Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
9498
View
96
Reply

Syura Dituduh Guna Sugar Daddy Bangun Bisnes Sebab 'Tak Popular, Tak Ada Job'

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-1-2021 02:26 PM | Show all posts |Read mode
Kredit foto: IG




Syura Badron terkilan apabila kemampuannya dalam bidang perniagaan dipertikaikan segelintir pihak.


Lebih mengecewakan apabila ada mulut jahat menuduh dia ditaja 'sugar daddy'.




Kredit foto: IG




Sedih, katanya apabila difitnah sedemikian kerana modal digunakan untuk membangunkan perniagaan produk kosmetik jenama Charmant adalah dari hasil simpanan sepanjang dalam industri.

"Rezeki saya dalam bidang seni tidak menyebelahi saya. Kabel pun takada, tapi saya tak putus asa.

"Macam-macam saya buat. Berlakon, melawak, mengacara semua saya buat.


Kredit foto: IG



"Saya sedar kedudukan saya dalam industri ni, tapi sekurang-kurangnya saya berjuang cari rezeki. Bukan ambil cara mudah dapatkan duit dengan sugar daddy tu," tulisnya kesal.




  



Syura kemudian memuat naik video TikTok di Instagramnya sebagai sindiran kepada pihak yang sering melemparkan fitnah dan berburuk sangka dengan orang lain. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-1-2021 02:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Cara type sama. Marketing murah
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 02:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Kebodohan dan syura berpisah tiada. Mcm org bodoh sangat tak tahu yg dia buat sendiri ayat yg kononnya dm dia tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Aah la, sama betul cara taip mesej dengan titik2 pun sama
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
vee_zara replied at 24-1-2021 02:37 PM
Kebodohan dan syura berpisah tiada. Mcm org bodoh sangat tak tahu yg dia buat sendiri ayat yg kononn ...

Syura mmg skolah setakat f2 jer kan? Pastu fokus jd artis. Then kawin dgn sepupu sendiri yang cikgu tu.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 02:47 PM From the mobile phone | Show all posts
syura ni sayang.. dulu time baru2 menang masterchef amek la peluang tu bukak bisnes F&B.. pandai2 la carik modal.. hendak seribu daya..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 02:50 PM | Show all posts
nak tahu rahsia forumer dapat kenal ayat tulisan sama di internet?

rahsianya multinick cariforum banyak sgt contoh guaAnakmalacca tu ada 18 nick baru dia register, tu belum lg sorang forumer.

tu belum lg register buka thread tanya masalah tanya minta pendapat last2 dia register nick baru bg solution produk timbang kilo. sendiri tanya sendiri jawab dan expect forumer bodoh percaya bulat2. dah lah jual lipstick xde cop sirim. kalau mati tercekik siapa susah?

dont mess with cari forumian.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 02:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni saing2 ct nana..tp bila dah muncul kembali nampak sgt tergedik2 tambah2 dah menjanda...nana pn janda tp sopan je..cool je peminat pn ramai..
Dia ni ada ke peminat??
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 03:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni menang masterchef terror masak awat x bukak restoran
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
oleh kerana tulis sendiri, adakah dia bakalan dapat sugar daddy betul2 bila benda tu berbalik kat dia
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 03:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Syura ni macam pyro, bugis, melaka apa ntah nama dia. Chat diri sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 03:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Buat malu je la zuraidah ni, takde orang pun yg sudi nak fitnah dia, last2 dia fitnah diri sendiri. Acah2 ada haters..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 03:34 PM From the mobile phone | Show all posts
syura..syura..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 03:46 PM | Show all posts
ok, kerlass sgt acik porumer sampai ke titik dia mentelaah yach
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 04:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Syura ni helok kalau bukak bisnes kedai makan. Sayang la gelaran juara masterchef tu. Masa kt masterchef iols support dia sbb nampak sopan je. Laaa ni dah gedik la. Buat lagu pun menari2 mcm tak kena. Sorry syura
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Part tititk titik tu sampai forumer dapat kesan org yg sama mmg kelakar..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 04:48 PM From the mobile phone | Show all posts
Sayanglah suara dia sedap. Better dr most penyanyi bbnu sekarang.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 04:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Tapi itu bertanya soklan je pun.. mana ada fitnah?
Baru prasan cara bubuh titik pun sama.. mmg org sama ke?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 05:18 PM From the mobile phone | Show all posts
bulanbulat replied at 24-1-2021 02:32 PM
Cara type sama. Marketing murah

Ada org komen kata dia wat marketing tp dia reply nafikan.
Sbb org tu kata kalau betul dedahkanla mesej penuh username bagai.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Fafaaisa replied at 24-1-2021 02:54 PM
Dia ni saing2 ct nana..tp bila dah muncul kembali nampak sgt tergedik2 tambah2 dah menjanda...nana p ...

Dia lawa, slim kecik molek je tapi cam takde aura.
Maybe takda fanatik kot or takde produk yg bebetul boleh naikkan nama dia.
Cth kuarkan single yg sedap ke apa.

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list