Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
2797
View
24
Reply

Ramai Tertanya-Tanya, Kenapa Wany Hasrita Pakai Gelang Pink?

[Copy link]

Author: CARI-MRO       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-11-2020 04:13 PM | Show all posts |Read mode
Tindakan penyanyi popular, Wany Hasrita memakai gelang 'pink' atau merah jambu menimbulkan persoalan dalam kalangan peminat.


Pembantu peribadi Wany yang dikenali sebagai Nur Anisah berkata, penyanyi lagu Canggung itu tersenarai sebagai kontak rapat penyanyi, Alif Satar yang disahkan terkena jangkitan Covid-19 pada Ahad lalu.


  



"Disebabkan ramai bertanya kenapa kena pakai gelang 'pink', saya ingin menjelaskan oleh sebab nama Wany berada dalam senarai kontak rapat Abang Alif Satar, makanya Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menghubungi dan mengarahkan kami datang klinik kesihatan ambil surat kuarantin dan pakai gelang 'pink' walaupun keputusan ujian saringan Covid-19 kami adalah negatif.


"Ini adalah kerana proses kuarantin masih dijalankan selama 14 hari dan wajib pakai gelang 'pink' serta duduk di rumah. 3 Disember ini kami akan menjalani ujian saringan kedua.


"Jika negatif gelang akan dipotong. Doakan kami dan juga kepada semua terbabit dalam separuh akhir Muzik Muzik 35 (SFMM 35) agar urusan dipermudahkan," katanya.


Foto: IG




Sementara itu, Wany menerusi hantaran di Instagram memaklumkan dia kini menjalani kuarantin di rumah.


"Semalam Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) menghubungi saya untuk ke klinik kesihatan ambil surat kuarantin dan pakai gelang 'pink'.


"Selepas saya buat ujian saringan dan keputusannya negatif dua hari lalu, sekali lagi saya buat ujian saringan pada 3 Disember depan. Sekarang ini saya sedang menjalani kuarantin di rumah," katanya.




  



  



Terdahulu, Wany turut terbabit dalam episod pertama SFMM 35 pada Jumaat lalu bersama Alif Satar. -CARI


Sumber: Harian Metro

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 26-11-2020 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Ramai buat test dekat private tak pakai gelang pink pun siap lagi berjalan jalan lepas tu tak ada kuarantin

siap inform dalam IG punyalah bangga padahal bodoh
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 04:21 PM From the mobile phone | Show all posts
gitu lah nasib cc kkm......14 hari quarantine tu merugikan. nak nak org yg memang kene kerja untuk sara kehidupan.....so take care diri sendiri.... insya Allah hari ke 12 swab  result ok...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Tetap kenot terima dia ni...ai dunno wai..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 04:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 26-11-2020 04:21 PM
Ramai buat test dekat private tak pakai gelang pink pun siap lagi berjalan jalan lepas tu tak ada ku ...

Kan ke katanye si wani barista ni stadi medical science yg mmg ada sangkut paut dgn dunia perubatan
Opkos la heshe kena lebih peka dan paham kenapa kena kuarantin berbanding kengkawan retis bimbo lelain
Gittewwww acik bekap sesapa yg ada kena mengena dgn alep satar
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 26-11-2020 04:27 PM
Kan ke katanye si wani barista ni stadi medical science yg mmg ada sangkut paut dgn dunia perubata ...

Doktor/ummah perubatan pun ramai bimbo acik.
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 04:28 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga semua baik2 saja yach...
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
dua_chzy replied at 26-11-2020 04:28 PM
Doktor/ummah perubatan pun ramai bimbo acik.

Contohnye misi yg balik kelantan dgn bff few days before kita kena pkpb balik tu kannnn
Sampai anak sedara dia yg baby, nenek dia yg dah 80an tuh kena kobid khennnnz
Itu layennnnnn sbb misi tuh sskjp
Gittewwww alasan acik yg pandang hina dgn kaum sskjp
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Wani ni buat swab test dkt msu hospital kan, tp dia tersenarai antara contact rapat Alif so kena pakai gelang pink, mcm sherry pon kena pakai gelang
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 26-11-2020 04:27 PM
Kan ke katanye si wani barista ni stadi medical science yg mmg ada sangkut paut dgn dunia perubata ...

Acik bayes Acik bayes Acik bayes
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 04:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Normabaru replied at 26-11-2020 04:34 PM
Acik bayes Acik bayes Acik bayes

Diam lah kauuuu
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 04:41 PM | Show all posts
gambar last tu siyes macam acik2 gomen kat kaunter la..acaner bleh lepas jadi retis ni?
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 04:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Share microphone kot.. Huhuhu.. Kotlahh..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 05:34 PM | Show all posts
Abang doakan dik Wani cpt smbuh..
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 05:43 PM | Show all posts
Acikgomen replied at 26-11-2020 04:33 PM
Contohnye misi yg balik kelantan dgn bff few days before kita kena pkpb balik tu kannnn
Sampai an ...

HAHAHA
terhibur betul dgn ayat bekap sesiapa saje ada kaitan dgn Alif Satar
Sis stuju..sbb alif tu serba boleh orangnyaaa
Baik rupa dan gayanya jugaaa
Reply

Use magic Report

Post time 26-11-2020 05:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Plot twist Wany ada skandal dgn Alif.. so termasuk contact super rapat..












Keladaknya hati iols..
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 09:58 AM | Show all posts
Baguslah wani, selamat berkuarantin. Jihan pun kontak rapat alif juga kan. Nampak macam takde masalah pun.
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 10:24 AM From the mobile phone | Show all posts
ladyzens replied at 26-11-2020 05:43 PM
HAHAHA
terhibur betul dgn ayat bekap sesiapa saje ada kaitan dgn Alif Satar
Sis stuju..sbb alif  ...

Tang alif jd super spreader kemain masing2 bekap bkn dia yg mntak nk sakit , time tabligh aritu xckup tanah kena hencap
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 10:25 AM From the mobile phone | Show all posts
RatuDunia94 replied at 26-11-2020 05:46 PM
Plot twist Wany ada skandal dgn Alif.. so termasuk contact super rapat..



Haha sama i fikir sbb tajuk yg menimbulkan curiga. Dah kenapa mcm misteri sgt wani bergelang pink
Reply

Use magic Report

Post time 27-11-2020 12:13 PM | Show all posts
RatuDunia94 replied at 26-11-2020 05:46 PM
Plot twist Wany ada skandal dgn Alif.. so termasuk contact super rapat..

hahahhaa mengucap bini heols baca ni.. dh la pemuja laki tu..
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2021 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list