CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

Search
Carian Terbanyak:
12Next
Return to list New
View: 4067|Reply: 30

ntv7 Dikecam Padam Undian Lepas Tun M 'Kalah' Dengan Muhyiddin

[Copy link]
Post time 6-6-2020 11:21 AM | Show all posts |Read mode
Katanya, laman Facebook ntv7 MandarinNews teruk dikecam selepas memadam undian berkaitan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin dan mantan PM Tun Dr Mahathir Mohamad.




Kredit foto: IG




Difahamkan, undian berkenaan dibuat dalam bahasa Mandarin untuk melihat siapa yang akan menang 'perang politik' berikutan kemelut yang berlaku antara Pakatan Harapan dan Perikatan Nasional.


Bagaimanapun, posting itu dipadam dari laman berkenaan selepas nasib dilihat memihak kepada Muhyiddin walaupun sebelum itu Tun M mendahului jumlah undian.


Keputusan itu berubah hanya dalam beberapa jam selepas undian berkenaan dikongsi secara meluas dengan tujuan menggesa orang awam yang tidak berbahasa Mandarin untuk turut mengundi.




Kredit foto: FB/SuaraMerdeka




Jika sebelumnya Tun M mendahului dengan 70 peratus undian, keputusan kemudian memihak kepada Muhyiddin dengan lebih 69 peratus undian.


Berikutan itu, undian yang sepatutnya tamat dalam tempoh 24 jam dipadam daripada Facebook ntv7 MandarinNews.


Ramai warganet tidak puas hati dengan tindakan pengendali laman tersebut yang disifatkan tidak telus.

"NTV7, mana maruah kamu. Malu wehh.

"Kelakar. Lucu lucu punya page. Syok sendiri, lepas tu padam.

"Siapa admin ni. Pecat dia sebab padam undian tadi.

"Mana undian tadi. Tolonglah jadi profesional ntv7. Tiba-tiba je boleh hilang," antara komen dipetik SuaraMerdeka.


Kenapa dipadam undian tu? - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2020 11:41 AM | Show all posts
sial punye cina dapig

tak gentle
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 11:44 AM From the mobile phone | Show all posts
Biasalah.... Leluhur
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Cina nak Tun sbb nak bangsa tak sedar diri tu byk muka dlm kabinet..ehh ciall
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Ooo.. bila  satu bangsa aje vote, atok lead, bila buka pada bangsa-bangsa lain abah pula lead. Sendiri buat undian, sendiri sentap.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Mana dap ni tak sayang atok..tgk la masa ph memerintah..dpt jadi menteri kewangan walaupun salah titik perpuluhan fake accountant punya menteri..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 12:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Asalkan bukan dap..blah la
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Sial cina dap
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2020 12:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Nmpk sgt admin cina dapig..
dh la tv mmg sedia sendu. Elok melingkup je lah
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 12:42 PM From the mobile phone | Show all posts
ntv7 kan medium utk mandarin.. so faham faham je ler
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 12:43 PM From the mobile phone | Show all posts
Motip padam?
Biar je la
Sendiri nak tau keputusan
Lepas dah tau
Sendu sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 01:47 PM | Show all posts
taktau lak ada isu ni.. baca sini baru tau..
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols hanya mampu tersenyum sinis memandang dari atas. {:smile
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 02:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Eloknya letak gak pic nobita.. Kot2 diorg sokong nobita jd pm
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 04:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Ntv9 memang untuk kaum cina kan. So tak pelik pun
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Oo ada lagi ntv7 ni.. 8tv wujud lg ke?
Dah lama tak tgk tv
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 6-6-2020 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
I thought 8tv yg lebih kepada Chinese.
Ntv7 lebih kepada English speaking viewers.  

But ntahlah,  lama dah tak tengok tv pun.
Lantak ko la.
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 07:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Yang aku tau NTV7 dok main lagu I Feel Good zmn dulu kala
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:21 PM From the mobile phone | Show all posts
ntv7 ni mmg lebih ke cina ke?bkn 8tv?
dl2 je layan ntv7 sbb pelopor cite spanish mcm la usurpadora tu,siap pusing aerial tv lagi
pastu 8tv konon byk cite omputih..tp lately iols tgk byk cite cina je..bosang
Reply

Use magic Report

Post time 6-6-2020 08:27 PM From the mobile phone | Show all posts
nordin84 replied at 6-6-2020 08:21 PM
ntv7 ni mmg lebih ke cina ke?bkn 8tv?
dl2 je layan ntv7 sbb pelopor cite spanish mcm la usurpadora  ...

Rasanya ntv7 dgn tv8 lebih kepada utk leluhur
Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 



ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

20-8-2022 02:03 AM GMT+8 , Processed in 0.093022 second(s), 22 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list