Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
3245
View
38
Reply

Boleh Mati Mengejut, Bob Lokman Minta Maaf Daripada Semua

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 28-11-2020 10:00 AM | Show all posts |Read mode
"Doktor maklumkan, saya berisiko tinggi untuk meninggal dunia secara mengejut. Itu berdasarkan ilmu kedoktoran, namun saya serahkan soal ajal kepada Allah.



  

Luah pelakon, pelawak dan penulis lirik popular, Bob Lokman mengenai keadaan kesihatan terkininya kepada Harian Metro.

Seniman berusia 56 tahun ini baru dibenarkan keluar hospital semalam (jumaat) selepas dua hari ditahan akibat masalah jantung.



Foto : Harian Metro



"Saya ada masalah jantung sejak tahun 1998. Rabu lalu, pertama kali saya berdepan situasi jantung berdegup kencang. Masa nak ambil wuduk, tiba-tiba saya pitam kerana oksigen tak sampai ke otak. Apabila tersedar, saya macam lupa apa yang nak buat."

Menurut Bob lagi, dadanya semakin sakit hingga ke belakang, jadi dia meminta sepupunya menghantarkannya ke bahagian kecemasan di Hospital Universiti Sains Malaysia (HUSM) Kubang Kerian.


Katanya, selepas dirawat, doktor memaklumkan jantungnya semakin membengkak dan banyak parut. Ia membuatkan kadar denyutannya tidak stabil. Lalu, doktor menyarankan agar dipasang alat Implantable Automatic Cardioverter Defibrillator (IACD) untuk menstabilkan denyutan jantung.


Bagaimanapun, keseluruhan kos mencecah RM60,000, sekali gus memaksa Bob dan keluarga memohon bantuan.


"Selama ini, kos untuk ubat-ubatan saya setiap bulan mencecah RM700 sebulan. Itu tak jadi masalah kerana saya masih lagi mampu untuk menanggung kos itu. Cuma, apabila dimaklumkan kos rawatan dan pemasangan alat IACD ini mencecah RM60,000, saya akui memang tak mampu. Jadi, saya mohon kalau ada yang sudi membantu untuk menderma."



Foto : FB Sahabat M Nasir




Bob turut mengucapkan terima kasih kepada pihak Muslim Care Malaysia dan rakan-rakan penderma yang sudi membantu.



  
Bob atau nama sebenarnya Mohd Hakim Lokman, 56, juga memohon maaf kepada semua pihak sekiranya ada kata-kata atau tindakannya ketika zaman kegemilangannya di kaca TV mengguris hati.



"Kepada yang mengenali saya atau tidak, saya banyak dosa. Maafkan sekiranya ada yang terguris dengan kesombongan saya, tutur kata, atau lawak jenaka saya yang keterlaluan ketika saya muncul di kaca TV."




Semoga urusan Bob dipermudahkan hendaknya. - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 28-11-2020 10:06 AM From the mobile phone | Show all posts
semoga pnjng umur dan murah rezeki
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 10:18 AM | Show all posts
semoga dipermudahkan segala urusan abg Bob.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 10:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Bob ni ke yang tulis lirik rashidah utama?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 10:29 AM From the mobile phone | Show all posts
astaga..hidup lagi rupanya heols..sbb meols mcm slalu nampak pasal dia mcm dah nak meninggal dunia..maafkan meols

meols doakan heols cepat sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 10:36 AM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 28-11-2020 10:27 AM
Bob ni ke yang tulis lirik rashidah utama?

Aah dia la
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 10:37 AM From the mobile phone | Show all posts
Semoga dapat bantuan dan sembuh cepat. Muda lagi umurnya cuma mungkin sakit tu nampak uzur. Kertu lagi mnasir
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 10:43 AM From the mobile phone | Show all posts
[quote]tobobon: astaga..hidup lagi rupanya heols..sbb meols mcm slalu nampak pasal dia mcm dah nak meninggal dunia..maafkan meols meols doakan heols cepat sembuh : ...[/quote
no worries sis.dia mmg byk kali sakit teruk sampai koma segala tak hairan la org ingat dh takde.apapun moga abg bob sembuh
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 10:48 AM From the mobile phone | Show all posts
tobobon replied at 28-11-2020 10:29 AM
astaga..hidup lagi rupanya heols..sbb meols mcm slalu nampak pasal dia mcm dah nak meninggal dunia.. ...

Ank yg selalu bantu dia berniaga, yg meninggal aritu
Arwah ank dia pun ada penyakit jg
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 10:50 AM | Show all posts
Semoga di permudahkan segalanya urusan oleh Allah swt.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 11:12 AM | Show all posts
Abg bob ni lama kena tahan di hospital uitm sg buloh dulu
selalu bagi salam kesian kat dia dah 10 tahun kot keluar masuk wad
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 11:17 AM From the mobile phone | Show all posts
Bob ni Power kan tulis lirik
Tmn rashidah utama, pada syurga di wajahmu
Semoga dipermudahkan urusan
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 11:33 AM | Show all posts
Isabella pun dia yang tulis kan ... perghh me ols ingat zaman kanak kanak ribena dulu, abang bas sekolah tunggu kat luar pagar .Dia nyanyi Isabella sambil nak ngorat akak jual  ice cream.. bila tanya kat abang tu, dia cakap kat i ols  "ko tau tak lagu ni? ko pegi kat sana beli ice cream cakap aku belanja kakak tu,tuju lagu ni kat kakak tu." lepas tu dengan aku aku sekali dapat ice cream free haha.  Nostalgia sangat zaman 90an.

Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 03:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga dipermudahkan urusan bob lokman dan ada penderma sudi hulurkan bantuan..
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 03:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia pernah kata Rich AF tu munafik sebab main gitar miming atas stage. Terkedu Rich
Semoga dipermudahkan urusan dan lekas sembuh.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 04:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Bob lokman ni bukan kaya raya ke? Jangan salah faham.. Sebab i tengok zaman muda dulu heols job lebat jugak
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 07:24 PM From the mobile phone | Show all posts
Abg bob, iols pun nk maaf byk2 kt abg bob kalau ada mengata, mengumpat abg bob selama ni kt porem atau luar porem.
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 07:52 PM From the mobile phone | Show all posts
makcun14 replied at 28-11-2020 11:33 AM
Isabella pun dia yang tulis kan ... perghh me ols ingat zaman kanak kanak ribena dulu, abang bas sek ...

Abang tu dapat Tak ngorat akak jual aiskrim tu? Maksud ya.. akak tu layan Tak?
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 08:24 PM | Show all posts
Kaki pow ni.. tapi hobi kami mengumpul setem
Xbleh blah watak bob dlm cite pi mai pi mai tang tu
Reply

Use magic Report

Post time 28-11-2020 09:15 PM From the mobile phone | Show all posts
makcun14 replied at 28-11-2020 11:33 AM
Isabella pun dia yang tulis kan ... perghh me ols ingat zaman kanak kanak ribena dulu, abang bas sek ...

Berjaya tak abang bas kawin dengan akak ais krim?
Semoga abg bob diberi kesembuhan.
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list