Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1204
View
16
Reply

[SBS] Taxi Driver - Lee Je Hoon, Esom

[Copy link]

Author: xyla73       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-4-2021 08:35 PM | Show all posts |Read mode
Edited by xyla73 at 7-4-2021 08:37 PM

image.png

Profile
Drama: Taxi Driver
Native Title: 모범택시
Also Known As: Model Taxi , Red Cage , Mobeomtaxi , Mobeomtaeksi , Exemplary Taxi , Deluxe Taxi
Screenwriter: Oh Sang Ho
Director: Park Joon Woo
Genres: Action, Horror, Crime, Drama
Country: South Korea
Episodes: 16
Airs: Apr 9, 2021 - May 29, 2021
Airs On: Friday, Saturday
Original Network: SBS
Duration: 60 min.


Synopsis
Kim Do-Ki (Lee Je-Hoon) graduated from the Naval Academy and became an UDT (underwater demolition team) Official. His mother was murdered by a serial killer and his life changed afterwards.

Kim Do-Ki is now a deluxe taxi driver and works for Rainbow Taxi Company. The company is not just an ordinary taxi company. The company offers a special "revenge-call" service. If clients ask them to take revenge, Kim Do-Ki and his co-workers will perform the service.



Cast
Lee Je-HoonEsom
Kim Do-KiKang Ha-Na
Rainbow Taxi
Kim Eui-SungPyo Ye-JinJang Hyuk-JinBae Yoo-Ram
Jang Sung-CheolGo EunChoi Kyung-KooPark Jin-Eon
Seoul Northern Prosecutors' Office
Yoo Seung-MokLee Yoo-Joon
Jo Jin-WooInvestigator Wang
Paradise Credit Information
Cha Ji-YeonLee Ho-Cheol
Baek Sung-MiSecretary Goo
source : asianwiki

Nota :
Drama ini diadaptasi dari webcomic "Mobeomtaxi" yg ditulis oleh Carlos, illustrasi oleh Lee Jae-Jin (diterbitkan melalui naver comic.naver.com).

trailer


Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Author
 Author| Post time 7-4-2021 08:37 PM | Show all posts
iols bukak rumah dulu sebab nmpk mcm menarik...nanti sapa dah tgk boleh komen...
iols nak tgk tapi xtau sempat ke tak sebab dah nak masuk bulan puasa...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 08:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Kenal dia dr cite signal...selain tu cite apa ek dia berlakon. Xsaba nk folo cite ni...
berderet plak korea wat series murder2 thriller...
mouse, beyond evil, penthouse, flower of evil
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 8-4-2021 08:31 AM | Show all posts
mily replied at 8-4-2021 08:22 AM
Kenal dia dr cite signal...selain tu cite apa ek dia berlakon. Xsaba nk folo cite ni...
berderet pl ...

dia byk berlakon movie...
drama latest dia sblm ni when the stars land tapi xtau nak komen best ke x sebab iols xtgk...
Reply

Use magic Report

Post time 8-4-2021 07:20 PM From the mobile phone | Show all posts
mily replied at 8-4-2021 08:22 AM
Kenal dia dr cite signal...selain tu cite apa ek dia berlakon. Xsaba nk folo cite ni...
berderet pl ...

Tu yg best...huhuhu
Tau tak bila Signal 2...tak sabaq nak tgk smbgn...
Reply

Use magic Report

Post time 9-4-2021 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Nenolen replied at 8-4-2021 07:20 PM
Tu yg best...huhuhu
Tau tak bila Signal 2...tak sabaq nak tgk smbgn...

Kan...ada dgr2 kabo angin gak...kot angin2 hembus lalu je kot...
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 11-4-2021 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Camna? Ada sapa2 dah tgk?
Iols dah tgk sikit...just to check it out...ada vibe drama delayed justice...
Tapi rasanya i hold dulu kot...my brain dah xblh ambik citer yg heavy sgt time ni sbb nak tgk Mouse dulu...
Reply

Use magic Report

Post time 18-4-2021 06:50 PM | Show all posts
aku tengok citer ni.. eh eh besh okeh! hahaha besh sbb rasa puas hati derang implement revenge tuh dengan cool n pantasss gituh hehe
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 19-4-2021 12:50 PM | Show all posts
citer ni rating tinggi...
so out of curiosity iols sempat abiskan 1 epi...
best tapi memang quite dark...sapa hati tisu memang x mampu kot nak tgk..
part yg Kang Maria tu kena paksa keja dgn majikan dia...
mentang2 diorang tu oku, majikan diorg buat mcm2 nak paksa diorg kerja..
tapi Lee Je Hoon sgt cool dlm ni...
Reply

Use magic Report

Post time 19-4-2021 11:33 PM | Show all posts
Ok dah sempat tgk
Ok jugak lah cerita ni
Kes Maria tu triggering sikit pada I, kejam betol dorang amek kesempatan atas OKU ni
Kes bully tu teringat plak pasal idol actress yg sepatutnya dalam drama ni

Tapi macam musykil sikit, sebab cerita ni kat SBS, cerita dark kan
Kalau kat OCN seharusnya dah lebih violent
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2021 09:22 AM | Show all posts
likecandy replied at 19-4-2021 11:33 PM
Ok dah sempat tgk
Ok jugak lah cerita ni
Kes Maria tu triggering sikit pada I, kejam betol dorang  ...

SBS control guna content rating kot..
citer ni rated 19+...
tapi kalau kat OCN rasanya lagi puas hati..
sebab OCN memang pro buat citer2 gini...
difahamkan citer ni bajet besar tapi kualiti gambar agak below par...

kes Maria tu memang terganggu emosi sikit nengoknya...
jahat betul majikan dia...
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Best citer ni, tapi takde plot twist ka. Kalau tiap2 episode ulang jalan citer depa tlg balas dendam ja mcm bosan jgk, n jadi predictable
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 07:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Mcm best je drama ni. Tapi masih ep 4.

Suka genre crime.
Skg ni tgk Mouse dulu. Layan satu2 dulu. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 20-4-2021 10:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada kt VIU x?
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-4-2021 10:40 PM | Show all posts

Skrg blm ada...iols bajet lps citer ni abis baru ada kat viu...
Drama2 SBS kebykannya camtu..
Reply

Use magic Report

Post time 21-4-2021 09:06 AM | Show all posts
xyla73 replied at 20-4-2021 10:40 PM
Skrg blm ada...iols bajet lps citer ni abis baru ada kat viu...
Drama2 SBS kebykannya camtu..

o yeke..mmg x folo la iols...malas nk bukak kdramacool whatever tu..

Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 21-4-2021 09:31 AM | Show all posts
cicicumel replied at 21-4-2021 09:06 AM
o yeke..mmg x folo la iols...malas nk bukak kdramacool whatever tu..

xpe tunggu bila dah ada kat viu...
iols pun kadang2 malas gak nak bukak portal2 haram ni...
sebab x secured...xtau ntah apa2 dia buat kat belakang tu...
citer ni pun baru tgk 1 epi...
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list