Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
1706
View
22
Reply

Dulu Ada Duit Lebih Tapi... Shuk Tak Kisah Hilang Job Asalkan Keluarga Di Sisi

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 6-4-2021 08:04 AM | Show all posts |Read mode
Pelawak Shuk Sahar mengakui hilang banyak pekerjaan termasuk ditamatkan kontrak sebagai penyampai radio Hot FM, namun dia tidak kisah asalkan keluarganya di sisi di saat-saat getir.




Kredit foto: IG



"Kalau dulu ada duit lebih tapi hubungan keluarga renggang, tapi sekarang saya dapat semula keluarga saya walaupun tawaran kerja banyak hilang," katanya.

"Saya bersyukur hubungan saya dengan isteri dan ahli keluarga semakin rapat. Saya juga bersyukur dapat semula keluarga selepas macam-macam dugaan yang datang.

"Saya anggap kehilangan beberapa tawaran kerja adalah harga yang perlu saya bayar. Saya tak kisah asalkan keluarga bersama saya sekarang ini. Apa yang boleh saya katakan, Sera seorang wanita yang kuat dan saya tak pernah salahkan dia atau sesiapa dengan apa yang berlaku. Malah saya letak semua kesalahan atas diri saya," katanya kepada Harian Metro ketika ditemui pada majlis pembukaan cawangan pertama air minuman, Semooth di Wangsa Maju.




  



Mengambil pengajaran atas insiden yang menimpanya sebelum ini selepas terpalit kontroversi dan skandal, Shuk menegaskan dia kini lebih menghargai keluarga.

"Dalam keadaan apa sekalipun, keluarga perlu diselamatkan. Saya tak boleh biarkan keluarga yang saya bina musnah atau bergolak.


"Memang ada kawan-kawan yang datang beri sokongan tapi berapa lama mereka mampu bersama kita. Mujur saya ada ibu bapa yang sentiasa berada di samping saya.

"Kesudian Sera menerima saya semula serta memaafkan segala apa yang saya lakukan adalah bukti cintanya terhadap saya cukup kuat. Saya tak tahu bagaimana jika orang lain hadapi situasi sama," katanya.




  



Dalam masa sama, Shuk meluahkan perasaa sedih apabila isterinya, Rossalennah Natassiah Asshaferah atau Sera terkena tempias dihujani kecaman netizen.

"Namun, saya selalu nasihatkan dia supaya jangan melayan setiap komen negatif, sebaliknya fokus terhadap keluarga ini," katanya.


Bertabahlah Shuk, hidup memang penuh dugaan dan cubaan. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 6-4-2021 09:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Lantak hang la...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 09:15 AM From the mobile phone | Show all posts
Dah terduduk baru nak ingat family
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 09:33 AM | Show all posts
moga insaf
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 09:34 AM | Show all posts
pastu ? nk kena canang 1 malaysia ke hapa...?
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 09:36 AM | Show all posts
suruh bini la tanggung pulak.aritu kemain lg membekap. siap marah2 netizen sbb maki laki dia
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 09:48 AM | Show all posts
manehnya replied at 6-4-2021 09:34 AM
pastu ? nk kena canang 1 malaysia ke hapa...?

opkos la uolllsss... free marketing kan...
itu la huntongnya kenal dengan wartawan..
boleh selalu backupp...

da keluar berita camni nanti masyukkk ler...
sure la berduyun2 orang DM untuk paid review la..
job off air la... hihihi...
strategi marketing dan bijak utilize kan situasi...
hihihi...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 09:51 AM | Show all posts
lelaki gatal sudah terjatuh baru ingat family. yg wife pulak gila glamour selepas ludah gilat balik atas alasan anak2 masih kecil bla bla bla. hello anak awak dont deserve to be in a toxic relationship tu. semoga anak kamu yg innocent tu di lindungi kerana keputusan nafsu serapah parents yang akalnya mcm org isap gam
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 10:21 AM From the mobile phone | Show all posts
Diam la jantan gundu. Bukan salah org lain pun ko yg merenyam. Buat2 drama sedih pulak
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 10:42 AM | Show all posts
walaupun xkenan dgn cara si sera tu, tapi as pompuan aku rasa itu je jln terbaik dia buat utk dptkan laki dia semula n berhasil pun.. yela kat mata kita syuk tu ntah apa2, maybe kat mata dia laki dia segalanya n dunia dia..hrpnya berkekalan la ye sedar diri tu syuk
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 11:10 AM | Show all posts
blajo x pandai...muka x hensem...
tapi boleh hidup mewah...
lenkali kena la bersyukur lebih sikit...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 11:12 AM | Show all posts
cuba klu ko x buat taik..makin murah rezki
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 11:38 AM | Show all posts
monreyes replied at 6-4-2021 11:10 AM
blajo x pandai...muka x hensem...
tapi boleh hidup mewah...
lenkali kena la bersyukur lebih sikit. ...

iols setuju sgt

org laki ni bila susah & tersungkur baru ingat anak bini, masa mewah & senang lain keutamaan hidupnya
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 11:44 AM | Show all posts
elok la kalau bebetul insaf
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 11:49 AM From the mobile phone | Show all posts
Dri pe yg i tgk...sera gn syuk btl2 all out niaga...niaga air smootch...niaga ketiuw sup gear box...
Klu tgk ig fara to plk kdg mcm fara to mental...duk kta pihak sera xhbis2 buruk kn dy klu tgk kt ig lnsg xda pn dyorg perli...
Btl la org ckp klu kita asyik rasa dri kita to btl smp bnda haram pn kita kta halal...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 11:49 AM | Show all posts
pakai bra plss..gelilah
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 11:54 AM | Show all posts

terjojol kann...
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 12:10 PM | Show all posts
Sembang...

Tak sampai setahun kang repeat balik. Ko hadap la Sera oii.
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Iye ke shuk??ke cubaan bersihkan nama dgn harapan org panggil ko keje balik?nnt setahun dua ada lg adegan sera nangis kt ig
Baik ko dok jual mknn ko tu senyap2 xyah keluar media dah
Reply

Use magic Report

Post time 6-4-2021 12:34 PM | Show all posts
doakan yang terbaik je buat dua ketul suami isteri ni.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list