Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
1234Next
Return to list New
4805
View
72
Reply

Sajat Risau Anak-anak Dibuli, Dihina Kerana Dirinya

[Copy link]

Author: Lilrose       Show all posts   Read mode

Author
Post time 24-1-2021 12:33 PM | Show all posts |Read mode
Kontroversi demi kontroversi diciptanya hingga disiasat Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) dan terbaru, dituduh di Mahkamah Tinggi Syariah Shah Alam atas kesalahan menghina atau menyebabkan agama Islam dipandang hina.










Kredit foto: IG




Sajat yang bagaimanapun mengaku tidak bersalah menyerupai wanita membuat hantaran menerusi Instagramnya meluahkan rasa bimbang terhadap nasib anak-anaknya.




Kredit foto: IG




Menerusi Instastory, Sajat menzahirkan rasa bimbanga andai anak-anaknya dibuli dan menjadi mangsa keadaan angkara dirinya.

"Ummi harap anak ummi besar jadi anak yang sentiasa dihormati semua orang.

"Ummi risau pasal adik dan abang, takut kena buli macam yang ummi kena kerana ummi itu anak siapa.


Kredit foto: IG



"Ummi risau abang dan adik diejek dan dikata disebabkan ummi. Maafkan ummi kalau ummi tak sempurna," tulisnya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 24-1-2021 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Pondan tua dah start nak guna anak2 yatim sebagai perisai
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
MadameOnion replied at 24-1-2021 12:36 PM
Pondan tua dah start nak guna anak2 yatim sebagai perisai

Da start da. Masa amek anak angkat tk fikir ke? Ptot da fikir masak2. Spesis pondan cmni laa. Sbelom buat tetek buang kote tk pikir. Da tua baru fikir dunia ni kejam. Bila da tua kerepot da tl bole menyundal time tu la melalak minta equality bagai. Knon pondan ni kjer sex worker je. Sndri yg letak nk kjer sebagai sex worker ptot tau la bile expired. Ada je bersepah pondan ada kerjaya tapi jenis diam je. Yg byk gelupur ni pondan sex worker ni laa
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 12:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Eh bosanlah pondan ni. Asyik kisah kau je.. muka anak kaupun org tak ingat tau.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 01:07 PM From the mobile phone | Show all posts
So iol tertanya2 nih ...
Pihak memberikan hak anak angkat tu mmg bagi macam tu jer ker?
Tak tgk ker jenis apa bakal mak/pak angkat tu?
Any answer?
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 01:08 PM From the mobile phone | Show all posts
So JKM dah boleh amik balik hak jagaan ke atas budak2 ni..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 01:15 PM From the mobile phone | Show all posts
sila jgn munculkan diri kat sekolah anak..mungkin boleh antar anak ke international school..xdak org kenai hg
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 01:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by exclusive_vvip at 24-1-2021 01:18 PM
lavendernovella replied at 24-1-2021 01:07 PM
So iol tertanya2 nih ...
Pihak memberikan hak anak angkat tu mmg bagi macam tu jer ker?
Tak tgk  ...


tu la tu..i dok memikir pasal pihak yg bagi hak anak angkat tu..mesti org JKM ke apa kan?..x pikir dulu ke? Kalu mak budak2 tu sendiri i paham la, mungkin masa dlm perut lagi dah deal..sebab duit..ada member iols citer, sedara dia stail gini..keje beranak utk buat duit..bagi anak kat  orang,pastu orang bagi duit..tu I x heran lah dgn mak perangai gini..ni yg i dok heran pihak berkuasa yg bagi hak anak angkat pada spesis2 gini..asal pondan2 bawak baby buat permohonan cane pihak berkuasa ni leh terpikir nak approved ek? ni dari iols zaman skolah menengah pun dah ada tau..ketara sgt pondan nyer, dpt bela anak angkat..hmmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 01:21 PM From the mobile phone | Show all posts
exclusive_vvip replied at 24-1-2021 01:16 PM
tu la tu..i dok memikir pasal pihak yg bagi hak anak angkat tu..mesti org JKM ke apa kan?..x pik ...

Setazah bakyah tu pun mcm agen anak angkat.

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 01:34 PM | Show all posts
lavendernovella replied at 24-1-2021 01:07 PM
So iol tertanya2 nih ...
Pihak memberikan hak anak angkat tu mmg bagi macam tu jer ker?
Tak tgk  ...

Itu juga yang iols tertanya2 ni dan dari segi dokumentasi macam mana pulak kan?

Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Tarik balik la hak anak angkat
Jenis2 camno x ssuai bela anak angkat
Yg bujang pun i x stuju esp lelaki
Kalau pompuan yg bela tu lain ler
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Ummi??? kesian budak2 tu..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 01:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Play Victim Card ...play victim card versi yg ke 900.

Elok dia kasi humban masok jel mcm si bapok indon Lucinta tu ke hapa....

Anak2 ko pon konpius laaa ko pondan la bahalol. Aku paling benci ko pg Mekah pakai telekung dan masuk saf perempuan. Balik konon acah2 taubat tapi mcm sibai ko punya lakonan., siap menyeksi dgn tetek fake bodoh ko..bagi la acik2 kt luar kasi lempang muka dia kaw2 kasi terpusing ke belakang.....nak mak harap mak bapak kau lagi GOLMAR..
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
lavendernovella replied at 24-1-2021 01:07 PM
So iol tertanya2 nih ...
Pihak memberikan hak anak angkat tu mmg bagi macam tu jer ker?
Tak tgk  ...

I dont think sajat dh buat official pengangkatan di mahkamah, sebab kalau buat di court, akan ada pegawai JKM akan di lantik sebagai penjaga sementara utk anak2 yg mana pegawai tu akan pantau keluarga angkat , datang rumah buat spot check dll. kita panggil Guardian Ad Litem namanya.

Based on recommend dr pegawai ni baru mahkamah beri perintah pengangkatan. kalau pegawai kata famili tu tak fit utk jd keluarga angkat, JKM akan ambik anak2 tu ddk bwh Kebajikan Masyarakat kalau tiada warisnya.

Dalam kes sajat ni kemungkinan, ibu anak2 tu hanya sign surat pelepasan JPN yg mengatakan dia setuju serah anak dia pada sajat untuk dijadikan anak angkat.

Jadi mungkin tiada pmohonan pengangkatan pun oleh si sajat maka tiada penglibatan JKM atau perintah mahkamah pun dlm cerita sajat ni. Ni biasa org Malaysia buat, bila tiada perintah pengangkatan dr mahkamah, kalau keluarga kandung nak ambik balik, nganga je la parent angkat, menangis la keluar air mata sebaldi pun. Most of org Malaysia ingat surat JPN to dh ckp utk ambik anak angkat secara penuh
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Macamana dia dapat anak angkat? Bahagian anak angkat patut ambil kira pasal crisis identity begini. Kesian kat budak2. I tak salahkan Sajat, sebab dia memang salah sejak awal. Tapi I salahkan bahagian yang pengangkatan anak angkat ni.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Sajat ni iols rasa nk dekat2 mental dh ni.... Pehal hiang nk sama kan antara derma ngan hg trans.. Derma2 la... Trans2 la... Pehal nk buat hg seolah2 in San teraniaya.. Salah ttp salah la... Adoi la..dia ni la antara mereka nnt org agama lain x respek ngan agama kita
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 03:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah dia ambil ank angkt guna mak dia..
Mana tahu kan.. Klu dia ambil komfem xlepas
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 04:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by LostStar at 24-1-2021 04:09 PM

Budak2 tu dapat dua dalam satu.. mak dapat bapak pon dapat.. dah besar nanti boleh saman sajadah ni sebab tipu dorg dari kecik, igt mak upenya bapak.. eh {:full
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 04:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Coach Yin kena tuntut hak penjagaan ni.
Kan aritu sebelum break dia sendiri sebut hubungan keluarga tetap kekal, so ini masa untuk bertindak supaya budak tu tak teraniaya bila Ummi masuk jel.
Reply

Use magic Report

Post time 24-1-2021 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun benci gila dgn perbuatan Sajat ni tp aku kesian jugak dgn anak2 dia. Pada diorang, sajatlah satu2nya parents yg mereka ada yg bela mereka dr bayi.
Sajat pulak nak patah balik jadi laki dh x boleh sebab punai dh diganti apam.. Lagipun spjg life dia memang menipu diri sendiri kata dia pompuan yg lahir dlm jasad lelaki. Tambah pulak family tak bangkang pun kejadian dia tu. Sooo??? Memang tak la dia nak jadi lelaki balik.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list