Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2624
View
20
Reply

Tercungap-cungap Sampai Meninggal Dalam Kereta Tunggu Rawatan Covid-19

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 3-5-2021 09:29 AM | Show all posts |Read mode
Seorang wanita yang dijangkiti Covid-19 meninggal dunia di dalam kereta di tempat letak kenderaan di sebuah hospital di Noida selepas menunggu kekosongan katil selama tiga jam.


Lapor Daily Mail, Jagriti Gupta, 36, terbaring lemah dan tercungap-cungap di dalam kereta ketika rakan-rakannya merayu kepada petugas perubatan supaya memberikan rawatan segera.




Wanita mati di dalam kereta selepas menunggu selama tiga jam untuk dimasukkan ke hospital akibat Covid-19.




Namun, petugas perubatan tidak dapat memberi layanan segera kepada wanita itu memandangkan situasi di hospital berkenaan turut kritikal dengan jumlah pesakit Covid-19 yang sesak.


Menurut seorang saksi, dia melihat bagaimana rakan Gupta merayu kepada petugas perubatan supaya melihat keadaan wanita tersebut yang sedang nazak.


Kira-kira pukul 3.30 petang waktu tempatan, wanita itu menghembuskan nafas terakhir dan rakannya memaklumkan kepada kaunter.


Petugas perubatan keluar untuk memeriksanya dan mengesahkan wanita itu sudah meninggal dunia, jelas saksi tersebut.


Sehingga hari inni, India merekodkan sebanyak 19.2 juta kes dan 212,000 kematian akibat Covid-19.




Sumber: Utusan

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 3-5-2021 10:55 AM | Show all posts
manusia ni kena tunggu kena dkt org terdekat ataupun diri sendiri baru nak percaya.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 10:59 AM From the mobile phone | Show all posts
harisbee replied at 3-5-2021 10:55 AM
manusia ni kena tunggu kena dkt org terdekat ataupun diri sendiri baru nak percaya.

Tadi baca berita kat sana gak baby 18 bulan terbiar disisi mayat ibu dia sbb tade sapa berani nak masuk umah tu, jiran2 pikir dia mati sbb covid.
Bila mayat dah busuk baru depa panggil polis bagai kot, so jumpa baby tu kelaparan tak makan sejak mak dia mati.
Polis blm dapat pasti mak dia mati sbb covid19 ke apa, bapaknya plak keje kat tempat lain.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 11:14 AM | Show all posts
Entahlah. Kesian memanglah kesian, lebih lagi bagi umat islam kat sana. Tapi dah diorang sendiri yang seakan bertindak kebal, berhimpun ramai-ramai sambut perayaan, pastu dengan pilihanraya lagi.
Berita Global Al-Hijrah malam tadi;


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 12:01 PM | Show all posts
tulah kumpul lagi ramai ramai di sungai gangas...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 12:21 PM | Show all posts

ada tertengok 1 vc pasal covid india ni. scary n rasa kesian tgk bila mayat bergemlimpangan kat jalan...  tp  nak kata apa lagi, yg perlu kita paham, mentaliti org sana jauh ketinggalan la.

mereka tidak paham macamana covid bekerja.. pastu dari awal lagi semua degil kan?  larangan sambutan haritu pun x diendahkan... so nak kata apa lagi?

1.ada tunjuk sorang nurse tu injek pesakit x pakai PPE. tangan x sarung.. cukup pakai mask jer.. so ada body contact dgn pesakit. tangan cucuk jarum sentuh tangan yang di suntik.

2.family members yang berduka menunggu mayat2 yang dah terlantar.. diiorang siap peluk2 cium2 lagi., mereka pun x tau yg mereka tu dah kena covid.

3. yang usung mayat nak bawa g pembakaran pun sama.. usung x pakai PPE., cukup pakai kain sarung. mask pun x pakai..bersentuhan langsung dengan mayat. mereka semua nya dah terdedah covid, cuma belum nampak efek serangan dan hanya menunggu giliran mereka jer lagi nak diusung.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 12:48 PM | Show all posts
seram seh


Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 03:46 PM | Show all posts
xkesian langsung

come on media... kluarkan gambar yang lebih dramatik  
you can do it
white helmets 2021

Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 03:51 PM | Show all posts
harap jauhkan situasi begini di Malaysia
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 03:59 PM | Show all posts
allahu...kesiannya la...

tapi tu la ...org ckp jgn berhimpun nak jugak berhimpun..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 04:20 PM | Show all posts
AbukRokok replied at 3-5-2021 03:46 PM
xkesian langsung

come on media... kluarkan gambar yang lebih dramatik  

Takpa la.. bagi can diorang rasa takut

nnt cakap tak simpati plak
skang ni malas nak gadoh.
peranan media ni besar.


Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 05:24 PM From the mobile phone | Show all posts
reddots replied at 3-5-2021 12:21 PM
ada tertengok 1 vc pasal covid india ni. scary n rasa kesian tgk bila mayat bergemlimpangan kat ja ...

Betul weiii...aku tgk pn seram...rasanya hospital tu x mampu nk sediakn ppe utk staf...rakyat plak mgkn x mampu nk beli mask...atau dorg x tau mcm mane covid bjangkit..lg satu pembakaran mayat kt tmpt tbuka...bayangkn habuk mayat tu mcm mane..kesian tgk
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 05:34 PM From the mobile phone | Show all posts
India Tu besar..I wonder bandar/state lain aman2 je kot tak dramatic macam yng acik Bini high commissioner Tu cakap dlm whatsapp
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 08:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Bertabah laaa..wuhan tahun lepas pun dipotretkan sangat huru hara oleh media..sekarang dah berjimba balik..life must go on..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 08:29 PM | Show all posts
And kat Malaysia still ramai yang dok ckp case number ni just permainan politik.
Tergedik jgk nak rentas negeri.
Konon akan ikut SOP.
Ko hingat diorang2 ni baru lahir semalam ke.
Hujung tahun lepaskan semua rentas negeri tu pun adelah kesalahan yang beso.
Tp at least ade le jgk peluang semua nk jenguk mak ayah.
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 08:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Alahhh 2 kali 5 jah dimalaysia. Lebih baik yg tak percaya kobit tu umban dulu di india..nak tau jugak boleh bernapas tak hidong masing2
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 08:34 PM From the mobile phone | Show all posts
reddots replied at 3-5-2021 12:48 PM
seram seh

Siannya org muda tu..dia ckp lebih baik jangan dtg sini katanya..sb semua dah positif dkt sana
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 08:54 PM From the mobile phone | Show all posts
reddots replied at 3-5-2021 12:48 PM
seram seh

Kesiannya... "Semua orang di sini positive covid"
Sebaknya
Harap antibody je kuat untuk lawan..
Ingat dulu orang suka cakap, bersyukurla oksigen Allah bagi free.. Kalau kena bayar, haru..
China tak nak tolong ke... Bagi la ventilator ngan vaksin, ada lagi yg boleh diselamatkan..
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 11:43 PM From the mobile phone | Show all posts
becir replied at 3-5-2021 05:34 PM
India Tu besar..I wonder bandar/state lain aman2 je kot tak dramatic macam yng acik Bini high commis ...

Delhi n mumbai tu padat..so dpt bayang la..kalo time bese spital kt sana pun penuh...
Reply

Use magic Report

Post time 3-5-2021 11:49 PM | Show all posts
this is sad but really, there are many more heart-wrenching stories coming from India at the moment; its truly heart-breaking
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list