Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
3013
View
49
Reply

Ikhwan Fatanna Jadikan Neelofa Inspirasi, Cipta Lagu Isteri Solehah

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 8-3-2021 02:00 PM | Show all posts |Read mode
Komposer dan penyanyi Ikhwan Fatanna terinsipirasi dengan penghijrahan Neelofa yang memutuskan untuk berniqab tahun lepas.


Katanya dia kagum dengan jalan yang dipilih Neelofa dan ini sekaligus mencetuskan ilhamnya untuk menghasilkan lagu Isteri Solehah.




Foto: IG




"Idea untuk menulis lirik lagu ini hadir ketika artikel mengenai Neelofa berniqab keluar. Ketika itulah saya menyiapkan demo dan memuat naiknya di media sosial. Alhamdulillah respons yang saya terima sangat baik.


"Saya membayangkan Isteri Solehah itu boleh jadi siapa-siapa sahaja di dalam hidup seseorang. Mungkin kakak ataupun saudara mara mereka. Setiap wanita itu layak untuk bergelar isteri solehah," katanya kepada Harian Metro.




  



Tambah penyanyi ini, "Saya lihat ramai artis dan 'influencer' di media sosial yang mengumumkan mengenai berita baik. Hakikatnya ada pun yang sudah berhijrah ke arah kebaikan dengan perubahan demi perubahan baik.


"Aura positif inilah yang banyak memberi inspirasi kepada saya untuk menulis lagu ini. Saya akui antara yang paling memberi kesan dan menguatkan saya menulis lagu ini adalah penghijrahan Neelofa," katanya.




  



Sementara itu Ikhwan berkata dia masih berpegang kepada prinsip untuk terus mencipta lagu berkisar ketuhanan.


"Saya amat teruja untuk berkongsi lagu ini kepada orang ramai. Saya mengharapkan Isteri Solehah dapat memberi manfaat dan semangat kepada semua wanita untuk terus berbakti kepada keluarga mereka." -CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 8-3-2021 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Caption tu masa taip sedang bayangkan gang bang ke haper?
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 02:06 PM From the mobile phone | Show all posts
Geliiiiiiiiii
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 02:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Sheols dh bergelar isteri ke..

Tarikh kawen dh tetap kan ke blom..lama tak mencemar duli masuk n komen dlm thread pasal retis tibaiunta sorang ni..so mmg tak tahu perkembangan sheols
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 02:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Jantan muka tak semengahje hadap neelofa ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai lagi isteri2 nabi yang ko boleh buat inspirasi

Yg ni jadi isteri pon tak lagi dah jadi inspirasi

Dasar kot*
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 02:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Yucks... Ko carilah idola lain dik..  Apo xdo retis lain ka kat mesia neh?? Noorkumalasari ker.. Yatt sejadah ker..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 02:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas tu lagi satu solat pesen apa tutup muka?
Ko tau tak solat haram tutup muka?

Mmg dasar penunggang
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 02:55 PM From the mobile phone | Show all posts
depresio: Lepas tu lagi satu solat pesen apa tutup muka?Ko tau tak solat haram tutup muka?Mmg dasar penunggang


Itulaa pasal. Tak sah solat dahi berlapik x sentuh sejadah tu
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Apa ke keldai nau solat berlitup mcmtu
Ni rupanya salah sorg penjilat taksub jahlopah
Bebal tebal sgt ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 03:12 PM | Show all posts
Ikhwan Fatanna

Well u are one talented singer  - please go, seek search, study and create   a new fresh, high quality good  idea with high tempo / beat music for your next nasyid - yg catchy macam Bismillah , sebab? lagu lagu you after that - hmmm...
kalau boleh fast beat tempo sesuai for u.  I 'd imagine u tiru beat Kygo  may be okay.

not interested in other non career related stuffs, just keep on imrpving your  forte, boleh , kan?
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 03:21 PM | Show all posts
MasyaAllah..so sweet
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
Terus, aq harus lakuin apa ?? Ngomongin apa? {:question
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 03:22 PM From the mobile phone | Show all posts
lepas dia bukak niqab nanti. mesti ko tercidukk
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 03:23 PM | Show all posts
harap dia berjodohan dengan hajah lopa
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
depresio replied at 8-3-2021 02:16 PM
Lepas tu lagi satu solat pesen apa tutup muka?
Ko tau tak solat haram tutup muka?


Kannnnn??? Konon dah terabis alim ulamak la tu. benda basic pun tak tau. Adoiiiii laaa. Beriya sungguh isteri solehah, smayang tutup muka tutup dahi. Mana nak cecah sejadah cmtu. Pening aku dak dak acah acah alim ni
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
solat tutup muka pulakkkk
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
kot ye pon utk promo lagu semata... kepala otak die solat berttup muka.. tu mksdnye dh berniqob tak payahlh nk gedik2 jd model lagu ke apee.. titik.. btw carilh idola lain yek.. jahlop pon belum pnh jd isteri.. lol sgt
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 03:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Xde org lain ker nak dijadikan inspirasi...
Org yg gunakan agama utk buat duit jugak ko guna..
Reply

Use magic Report

Post time 8-3-2021 03:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Awanku at 8-3-2021 03:51 PM

Dah berniqab tuu rajin2 lah tambah ilmu di dada sehingga mampu berlawan dgn mumia di terusan suez!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list