Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
5339
View
50
Reply

"Ini Je Mampu" - Acik 'Frontliner' Beraya Sakan Dengan Busana Rizman Ruzaini

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 1-4-2020 10:41 AM | Show all posts |Read mode
Gara-gara wabak Covid-19 ini, ramai masyarakat tampil memberikan sumbangan kepada golongan yang memerlukan. Nampaknya, duo fesyen terkemuka Malaysia turut tidak ketinggalan dalam meringankan beban.




Kredit foto: Pesona Pengantin



Namun, bukan makanan atau sumbangan wang ringgit yang dihulurkan tetapi busana baju raya ditempah khas buat mereka yang bertuah.




  



Beberapa hari lalu, melalui Instagram rasmi Rizman Ruzaini, Rizman Nordin dan Wan Ruzaini Wan Jamil mengumumkan akan memberi sedikit tanda penghargaan kepada mereka yang bertuah dalam kalangan 'frontliners'.


"Rizman Ruzaini ingin memberikan kembali dan memberi penghargaan kepada frontliners yang sedang membantu negara.


"Caranya mudah, hantarkan gambar unik anda ketika bertugas dan tag Rizman Ruzaini. Kami akan memilih 3 pemenang paling kreatif dan akan dihadiahkan sepasang baju raya," tulisnya lagi.




  



Pada mulanya, Rizman Ruzaini bercadang untuk memilih tiga pemenang, namun telah membuat keputusan untuk memberikan hadiah buat semua yang menyertai pertandingan itu. Wah, bestlah!


  



"Anda semua adalah hero sebenar dan kami salut anda. Tahniah dan kami berdoa semoga kita akan mendapat rahmat ramadhan dan selamat berhari raya memakai baju Rizman Ruzaini," katanya.


Ternyata pengumuman tersebut telah menerbitkan rasa gembira dan ceria buat barisan hadapan kita. Bergaya sakanlah raya tahun ni, ya!  - CARI

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Looking for Google Ads Manager expert. Freelance work from home. Profit sharing basis. Please send your resume to HR@cari.com.my
Post time 1-4-2020 10:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Rezeki, syukur..
RR dah, Radzuwan razwil dah, tokri bila lagi??
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 11:24 AM From the mobile phone | Show all posts
Moga makin murah rezeki


Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 11:29 AM From the mobile phone | Show all posts
Let them be happy..

I faham sbb adik i one of frontliners juga..

Hari2 berisiko tinggi berbanding hari bekerja biasa bukan musim covid19..

I hrp jgn ada yg dengki soal pulak mcm retis2 sangkak malaysia tu..

Frontliners..apoooo?

Sepak je!
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Tudung itik... Tudung international...

Ini masa nya....

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
pinksarah replied at 1-4-2020 11:29 AM
Let them be happy..

I faham sbb adik i one of frontliners juga..

My friend dah 2 kali kena kuarantin sebab berdepan pesakit covid x bgtau dia ada contact..
Erm..entag nak kata apo
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 11:54 AM From the mobile phone | Show all posts
Semalam nampak BA packed parcel delivery bguni2..xtau la propa ke apa..tp im waiting to see them to chip in..asyik pung pang ckp psl business,economy and politik..so lets see how much BA ni nk give back to the society..kah!
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:01 PM From the mobile phone | Show all posts
aku ingatkan nak volunteer jahitkan ppe, baju raya free pon bole
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:06 PM | Show all posts
Ladybird910 replied at 1-4-2020 11:54 AM
Semalam nampak BA packed parcel delivery bguni2..xtau la propa ke apa..tp im waiting to see them to  ...

BA tu siapa?
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:08 PM From the mobile phone | Show all posts
Cepupu cepupu encem ku frontliner....siap sorg tu jaga wad covid....semoga Allah lindungi semua frontliner dan mudahkan urusan mereka....semoga wabak covid19 berlalu dan hilang hapus..ameen
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Baru nak komen, bagi ajelah semua. Tengok2 semua yg participate dapat. Alhamdulillah, rezeki diorang.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:23 PM From the mobile phone | Show all posts
Laaaaa 3 je ke baju free
Retis2 boleh plak korang sponsor bederet2
Oh ye lupa. Retis kan ic gold. Frontliners rakyat marhaen je ic biru
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:30 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 1-4-2020 10:57 AM
Rezeki, syukur..
RR dah, Radzuwan razwil dah, tokri bila lagi??

Radzwan buat ppe dah.. Tokri kang die balik2 bg barang dherb jahh.. Hihi
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:49 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 1-4-2020 03:54 AM
My friend dah 2 kali kena kuarantin sebab berdepan pesakit covid x bgtau dia ada contact..
Erm..e ...

Sedih babe..everytime  adik i beritahu yg dia nak gi keje..

Sukarnya pakai hazmat suit tu..

Nak makan minum pon payah..

Ibarat mcm berpuasa..

Thats why i sakit hati bila ada yg pertikaikan frontliners ni..

Depa sedap mengangkang kt rumah..tau complain je..

Ingat seronok ke berdepan dgn bahaya yg x nampak dgn mata kasar manusia ni..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:50 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 1-4-2020 04:23 AM
Laaaaa 3 je ke baju free
Retis2 boleh plak korang sponsor bederet2
Oh ye lupa. Retis kan ic ...

Mula2 cari pemenang 3 org..

Lps tu depa decided nak bagi baju raya dkt semua yg join the contest..

Win win..

Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 1-4-2020 04:23 AM
Laaaaa 3 je ke baju free
Retis2 boleh plak korang sponsor bederet2
Oh ye lupa. Retis kan ic ...

Retis2 sangkak ic gold hujung2 berebut benefit dgn group org susah..

Retis2 sangkak serupa hyenas..menatang ni je yg suka berebut..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 12:58 PM From the mobile phone | Show all posts
raihaneem replied at 1-4-2020 12:08 PM
Cepupu cepupu encem ku frontliner....siap sorg tu jaga wad covid....semoga Allah lindungi semua fron ...

aamin yra
Moga semua yg terlibat sebg frontliner ni terutamanya dilindungi
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 01:00 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 1-4-2020 11:54 AM
My friend dah 2 kali kena kuarantin sebab berdepan pesakit covid x bgtau dia ada contact..
Erm..e ...

sorg kwn kt twitter cerita dia pun dah 2 kali kena quarantine sbb salah sorg kwn yg ada contact dgn patients C19 ni gie keja mcm biasa dan x bg taw sekali ada terdgr dia ckp dlm phone terus satu department kena quarantine dan kena swab utk buat ujian, setakat semlm dia kata result utk dia dgn few kelig negative, syukur
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Acikgomen replied at 1-4-2020 12:23 PM
Laaaaa 3 je ke baju free
Retis2 boleh plak korang sponsor bederet2
Oh ye lupa. Retis kan ic ...

Dia bg semua yg join contest tu la..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2020 01:02 PM From the mobile phone | Show all posts
pinksarah replied at 1-4-2020 03:29 AM
Let them be happy..

I faham sbb adik i one of frontliners juga..

Artis sangkak lebih layak di puihhhkan jer sis

Di apoooooo kan frontliner

Cilaka sangat
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list