan akibat serangan Israel kepada Palestin.








Bagaimanapun, tanggungjawab UEL masih perlu diteruskan di Palestin kerana insan hebat seperti UEL ini tidak akan mengabaikan janji beliau untuk membantu mereka yang dalam kesusahan.




Sumber: KoolFM
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 02:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Duk sana je lah kn dh jd kampung dia tu
Sini 99speed mart dh bg bantuan
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 02:40 PM From the mobile phone | Show all posts
maaf, korang tak cukup sayu utk dia menjadi sayu.

Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 02:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Bluerkkk. Kat alor setar ada food bank bergedak yg dpt kerjasama tesco lagi.. Tak ada pulak nak war2 kan.. Hari2 ramai ja penerima food bank tu.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 02:57 PM From the mobile phone | Show all posts
tu yang betul pun, dapat posing sana sini

{:smile
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 03:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Saya sedih saudara..saya menangis dari jauh..tp palestin lebih perlukan saya..sob sob sob sambil tala muka kat camera
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 03:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai juga rakyat Malaysia yg lain bg sumbangan sejak kempen bendera putih ni dijalan kn..tok sah kacau la UEL di sana nun
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 03:27 PM | Show all posts
tatau nak nanges ke hapa. netz ni sungguh ekhlas ke or sarkastis sajorkk?
UEL balik bole kasik setel semua kes bendera putih or bunuh diri ke hapee?
ke chuols nak lantik dia ganti Abah?? KoolFM?? apoooo???  curious acik tawww
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 03:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Uztaz...

Kuman di seberang lautan tampak, gajah di pelupuk mata tiada tampak
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 04:06 PM | Show all posts
memang ayat permulaan posting kena ada "sebak sayu" ke. iolss tanya jahhhh
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 04:08 PM From the mobile phone | Show all posts
mawarkhayalan99 replied at 1-7-2021 08:06 AM
memang ayat permulaan posting kena ada "sebak sayu" ke. iolss tanya jahhhh

sebab tu acik porum panggil dia dewa sayu
saya saya saya sayu sayu saya sayu sebak ah
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 04:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Sayu....hati ini makin sayu....rinduuuuuuu...terkenangkan desa permai
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Ai dah lupa lgsg psl ustaz nih{:smile
Skrg byk pasaraya bg bantuan kan..adik ai bgtaw 7e pn ada bt food bank..pegi je sana utk amek makanan y diperlukan..tp jgn laa tamak buat stok plak mcm y viral tuh..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 04:53 PM | Show all posts
Ewwwwwwwwww.... jilat too much ?
yang dah angkat bendera putih beberapa hari ni masih xdpt bantuan ke bitches?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 07:07 PM | Show all posts
korang siapa mintak2 dia balik?  siapa?  ada bagi any big benefit to him ka kalau dia tolong korang?  kalau takde, pi dok dendiam...  tak guna meratib pilu...  hahahaha...
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 07:41 PM | Show all posts
dah kenapaaaa suruh dia balik??? food bank berlambak, buta ke?? haa mula laa iols... neway, dia kan kata datang palestin rasa macam balik kampung halaman, so biarlah dia kat kampung dengan aman .
Reply

Use magic Report

Post time 2-7-2021 12:43 PM | Show all posts
gedik nya seko2..ramai jah org yg dah dan sedang membantu kat sini..ummah socmed sampai merayu2 dah kenapa hanatt
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 



Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

4-7-2022 02:42 AM GMT+8 , Processed in 0.089307 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list