Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
6629
View
101
Reply

"Babi Hutan Lagi Sedap Dari Babi Pink," -Terkedu Isteri Dengar Adam Corrie Mengaku

[Copy link]

Author: Cari-Saiful       Show all posts   Read mode

Author
Post time 22-1-2020 02:51 PM | Show all posts |Read mode
Adam Corrie mengaku yang dia pernah makan daging babi hutan, sebelum memeluk agama Islam.


Adam memberitahu perkara tersebut selepas ditanya oleh isterinya sendiri.

"Bidadari saya tanya...saya jawab je lah dengan jujur. Makan, babi hutan lagi sedap daripada babi pink," tulisnya di Instagram.


  



Berikutan jawapan tersebut, isterinya  terkejut apabila mengetahui bahawa daging haiwan liar lagi sedap dari spesies biasa.


Menurut Adam lagi, kini ramai yang bukan beragama Islam pun sudah mempunyai kesedaran mengenai kemudaratan memakan daging babi.


  



  



"Sekarang ramai sudah rakan yang belum Islam tak makan daging babi atas kesedaran faktor kesihatan.

"Dan Alhamdulillah, empat tahu sebelum saya syahadah, kembali kepada fitrah, saya sudah tiada rasa nak makan babi. Rupanya, Allah nak saya bersih sebelum kembali kepada fitrah," tambahnya.


Foto: IG


Bagaimanapun Adam berkongsi cerita bukan untuk menghina namun untuk dijadikan sebagai ilmu pengetahuan.

"Setiap kejadian yang Allah cipta bukan sia-sia. Allah jadikan babi itu ujian bagi umat Islam. Jangan kita pandang hina setiap kejadian tapi pandang ia satu ujian dan hikmah disebaliknya."


Adam telah memeluk agama Islam pada 13 Julai 2007 dan berkahwin dengan isterinya, Fazema Mohd. Fuad pada 2008. -CARI
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 02:53 PM From the mobile phone | Show all posts
comel anak dia
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:07 PM | Show all posts

jaarang-jarang kurex komen yang tiada "semoga ..."
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:10 PM | Show all posts
mmg pun kwn cina aku pn ckp
babi hutan sedap manis dr babi pink

sb tu klu kt kg ada babi hutan msk kebun
org kg akan call je sorang pakcik melayu ni
yg ada senapang pg tembak babi tu
pakcik tu jual  kt cina

duit jualan ni depa bt beli peluru  
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:16 PM | Show all posts
No wonder la ramai orang luar dari Sabah pakat cari sinalau bakas
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:17 PM | Show all posts
alhamdulillah.. suka tgk diorg
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:25 PM From the mobile phone | Show all posts
Fresh tak sedap. Salai sedap. Buat masak lemak ka, kari ka, stew ka, sup ka.

Sekian terima kaseh.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:31 PM | Show all posts
dua_chzy replied at 22-1-2020 03:25 PM
Fresh tak sedap. Salai sedap. Buat masak lemak ka, kari ka, stew ka, sup ka.

Sekian terima kaseh ...

Kecur air liur membayangkan..golek sedap tak?
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:32 PM From the mobile phone | Show all posts
Tak perlu la kot duk bagitau rasa sedap babi ni. Bimbang menggalakkan muslim2 bimbo nak mencuba
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:34 PM | Show all posts
babi hutan kurang hanyir...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:41 PM | Show all posts
anak dia ni adorable betul...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:42 PM From the mobile phone | Show all posts
Ex boss aku pun ckp babi hutan lagi sedap... Kat area rumah aku byk je Babi hutan ni.apsal cina2 ni x tangkap buat lauk plak...
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:46 PM | Show all posts
mmg ramai dah pepuak cepet yg x makan babi dan bersunat...bukan muslim pun, hanya atas dasar kesedaran terhadap kebersihan dan kesihatan....

agak2 laaa binatang makan sampah bangkai segala nak dimakan plak....haishhhhhh
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:46 PM | Show all posts
opkozla babi hutan lagi sedap dari babi pink

contoh: beza rasa antara ikan patin sungai liar (babi hutan) vs ikan patin kolam (babi pink)

harga pun sama hat hutan2 mahal, hat pelihara murah

lagipun babi hutan ni makan sayur, buah2 rajin exercise, babi pink makan dedak penggemuk babi + malas exercise
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Boomibulat replied at 22-1-2020 03:31 PM
Kecur air liur membayangkan..golek sedap tak?

Sedap kot, haha.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:52 PM From the mobile phone | Show all posts
Trunkk_ZZ replied at 22-1-2020 03:46 PM
opkozla babi hutan lagi sedap dari babi pink

contoh: beza rasa antara ikan patin sungai liar (bab ...

Tapi jangan sesekali makan babi hutan pencen terutama betins yach. Baunya yarooobbiiiiii sangat.
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 03:56 PM | Show all posts
macam ayam la.. korang kan lagi suke ayam kampung dari ayam bela..
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 04:06 PM | Show all posts
mcm ayam kampung dgn ayam daging la..sdp lg ayam kampung
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 04:26 PM From the mobile phone | Show all posts
Kalau uols berkunjung ke tanah tinggi kundasang melalui perjalanan tu uols akan dihidangkan asap barbecue dr (sinalau bakas) babi bakar.. Semerbak mewangi
Reply

Use magic Report

Post time 22-1-2020 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
Mmg sedap pun
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.109987s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list