Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
12Next
Return to list New
896
View
20
Reply

"Dia Orang Tua Bang, Jangan..." - Penguatkuasa Pukul Warga Emas Bengang Kereta Ditunda

[Copy link]

Author: rikuren       Show all posts   Read mode

Author
Post time 14-2-2020 11:32 AM | Show all posts |Read mode
Viral di media sosi@l video seorang penguatkuasa memukul seorang lelaki warga emas kerana menyerangnya.


Dalam kejadian yang tidak diketahui masa dan lokasi itu, penguatkuasa terpaksa menunda kereta warga emas itu kerana diletakkan di tempat yang tidak sepatutnya.


Kredit foto: Facebook Adavadi Kaigalz



Berdasarkan video, anggota itu dipercayai memberi amaran kepadanya warga emas itu. Namun, warga emas itu terus memukul anggota itu dengan payungnya.


Penguatkuasa berkenan kemudiannya membalas balik dengan tumbukkan dan menjatuhkan warga emas tersebut.





Warga emas itu mengalami pendarahan di bahagian kepala.


Orang ramai yang menyaksikan kejadian itu segera datang meleraikan kedua-dua pihak.


Video itu mengundang pelbagai reaksi dari netizen. Ada yang menyokong dan tidak kurang juga yang tidak bersetuju dengan tindakan anggota terbabit.




Kredit foto: Facebook Adavadi Kaigalz


Mempertahankan diri dan bertindak balas di dalam situasi yang terdesak  memang satu keperluan. Tapi kadangkala perlu ada pertimbangan sewajarnya jua.



Sayangi yang muda, hormati yang tua. - CARI



Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:36 AM | Show all posts
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:05 PM | Show all posts
pakcik tu mmg salah..tapi dia bkn lawan kau sampai nak kena hayun penumbuk kat muka.. dia hayun bahu kau je..tonyoh badan dahla..  bkn nak bekap sape2.tapi malu ler sampai kuat gitu dia g tibai org tua.. ni konpem jenis baran & kurang ajar..x pn fedup pakcik tu x nak hulur "kopi"..  
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 12:22 PM | Show all posts
Dah tau tua apahal mau ketuk orang yang jalankan tugas? Bodoh tahap sial
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 01:06 PM | Show all posts
makluk rasis = sokong pemukul orang tua, sebab dia cina
makluk beradab = sepatutnya pekerja itu bersabar dan mengelak dari tempat kejadian dan teruskan tunda kereta tersebut
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 01:07 PM | Show all posts
makluk rasis = sokong pemukul orang tua, sebab dia cina
makluk beradab = sepatutnya pekerja itu bersabar dan mengelak dari tempat kejadian dan teruskan tunda kereta tersebut

bayangkan apabila orang tua tu tiba2 mati sebab strok.. tidak ke jadi kes bunuh?
sebab tu Allah dah cakap.. bila marah tu bersabar..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 01:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Tua bukan lesen utk attack org sesuka hati..it is an assault regardless kuat ke idok
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 02:31 PM | Show all posts
Ladybird910 replied at 14-2-2020 05:34 AM
Tua bukan lesen utk attack org sesuka hati..it is an assault regardless kuat ke idok

iols agree dgn ni. tp malangnya statement official keluar, dah mcm staff tu kena redho kalau kena provoke mcm tu.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 02:39 PM | Show all posts
penguatkuasa patut bio je kene pukul,,kan pukul balik jd cenggini la,,penjawat awam kalau pukul org biase kene viral lah jwpnye..
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:03 PM | Show all posts
Dah tua2 bangka pun sibuk nak pukul orang...
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:15 PM From the mobile phone | Show all posts
br lg kes cikgu depress mgaruk kete kne tarik. netizen puji habes abg baju merah yg kne ludah tu. kekal tenang kne haruk. cuba la jd kan ikutan. kalau abam penguatkuasa tenang pasti dpt pujian.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Pakcik tu mmg salah tapi perlu ke nak balas sampai tumbuk?
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:29 PM | Show all posts
kalo aku  kena payung tu, aku ludah je apek tu balik
tarik kahak dalam sket

jauh lagi bagus dari fizikal attack ni
silap hari bulan boleh kembali menemui tuhan oi

Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Pendapat aku plak...

Sure apek ni ada ckp maki2 sometg yg trigger kemarahan brother ni, dah la apek tu start dl, x kisah la dia tua ke ape, tp klu dia yg mulakan dl, ttp apek tu yg slh, brother tu plak mungkin da panas hati sgt dgn cuaca panas, lepas gak sebiji,

Mcm kes teksi oukul smpai mati baru ni, dah tua gak..... tp wpon da tua, bukan lesen tau nak maki hamun pukul org, kene tau benda ni,

Aku esok lusa tua gak, tp moga jauh la dr perangai2 camni
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 03:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Ladybird910 at 14-2-2020 03:32 PM
BoongaKertas replied at 14-2-2020 02:31 PM
iols agree dgn ni. tp malangnya statement official keluar, dah mcm staff tu kena redho kalau kena  ...


Wat do u aspek?munteri Dapig xknlaaa nk side si mellyou...lalalala

Pakcik taxi yg bunuh kt petronas ngv tu pon tuwe gak..just guna skru driver je pon

Klu iols,
Iols akan cari lawyer...xkn minta maaf..stand by my action..sebab undang2 terpakai kat semua org..xkira tua ke muda
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 04:00 PM | Show all posts
aduiiii tapi tak patut la dia tumbuk and jatuhkan uncle tu... sakit pinggang dia...
brader tu patut buat tak tau dgn uncle tu.
blah dan terus tarik kereta uncle. itu sahaja.
kalau dh tau awak tu hot tempered, jgn layan bneda mcm ni. blah shj.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 07:11 PM | Show all posts
MPSJ gantung tugas anggota pukul warga emas hingga rebah

SUBANG JAYA, 14 Feb Majlis Perbandaran Subang Jaya (MPSJ) menggantung tugas seorang anggota penguatkuasanya yang memukul seorang warga emas hingga rebah dan cedera.

Yang Dipertua MPSJ dalam satu kenyataan hari ini memberi jaminan untuk melakukan siasatan dalaman secara adil dan terperinci.

Sekiranya orang ramai yang tidak berpuas hati atas sebarang tindakan penguatkuasaan yang dikenakan, mereka boleh mengemukakan aduan secara rasmi kepada pejabat MPSJ atau Biro Pengaduan Awam, Jabatan Perdana Menteri untuk tindakan lanjut, kata Noraini Roslan.

Tular dalam insiden semalam, seorang anggota penguatkuasa sedang melakukan tugas menunda kenderaan yang menghalang lalu lintas di kawasan komersil USJ 9.

Tidak berpuas hati kenderaan ditunda, pemilik kereta itu terlebih dahulu cuba melepaskan kenderaan daripada alat tunda sebelum memarahi dan memukul anggota MPSJ itu dengan payung.

Anggota penguatkuasa itu kemudian membalasnya dengan tumbukan sambil merebahkan lelaki warga emas itu sebelum ditenangkan orang awam.

Lelaki warga emas itu kelihatan cedera di bahagian kepala.

Hal itu mendapat teguran warga maya termasuk wakil rakyat kawasan itu, Michelle Ng Mei Sze yang menggesa anggota MPSJ tersebut memohon maaf kerana bertindak kasar melampau.

Michelle turut meminta MPSJ melatih anggota penguatkuasanya untuk menangani situasi tegang dan tidak mengulangi perkara sama pada masa akan datang.
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 09:03 PM From the mobile phone | Show all posts
Jangan berlebih-lebihan... Sian jugak orang tua tu bukannya gagah sangat pun
Reply

Use magic Report

Post time 14-2-2020 11:09 PM From the mobile phone | Show all posts
kena bawak pepper spray tu. spray je mata uncle tua tak sedar diri menyusahkan orang parking merata, pastu nak serang orang.

sepatutnya penguatkuasa jangan kotorkan tangan tumbuk org tua tu, spray je kat mata, biar dia berguling.
Reply

Use magic Report

Post time 15-2-2020 12:33 PM | Show all posts


kalau kene yang ini, ada berani taekwondo sama dia ?


Reply

Use magic Report

12Next
Return to list New
You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.128444s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list