Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
2470
View
48
Reply

[Tempatan] Polis India Rotan, Lempang, Caci Pesalah Lockdown Covid-19

[Copy link]

Author: Lagubestbest       Show all posts   Read mode

Author
Post time 26-3-2020 11:14 AM | Show all posts |Read mode
Edited by Lagubestbest at 26-3-2020 11:28 AM

ModiLockdown.jpg

Rakyat ramai sangat.

Polis kita patut mencontohi India, tak perlu membazir seminggu lockdown sia-sia, elok je cakap dalam TV, tapi di jalanan selepas 'bersabar' dua tiga orang pertama tak dengar kata, terus..
kau penting diri bengap tak kesah orang lain sakit masih berada kat luar, rotan dan lempang sampai dulu, kemudian baru polis buat-buat tanya nak kemana tapi tak dengar jawapan kau pun. Berbirat rotan full swing sekuat hati wehh. Kau tunjuk surat pun kena rotan takkan stop punya sampailah kau larikan diri.



Kau jalan slow.. kau tengok polis polis tengok kau.. tiba2 polis rotan kau kuat giler.. kau tengok polis sambil buat muka tak puas hati.. belum sempat kau nak tunjuk kau punya marah.. kau sedar polis tak pandang muka kau pun dia aim bontot kau swing rotan lagi.. dan rotan lagi.. dan rotan lagi.. selagi kau tak gerak selagi tu rotan kau dapat.. kau takut kau blah dalam rasa tak percaya.. memang tak sempat nak slow talk tipu apa-apa dah polis tak nak tau langsung..



Siap bawa lori 'bersihkan' semua 'sampah' dari gerai2 tepi jalan, banner rusuhan etc.

Bukan takat pesalah biasa, rusuhan besar-besaran yang dah berlangsung sejak akhir tahun lepas pun 'hilang' kena pukul rata semua dengan polis India. Kau komplen kat media macam mana sekalipun, polis tetap 'mengganas'.

India tak guna perkataan aman please stay at home bagai tapi..

Please SAVE YOURSELF and your family. nampak urgent disitu.



Rate

2

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:22 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by FanTasyCreaTioN at 26-3-2020 05:43 PM

malaysians will be nearing this scenarios if social integrating minister tidak mengambil langkah langkah yg sistematik terhadap rakyat...untuk memastikan dalam negara bergelumang menangani virus covid ini,kerajaan juga mesti pastilan rakyat bersatu dan tidak menuding jari terhadap sesama sendiri, atau worst case scenarios taking the law in their own hands terhadap non compliance...



Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:27 AM From the mobile phone | Show all posts
Ganazzz sungguh puak depa nih... Oghang ppuan pun depa nak kerja kan beramai2.. Wtffff.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:38 AM From the mobile phone | Show all posts
Laaa kesian yg nak pegi keje frontliners. Kalau tanpa usul periksa camtu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:57 AM From the mobile phone | Show all posts
Edited by VirusCinta at 26-3-2020 11:58 AM

Jantan Nye polis2 India....power betul....meols sokong babab bontot jantan2 durjana itu

Polis Sana body pun macam Salman Khan
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 11:58 AM | Show all posts
Kakalongmu replied at 26-3-2020 11:27 AM
Ganazzz sungguh puak depa nih... Oghang ppuan pun depa nak kerja kan beramai2.. Wtffff.

perempuan kt negara dia org pun sendiri xselamat. kes rogol kt sana tinggi. bagi akak bukan punca serbuk kari, tapi arak. arak buat manusia hilang kewarasan fikiran
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:00 PM | Show all posts
clerics replied at 26-3-2020 11:22 AM
malaysians will be nearing this scenarios if social integrating minister tidak mengambil langkah lan ...

akak ok je kalau polis rotan anak2 muda yang xfaham bahasa tiada urusan rasmi. org tua tu kena timbang rasa. polis malaysia terbaik di dunia. ltte dpt dikesan, pengganas dpt dikesan. alhamdulillah.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:02 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 26-3-2020 11:58 AM
perempuan kt negara dia org pun sendiri xselamat. kes rogol kt sana tinggi. bagi akak bukan punca  ...

Ye.. Betul tu..
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:03 PM | Show all posts
Saya setuju... Polis pun dah lebih sttress lah...
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:03 PM | Show all posts
kat sini nti puak haram bising2...hak asasi manusia..draconian regime..this is dictatorship
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:10 PM From the mobile phone | Show all posts
CiliPadiSedap replied at 26-3-2020 12:00 PM
akak ok je kalau polis rotan anak2 muda yang xfaham bahasa tiada urusan rasmi. org tua tu kena tim ...

banyak sangat budi bicara sebab itu angka kematian semakin bertambah dinegara kita.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:20 PM From the mobile phone | Show all posts
gomen dgn anggota kita terlalu penyabar
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 12:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Biasalah. Negara cap ayam
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:22 PM | Show all posts
dah tu x buat gitu xdgr...sama je la mcm kat msia....cume tak kene rotan je
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Kakalongmu replied at 26-3-2020 11:27 AM
Ganazzz sungguh puak depa nih... Oghang ppuan pun depa nak kerja kan beramai2.. Wtffff.

Mujurla malaysia terhindar gitu
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 02:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Sakitnya montot kena rotan camtu... Insaf meol sekejap
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Adoi sakit hoi rotan punya besar
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:12 PM | Show all posts
Kat sana ramai yang jenis degil sama macam di China dulu mungkin dengan cara tu je baru mereka boleh ikut peraturan dan arahan.
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:17 PM From the mobile phone | Show all posts
Artemesiaa replied at 26-3-2020 03:12 PM
Kat sana ramai yang jenis degil sama macam di China dulu mungkin dengan cara tu je baru mereka boleh ...

malaysia negara islam contoh seantero dunia.mustahil sebagai majoritas ahli sunnah wal jamaah, kita tak boleh beri kerjasama yg utuh utk membantu kerajaan backdoor mengekang penularan wabak ini sehingga kita perlukan drastik enforcement seperti negara kafir lain kan?
Reply

Use magic Report

Post time 26-3-2020 03:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Aku tgok tadi ada 2org naik motor....

Polis hayun dulu dua dua pastu tanya....yg bawak motor tu kata nk hantar yg menumpang kat belakang tu balik....polis hentam yg kat belakang....suruh yg bwak motor tu pusing balik...yg menumpang tu jalan kaki balik sendiri.....


Tergelak aku tgok....
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list