Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
381
View
0
Reply

Sesi Sekolah Dua Jam Je

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-4-2021 03:52 PM | Show all posts |Read mode
Sesi persekolahan secara bersemuka di bandar raya ini yang bermula hari ini sehingga 29 April depan hanya dibenarkan berlangsung selama dua jam sahaja.


Lapor Kompas.com, bilangan pelajar juga dihadkan hanya 16 orang dalam satu kelas serta dibahagikan kepada dua sesi iaitu dari pukul 7 hingga 9 pagi dan 10 hingga 12 tengah hari waktu tempatan.


Selain itu, hanya subjek teras seperti Matematik dan Bahasa Indonesia yang diajar, manakala, mata pelajaran lain diajar secara dalam talian.
Polisi itu selari dengan keputusan kerajaan membenarkan sesi persekolahan berlangsung semasa pandemik Covid-19. Bagaimanapun, pihak sekolah perlu mendapatkan kebenaran daripada ibu bapa dan hanya sekolah terpilih di Jakarta sahaja yang dibenarkan melaksanakan sesi tersebut.


Ketua Pendidikan II, Jakarta Tengah, Uripasih berkata, setiap sekolah mesti melalui penilaian dan memenuhi kriteria ditetapkan seperti larangan membasuh tangan di sinki.


Pihak sekolah juga perlu bekerjasama dengan fasiliti kesihatan terdekat sekiranya terdapat pelajar yang sakit semasa di sekolah.


Sekiranya ada pelajar yang sakit, mereka tidak dibenarkan memasuki kawasan sekolah, sebaliknya perlu ke hospital atau pusat kesihatan terdekat, katanya.
Sumber: Utusan

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list