Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
16080
View
246
Reply

"Sebab Mulut Kecoh Dialah, Kita Tahu Balu Abam Sedih Begini" - Aliff Syukri Dipuji Bongkar Rahsia

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 20-2-2020 04:25 PM | Show all posts |Read mode



Aliff Syukri - Ali Puteh - Balu Abam


Cerita ini sangat panas sejak malam tadi lagi. Gara-gara lintas langsung usahawan kontroversi, Dato Aliff Syukri ke rumah balu Abam, Hidayah lalu bertanya pelbagai soalan, ia membangkitkan kemarahan adik Abam, Ali Puteh.



Rupa-rupanya ia membongkar rahsia yang tidak diketahui umum iaitu kereta milik Abam ditarik Ali. Begitu juga dengan telefon bimbit dan duit peninggalan Abam semuanya di ambil oleh keluarga arwah.



Ig


Ia menimbulkan pelbagai persepsi dan ramai yang memuji tindakan Aliff membongkar rahsia itu. Jika tidak, tiada siapa tahu nasib Hidayah dan anaknya Abam.



Warganet kemudiannya mengingatkan kembali mengenai kisah Puteri Balqis yang pernah ditemuramah Aliff. Soalan mengenai apa yang hendak dilakukan dengan duit derma menjerat diri apabila ibu Balqis menyatakan mereka mahu bermain Forex. Kecaman bertalu-talu daripada warganet menyebabkan Balqis menutup akaun instagramnya.



Twitter





Ekoran itu, rata-rata warganet turut memberikan kredit kepada Alif kerana dengan mulut kepohnya itu membuka sisi lain yang memilukan.










Bagaimanapun, tetap ada yang tidak menyokong tindakan Aliff yang tidak sensitif dengan soalan terhadap Hidayah.



Ig



Jadi, ada pro dan kontra dalam hal ini. Walaupun soalan mengenai perebutan harta sangat sensitif, terutamanya kubur arwah masih merah, namun dengan soalan itu juga ia mendedahkan perkara sebenar. Jadi, adalah juga gunanya Aliff Syukri ni. Macam wartawan Melodilah pula rasanya. - CARI





Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 04:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Yeay..first komen

So aku nk komen kt TT pic DTL yg semenggah xde ke..mcm gayah naw letak tgn kt leher gitu..

Second awat tanah kubur masih merah? Bkn ke tanah warna cukulat2 macam tuik kita tu je..hihi

Sekian..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 04:35 PM | Show all posts
Ali2.. tu la aniaya lagi balu dan anak buah ko..

Kerana harta org boleh bertikam!
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 04:40 PM | Show all posts
instant jer ko dapat Ali weh
seMalaysia dah tahu ko tu macam mana
tak perlu lah acah2  bayar hutang bagai, settle semua bagai
damage control korang tu fail
Kereta tu insurance cover lah weh
motip ambik? Bank card simpan buat apa?
cheapskate punya alasan
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 04:40 PM | Show all posts
kerana mulut kecoh pondan riak ni jugak la netijen tak pepasal buat dosa kering mengata ali takpun mengata dayah....padahal kita taktau apa2 pun masalah keluarga depa
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 04:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Dayah nk kerja tak? Ofis area klang. Memerlukan org pandai account
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 04:53 PM | Show all posts
Meroyan habis ali ni. Posting ali kat ig tu je dah mencerminkan keperibadian dia. Boleh la boikot ali buncit ni lepas ni.
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 20-2-2020 04:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Ladybird910: Yeay..first komenSo aku nk komen kt TT pic DTL yg semenggah xde ke..mcm gayah naw letak tgn kt leher gitu..Second awat tanah kubur masih merah? Bkn ke ...



Wah! Tq komen kita. Dah cari yang elok kat ig dia tapi takda yang tengok kamera dan sharp macam ni sis. Pastu yang tanah kubur tu kan perumpamaan. Ala2 ibarat atau pepatah gitue. Chill{:hooray
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 05:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Tu la tag line abam tu dah btl.. Buat baik ramai syg.. Kan dah dpt.. Abg dia baik tlg org. Bl kn pe2 Allah dtg anta bantuan.. Tgk skrg ni pe dah jd.. Sampai aku yg langsung x ambik kisah psl abam dl pun dah join meroyan.. Mengigil aku bc Ali membinatangkan balu.. Pe hak dia membinatangkan balu..mmg patut kn lahar gan netizen.. Lps ni abis la Ali..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 05:01 PM | Show all posts
aku x suka gak si alep ni..tapi pe dia buat dah betul sgt.. korg p marah dia tapi dok bekap si ali yg sedap p "bintangkan" balu arwah.. rahsia terbongkar tu yg gelabah tetek tu..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 05:04 PM | Show all posts
mcm dlm drama swasta lak .. patutnya di tolong balu arwah tu .. memudahkan kan dia uruskan anak dia, bukan orang lain, anak sedara dia gak .. huhu .. pelik betul .. agaknya nak sgt pakai vellfire tu kot ..
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 05:05 PM From the mobile phone | Show all posts
tetiba alep sokri dah jadi suci
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 05:11 PM | Show all posts
pasal apa aku nampak Ali ni dah ghuper Aiman Tino version ayah ayah ??
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 05:15 PM From the mobile phone | Show all posts
Bkn ke si ali tu dah menang, dpt duit,,dah kenapa nk bolot lg harta arwah abang dia? Ko kawen dulu pun entah2 abam yg support,, elok org tu pergi, ko nk amik harta dia pulak.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 05:18 PM | Show all posts
Sazida replied at 20-2-2020 05:15 PM
Bkn ke si ali tu dah menang, dpt duit,,dah kenapa nk bolot lg harta arwah abang dia? Ko kawen dulu p ...

confirm lah abam support..mase interview dgn PU dalam rancangan ke agamaan pon. abam ade bgtau yang die support adek2 die kawin meriah2 lepastu buat kan rumah untuk mak die.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 05:19 PM | Show all posts
Kurex replied at 20-2-2020 05:05 PM
tetiba alep sokri dah jadi suci

mcm kes balqis pon..alif dok interview br tau yg budak tu nak main forex hasil dr duit sumbangan. yg ni kes balu abam pulak. ade pro n kon si alif buat video ni. klo x...sampai skrg nitizen tak tau nasib balu abam.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 05:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Dlm kes ni ai solong tok lip.sbb dia la kita nmpk sapa ali putih ni.sedap2 binantang kan balu abg sendiri.org yg abg ko syg ko boleh hina mcmtu.jgn lupa diorg ada anak sama2.harta abam,hak diorg.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 05:47 PM | Show all posts
xpyh nk duplicate benang xboleh ker ...nk jugak buka benang kan
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Yes, go alip go. Pas ni bole la londehkan sape2 yg viral. Kes balqis x pasal2 org tau dia main forex. Ni plk kes Ali vs kak ipar. X pasal2 org tau Ali ni tamak nk Amik harta anak yatim.
Reply

Use magic Report

Post time 20-2-2020 05:56 PM | Show all posts
I sokong toklip aci kan... i xsuka kes songlap2 duit org ni.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
Advertise with us
Quick Reply To Top Return to the list