Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
7519
View
107
Reply

"Pleaselah Artis Malaysia, Kreatif Macam Fazura, Takdalah Balada Memanjang, Boring"

[Copy link]

Author: Cari-Azza       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-12-2019 04:26 PM | Show all posts |Read mode




"Biarlah orang nak kata Fazura suara autotune ke, tapi muzik ni memang sedap untuk dia."



Begitulah antara komen peminat di Youtube untuk lagu terbaharu Fazura Be Honest featuring Jesse Ruben.


Menurut mereka, suara Fazura tidak sesedap penyanyi sebenar tetapi dengan rentak muzik sebegini, ianya kelihatan 'international' sekali. Apatah lagi video muziknya yang urban sangat sesuai untuk peminat muzik bass sebegini. Jadi, bukan lagu balada sahaja perlu dihargai ya.


Yt




Ya. Mungkin peminat muzik di Malaysia terbiasa dengan lagu-lagu bernada tinggi dan nyaring, maka muzik sebegini tidak begitu dipandang. Misalnya, Yuna sendiri mencari tapak di Amerika apabila muziknya tidak begitu mendapat sambutan.



Mungkin sudah sampai masanya, peminat muzik tanah air menerima kelainan muzik dan variasi suara penyanyi yang pelbagai nada tinggi atau rendah.














Buat Fazura, mungkin lagu sebelum ini tidak begitu dengan kualiti suaranya, tetapi lagu Be Honest kali ini memang kena dan sedap didengar.


Malahan di laman Instagramnya juga, Fazura galak mempromosikan album terbaharunya serta mengharapkan ia memberi inspirasi kepada yang di luar sana. Wah! Serius Fazura mahu jadi penyanyi? - CARI
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:29 PM From the mobile phone | Show all posts
cukup menyampah dgn artis yg yg asal pelakon, lepas tu jadi penyanyi walau tak berbakat. yg penyanyi jadi pelakon walaupun tau bakat lakonan takde..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:34 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex: cukup menyampah dgn artis yg yg asal pelakon, lepas tu jadi penyanyi walau tak berbakat. yg penyanyi jadi pelakon walaupun tau bakat lakonan takde..

Setuju sgt3.... Kononnya rasa diri multi-talented
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:37 PM | Show all posts
fazura ni sah2 tujuan dia mmg nak cari lagu yg mcm ni sbb tau vocal dia mcm mana..

yg penyanyi lain mmg target lagu utk tunjuk their vocal n technique which dlm masa yg sama target utk join AJL semua tu.. so yeah..

lain penyanyi lain niat nye.. yg fazura sesuai la gituuu...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:55 PM | Show all posts
Benci betul artikel yang main ambik komen2 orang sebarangan je utk dijadikan penulisan...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:56 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 13-12-2019 04:29 PM
cukup menyampah dgn artis yg yg asal pelakon, lepas tu jadi penyanyi walau tak berbakat. yg penyanyi ...

Lagi menyampah bila.. bakat berlakon tak ada, bakat menyanyi tak ada tiba jadi artis.. eh!
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:56 PM | Show all posts
bila  pulak lopah nak menyanyi ikut jejak pajura?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:56 PM | Show all posts
lagu faz ni stakat dgr sronok2 ok la pd iols..kalau nk bertanding mmg idok la kan..lakonan mmg i suka since bicara hati..mengacara MTV dulu..bia la dia nk cuba selagi mendatangkan duit..dia kisah apa kan...
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Telinga Gen Z memang hauk penuh tahi majoritinya. Sebab tu deyol boleh layan lagu Fazura. Akak yang karat abes kat sheol pon tak koser nak dengar lagu2 sheols dek.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:59 PM From the mobile phone | Show all posts
ffbeauties replied at 13-12-2019 04:56 PM
Lagi menyampah bila.. bakat berlakon tak ada, bakat menyanyi tak ada tiba jadi artis.. eh!

Cm cumi cumi tu lah
Adoi la..hahaha
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:08 PM | Show all posts
Kurex replied at 13-12-2019 04:29 PM
cukup menyampah dgn artis yg yg asal pelakon, lepas tu jadi penyanyi walau tak berbakat. yg penyanyi ...

sbb skrg producer semua tgk rating.. amik penyanyi tgh hot jd pelakon, sbb followers ramai.. cerita hauk jugakk..
pastu ost bg pelakon tu pulak nyanyi.. yg penting masyukk kekdahnye..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:10 PM From the mobile phone | Show all posts
Masalahnya lagu jiwang2 tu view kat youtube pun dah berjuta2 lemon. Yg kononnya international berapa je viewnya? Orang jadi penyanyi sebab nak duit, bukan nak syok sendiri.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:21 PM From the mobile phone | Show all posts
Edited by Rogue98 at 13-12-2019 05:22 PM

Yup x perlu lah lagu sedih2 mendayu. Camner nak maju. Melayu kena lebih tough kalau tak nanti senang di pijak orang.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:31 PM From the mobile phone | Show all posts
Walaupun suka fazura tp x minat lagu2 dia.
X sesuai dgn jiwa kot.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Soothing ke?
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:47 PM From the mobile phone | Show all posts
virgo19 replied at 13-12-2019 05:10 PM
Masalahnya lagu jiwang2 tu view kat youtube pun dah berjuta2 lemon. Yg kononnya international berapa ...

Dia ni lebih agungkan composer luar negara. Pada dia composer local low class. international lah sgt
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Kurex replied at 13-12-2019 04:29 PM
cukup menyampah dgn artis yg yg asal pelakon, lepas tu jadi penyanyi walau tak berbakat. yg penyanyi ...

sbnrnye dorg ni kaut selagi blh..
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:51 PM | Show all posts
muzik je international tp suara hauk
tp apa ada hal karat telinga tungkey
mmg akan beli lagu sheol dan laki nya
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:53 PM From the mobile phone | Show all posts
shernazz replied at 13-12-2019 04:59 PM
Cm cumi cumi tu lah
Adoi la..hahaha

2b honest..nabila baik berlakon dr nyanyi hahs
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:54 PM From the mobile phone | Show all posts
siapa ckp sedap tu mmg pekak
be honest
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.121503s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list