CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT
Search
Carian Terbanyak:
View: 1625|Reply: 13

Tuang Minyak Masak Untuk Kereta Lebih Laju, Seriuslah?

[Copy link]
Post time 30-6-2021 04:33 PM | Show all posts |Read mode
Seorang lelaki dari Indonesia mendapat perhatian netizen apabila video yang menunjukkan dia sedang memasukkan minyak masak ke dalam tangki kereta tular di media sosial, lapor Suara.com, semalam.


Menerusi kemas kini di akaun Instgram @Indra_fathan, pemuda itu percaya bahawa taktik menggunakan minyak masak menggantikan minyak petrol biasa mampu membuatkan kenderaannya bergerak lebih laju.




Kredit foto: IG Indra_fathan




Lelaki bernama Abbaz Ahmad itu dipercayai mengisi tangki minyak keretanya menggunakan minyak masak sebanyak satu liter.


“Minyak masak satu liter untuk kereta saya agar mampu meluncur lebih laju,” kata Abbaz dalam video tersebut.


Tindakan Abbaz menggunakan minyak masak mendapat pelbagai reaksi netizen yang terbahagi dua antara setuju dan menolak pilihan minyak lelaki itu.




  



“Memang sudah biasa taktik guna minyak goreng jadikan kereta bergerak lebih laju,” tulis seorang pengguna media sosial.


“Kalau darurat, tidak mengapa. Jika sengaja, hanya merosakkan enjin kereta sahaja,” komen seorang lagi.




Sumber: Kosmo
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 30-6-2021 04:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Tgk thumbnail, belum baca headline, dah tau mesti Yindon caprut
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 04:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Laju2 nak kemana?
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 06:45 PM From the mobile phone | Show all posts
*tengok dari mana*
hmmmm takpelah
Reply

Use magic Report

Post time 30-6-2021 10:41 PM | Show all posts
berani ka nak try... hehehe.. kena overhaul mampuih... minyak masak ni viscosity dia lain dr minyak petrol, also biodiesel fuel mcm lebih mahal dr petroleum fuel.. bodoh yindon ni..
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 12:47 AM From the mobile phone | Show all posts
Tekan pedal minyak, lajulah kereta tu... Apa nak isi minyak masak baru jadi laju pulak?
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 07:19 AM From the mobile phone | Show all posts
Pendeknya org2 indon ni.
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 08:29 AM | Show all posts
macam2
tp menarik jugak nak tahu long term effects dia
adakah kesemua sistem fuel line, fuel pump, fuel filter, injector, valve dia jahanam
Reply

Use magic Report

ADVERTISEMENT
Post time 1-7-2021 02:10 PM | Show all posts
Confident betul harap enjinnya tak rosak
Reply

Use magic Report

Post time 1-7-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Macam macam ..yang bukan bukan nak di eksperimenkan
Reply

Use magic Report

Post time 5-7-2021 01:30 PM | Show all posts
ko ni kasi malu kaum yindon la,


Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 10:20 PM | Show all posts
baca boleh, percaya jangan
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 10:21 PM | Show all posts
dia mungkin share untuk buat lawak tapi kesian kalau ada yang percaya
Reply

Use magic Report

Post time 31-7-2021 10:22 PM | Show all posts
tak pasal naya pulak nak clear tangki minyak
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT

ADVERTISEMENT

Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

9-8-2022 06:08 PM GMT+8 , Processed in 0.998971 second(s), 21 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list