Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
13923
View
167
Reply

"Mereka Sepatutnya Back Up Dia" - Pengasas Produk Kesal Dengan Rizman Ruzaini

[Copy link]

Author: CARI-MAL       Show all posts   Read mode

Author
Post time 7-1-2021 12:24 PM | Show all posts |Read mode
Master Partner yang juga rakan kongsi produk suplemen kesihatan Crystal C White, Nor Shahlina Abu terkilan dengan jawapan balas Rizman Ruzaini berhubung busana 'muslimah seksi' yang digayakan pelakon, Natasha Hudson pada Selasa.


Nor Shahlina berpendapat, sebagai pereka fesyen terkenal, jenama duo popular itu tidak patut melatah dengan menghentam balik waima siapa pun pemakainya.




Kredit foto: Kosmo!



"Sebagai pereka fesyen, dia tak patut menghentam balik terhadap siapa pun yang memakai baju rekaannya. Termasuklah Natasha Hudson.

"Rekaan baju yang dianggap kontroversi kerana kononnya mendedahkan bahagian bahu dan betis Natasha berlapik, Ia ada lining dan bukannya bare shoulder.

"Cara pereka fesyen itu menjawab seperti marah dan seolah-olah macam hina sangat natasha menggayakan busana rekaannya. Sepatutnya dia back up dengan cakap benda lebih elok dan bukannya menambah bara.

"Cara pereka fesyen itu menjawab memang seperti menghentam dan menghina," katanya.


Tegasnya yang juga rakan baik kepada pengasas produk berkenaan, Datin Reena Zach, pereka fesyen itu sepatutnya bersifat neutral.




Kredit foto: IG RR



"Baju itu dibeli dengan duit dan bukan dengan air liur. Ia bukan busana yang ditajanya.

"Hormat sikit pembeli baju itu (merujuk kepada dirinya sendiri). Mereka peniaga yang menjalankan perniagaan fesyen sepatutnya faham dengan konsep customer is always right," katanya lagi.


Terdahulu, Rizman Ruzaini mengakui terkejut apabila mengetahui busana rekaannya itu dipakai selebriti bertudung.




Kredit foto: Kosmo!




Tindakan Natasha itu disifatkan Rizman telah mencalarkan imej dan reputasi yang dibina mereka sejak 15 tahun lalu.


Selasa lalu, tindakan Natasha atau nama sebenarya Natasha Liana Hudson, 38, menggayakan gaun putih yang seolah-olah menampakkan bahagian bahu ketika majis pelancaran produk kecantikan Crystal C White menjadi bualan ramai.




Sumber: Gempak

Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 7-1-2021 12:29 PM | Show all posts
mampus la tagline customer is always right kau tu kak. cer kalau customer kau hentam product korang, always right ke tak?

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Tahniah la misi tercapai..
Satu malaysia cakap pasal duta n produk pelancaran produk timbang kilo..
Bad publicity good publicity..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 12:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Viral socia media dah
Sukabar dah
Tinggal parody dgn surat terbuka pu je
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 12:37 PM | Show all posts
ponder produk sampah kalau bg statement mesti kna bunyi bodoh ye bila dibaca?



Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 12:39 PM | Show all posts
Eh, pasni pakai lining kt celah kangkang lak, buat baju terbukak kt area situ.
Pastu claim la bukan bare skin, ade lining.
And, sukati die la nk backup ko ke x.
Abis kalau org pakai baju die untuk murder someone pun die kene backup ke sbb customer is always right?
Dasar produk tmbg kilo punye pemikiran
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 12:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnya pengasas produk ni..RR pun macam malu2 je nak mengaku tu hasil dorang sbb bila natasha pakai nampak buruk ok
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Cantik bahagian atas baju tu tapi sangat tak sesuai utk wanita bertudung. Tudung pulak terkulup macam nak berenang. Apa pun tahniah, berjaya viral dan jadi perbincangan ramai. Memang itu pon tujuannya kan?
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 12:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Akhir zaman agama kat hujung kaki je
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Asal produk timbang kilo je bodoh HHAHA

EH SENGAL

RIZMANRUZAINI tu brand top for local artist tau,designer favourite artis papan atas Malaysia macam FAZURA,  SITI NURHALIZA dan ZIANA ZAIN

Kau fikir dia kisah ke pasal Natasha Sendu Hudson dan produk timbang kilo bodoh kau?  Kau pun beli baju second hand  harga RM500 after 90% discount, dahlah miskin sibuk nak melalak customer right, acik kau lah

All in all, RR BOLEH SAMAN kau for affecting his brand's reputation, kalau baju second hand harga RM500 pun kau tunggu discount,apatah lagi nak bayar saman kan?

Bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 12:50 PM | Show all posts
Dah nama timbang kilo, memang bodoh la foundernya pun

I doakan moga RR SAMAN you ya for negatively affect his brand, sibuk nak hak customer bodoh kau when kau sukahati je guna nama dia walaupun sekadar pakai baju RM500 second hand yang dah 90% discount

Shameless, setakat Natasha Sendu Hudson memang taklah RR nak back up, fikir kau FAZURA? SITI NURHALIZA?

Kah! dah sendu nak mendongak langit pulak
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 12:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia sentap sebab Rizman sebut 90% diskaun kut hehe ..
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 12:53 PM From the mobile phone | Show all posts
Patut warna inner tue matching dgn tudung baru masuk hmmmm
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 01:01 PM | Show all posts
lattehazelnut replied at 7-1-2021 12:30 PM
Tahniah la misi tercapai..
Satu malaysia cakap pasal duta n produk pelancaran produk timbang kilo.. ...

founder ni protege you know who ke?
suka bad publicity

Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 01:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli clearance sale 90%, nak mintak backup customers always rite lolz
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 01:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Beli pon disc 90%lg byk bunyik
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 01:12 PM From the mobile phone | Show all posts
Incanto replied at 7-1-2021 01:01 PM
founder ni protege you know who ke?
suka bad publicity

Agak da
Retis talent 0 memang harapkan kontroversi yang terus cari duit dalam industri seni
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 01:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Soal kau beli baju dia ke apa..soal lain.
Dia berhak ckp apa yg dia pk.so kau pn berhak ckp apa kau pk.

Cuma...kau nak jual produk ke nak jual apa?dgn semua bentuk nampak....kau pn nampakkan baju berbentuk...lg mau suh back up.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 01:19 PM From the mobile phone | Show all posts
Bodohnya la hai... Mana dtg nya customer is always right. Patutnya customer 1st. Bodohnya.
Reply

Use magic Report

Post time 7-1-2021 01:20 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by dua_chzy at 7-1-2021 01:23 PM

Bodoh nak mampus otak level prasekolah mana yang suggest tino balut kapla (i.e. In Natasha) pi pakai baju lagu tu? Geez sista why?!
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list