Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7879
View
309
Reply

[Tempatan] RMO dilanjutkan sehingga 14/4

[Copy link]

Author: nazzse    From the mobile phone    Show all posts   Read mode

Author
Post time 25-3-2020 01:32 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by nazzse at 25-3-2020 06:12 AM

PM baru sahaja mengumumkan RMO akan dipanjangkan sehingga 14/4/2020 atas nasihat dan taklimat by KKM.


Start dari minit ke 13

Bertabahlah.

Stay safe Malaysia. Please please follow RMO #stayathome#dontbeselfish


Screenshot_20200325_133712.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Ya baru dgr PM berucap ... please follow arahan KKM dan kerajaan...kita semua nak wabak ni berakhir dgn cpt..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Mereput la kat rumah. Takde mood nak buat kerja.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Makan pasir laaaa
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Sudah dapat info pagi tadi.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:41 PM From the mobile phone | Show all posts
1/4 kena masok kerja dh
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-3-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by nazzse at 25-3-2020 05:44 AM
Aai2 replied at 25-3-2020 05:34 AM
Ya baru dgr PM berucap ... please follow arahan KKM dan kerajaan...kita semua nak wabak ni berakhir  ...


patut awal2 ada buat kelakar rupanya nak inform lanjut RMO..tapi sejuk dengar pm baca doa tu..sejuk hati rakyat, nampak la PM ambil berat sangat pasal rakyat
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak apa la.. Utk kebaikan semua.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-3-2020 01:43 PM From the mobile phone | Show all posts
syadq replied at 25-3-2020 05:38 AM
Mereput la kat rumah. Takde mood nak buat kerja.

Seminggu naik berkilo dah ni..ni sebulan, innalillah to diet
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 25-3-2020 01:42 PM
patut awal2 ada buat kelakar rupanya nak inform lanjut RMO..tapi sejuk dengar pm baca doa tu..seju ...

Tp sedih dan sayu dgr suara dia...apa yg ada difikiran dia skrg...mcm seorg ayah memikir nasib anak2..
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:44 PM From the mobile phone | Show all posts
Rasanya da boleh start puasa sunat.
Stopla asik makan...bermewah2
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-3-2020 01:45 PM From the mobile phone | Show all posts
sarah82 replied at 25-3-2020 05:42 AM
Tak apa la.. Utk kebaikan semua.

Kan sarah, harap yang selfish tu boleh fikir mcm ni lah
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-3-2020 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Duta lover replied at 25-3-2020 05:44 AM
Rasanya da boleh start puasa sunat.
Stopla asik makan...bermewah2

1 hari, 1 lauk.. Stop la post kat ig masak mcm2
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:46 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau ramai yang degil kena lanjutkan lagi. Cubalah bagi kerjasama!
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:47 PM From the mobile phone | Show all posts
Ni pun x taw.... OK ke tak sampai 14 April
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:48 PM From the mobile phone | Show all posts
aku harap polis dan tentera boleh start tegas atasi mslh bingai2 xfaham bahasa MCO tu apa...
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:49 PM From the mobile phone | Show all posts
Adakah harini berpusu2 beli brg spt tiada hari esok
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 25-3-2020 01:52 PM From the mobile phone | Show all posts
jiwakacau06 replied at 25-3-2020 05:48 AM
aku harap polis dan tentera boleh start tegas atasi mslh bingai2 xfaham bahasa MCO tu apa...

Tol sunway pagi ni..masih jem,
semalam dah masuk berita, masih tak faham
IMG-20200325-WA0008.jpg
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
nazzse replied at 25-3-2020 05:45 PM
Kan sarah, harap yang selfish tu boleh fikir mcm ni lah

Yap.. Kita sedang berdepan dgn musuh yg kita tak nampak.. Jadi kita kena lindungi dan bekerjasama lindungi masyarakat.. Hanya diri kita boleh kalahkan musuh bernama covid-19 ni.. Jadi dok rumah keluar bila perlu.
Reply

Use magic Report

Post time 25-3-2020 01:55 PM | Show all posts
Tolong la jangan panic buying. Please!

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list