Chinese
Color
Orange
Black
Blue
Purple
Green
Deep Blue
Laman Utama
Forum
Fokus
Semasa
Gosip Socmed
Infozon
tularsuara
Search
123Next
Return to list New
6331
View
58
Reply

Kos 1 Juta Untuk Perkahwinan, Datuk Seri Eizlan Yusoff Sanding 4 Hari Berturut-Turut

[Copy link]

Author: bawangkecik       Show all posts   Read mode

Author
Post time 13-12-2019 03:28 PM | Show all posts |Read mode
Datuk Seri Eizlan Yusof kini telah mendedahkan siapa suri pilihannya untuk dijadikan teman hidup setelah sekian lama menduda. Pada Khamis lalu, aktor tersebut telah bernikah dengan Natasha Rosa Boudville, 29, hanya dengan sekali lafaz.

foto: cst production

Pasangan itu disatukan di majlis penuh adat istiadat di The Glass Suite, Bora Ombak, Marina, Putrajaya kira-kira pukul 3.30 petang, memetik laporan mStar online.

Wanita cantik berketurunan Serani itu dilaporkan telah lama memeluk Islam iaitu ada Ogos tahun lalu dan mendapat restu daripada anak-anak Eizlan Yusof sendiri.


Pada majlis akad nikah itu, Eizlan telah menyerahkan mas kahwin sebanyak RM80 dan sebentuk cincin berlian, dan turut menyerahkan wang hantaran berjumlah RM12, 121.90.


Manakala untuk hantaran, Natasha memberi lima dulang hantaran berbalas tujuh daripada pihak lelaki.





foto: cst production



Sebelum upacara akad nikah berlangsung,Eizlan telah dibawa menyeberangi Tasik Marina Putrajaya dengan menaiki bot Angkatan Pertahanan Awam Malaysia (APM) diiringi dengan beberapa pegawai tertinggi agensi tersebut.


Terdapat juga sesi berbalas pantun sebagai penyeri acara dan mengimarahkan adat-adat melayu dalam majlis bersejarah tersebut.





Manakala untuk majlis resepsi, ianya akan dibuat di lokasi yang sama. Upacara 'Sword Bearer' dan 'bagpipe' juga akan diadakan oleh barisan pegawai istiadat penuh APM.


Majlis perkahwinan pasangan dua sejoli ini akan diadakan selama 4 hari berturut-turut dan menelan kos lebih kurang RM 1 juta.


Semoga berbahagia hendaknya! - CARI

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 03:32 PM | Show all posts
nampak sepadan dan yang penting tidak ambil hak orang
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 03:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Semoga berbahagia
Reply

Use magic Report

Author
 Author| Post time 13-12-2019 03:43 PM | Show all posts
ada satu gambar tu macam ayda jebat haha
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 03:51 PM From the mobile phone | Show all posts
gigi replied at 13-12-2019 03:32 PM
nampak sepadan dan yang penting tidak ambil hak orang

Ouchhh....  

Tahniah Datuk Seri
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 03:57 PM From the mobile phone | Show all posts
Sword bearer ni bukan utk army je ke? Kalu laki iols bukan army malu lh nak wedding under sword bearer jah
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:07 PM From the mobile phone | Show all posts
belilies replied at 13-12-2019 03:57 PM
Sword bearer ni bukan utk army je ke? Kalu laki iols bukan army malu lh nak wedding under sword bear ...

Pegawai APM kawin pun lalu bawah pedang ke?
Heols ni senang2 je jadi Kolonel Bersekutu (PA). Tak mainlah setakat LtM, Kapten. David Teoh pun setakat Mejar. Ni pangkat Kolonel terus
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:12 PM | Show all posts
fuiyooo.. APM pun ade sword bearer. Kite dengan Prison ada sword bearer jugak. Hahahaha.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:37 PM From the mobile phone | Show all posts
Congratulations.. Moga kekal ke akhir hayat
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:38 PM From the mobile phone | Show all posts
Kos majlis 1m
Hantaran 12k ajer
Mas kawin 80
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:42 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 13-12-2019 04:07 PM
Pegawai APM kawin pun lalu bawah pedang ke?
Heols ni senang2 je jadi Kolonel Bersekutu (PA). Tak  ...

Dia jad kolonel tu dpt gaji ke volunteer je
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:43 PM | Show all posts
sharlenetexas replied at 13-12-2019 04:07 PM
Pegawai APM kawin pun lalu bawah pedang ke?
Heols ni senang2 je jadi Kolonel Bersekutu (PA). Tak  ...

apa fungsinya diorang ni dibagi pangkat tu ye..senang2 je naik pangkat tu. nak join jd trainer dia susah gak. kalau artis muda tu okla boleh promot huhu
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 04:49 PM | Show all posts
kos kawen 1 juta tu disponsor uols.. huntung jadi artis sedia duit hantaran sajo
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:03 PM | Show all posts
bungarose replied at 13-12-2019 04:38 PM
Kos majlis 1m
Hantaran 12k ajer
Mas kawin 80

mas khwin ikut negeri mcm KL 80 hinggit
hantaran tu die ikut tarikh RM 12,121.90 12/12/19

Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:09 PM From the mobile phone | Show all posts
Dia ni bisnes ape eh kejap2 dpt dato, kejap2 dato seri.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:55 PM From the mobile phone | Show all posts
sharlenetexas replied at 13-12-2019 04:07 PM
Pegawai APM kawin pun lalu bawah pedang ke?
Heols ni senang2 je jadi Kolonel Bersekutu (PA). Tak  ...

Ntahnya, kolenel bersekutu ni biasanya utk gov officer pangkat pengarah dah kan?? EY fungsi apa
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 05:59 PM From the mobile phone | Show all posts
Risaurisaurisau replied at 13-12-2019 05:55 PM
Ntahnya, kolenel bersekutu ni biasanya utk gov officer pangkat pengarah dah kan?? EY fungsi apa

Kalau dulu2 ambil ceo syarikat pegang jawatan pegawai bersekutu. Skrg trend ambil retis2 pulak konon nak tarik minat org awam. Pastu tak agak2 bagi pangkat. Lt Kolonel, Kolonel. Ingat senang ke nak dapat pangkat tinggi mcm tu. Memalukan. Disgusting.
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 06:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Nape tak bagi je rm121220.19
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 07:03 PM From the mobile phone | Show all posts
bungarose: Kos majlis 1mHantaran 12k ajer Mas kawin 80



Dpt sponsored chuolssss...hihi
Reply

Use magic Report

Post time 13-12-2019 07:07 PM From the mobile phone | Show all posts
Iols pelik dia ni sejak bila jd kolonel..siap dpt datuk seri bagai..

Iols kenal kolonel kepsi jah..nway smoga bbahagia..sama padan..and sweet..untung binik terus uppp jd datin seri chuolsss.. heheh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register | Facebook Login

Points Rules

 CARI App
Get it FREE Google play
 Twitter
 Instagram
cari_infonet
FOLLOW
Copyright © 1996-2020 Cari Internet Sdn Bhd All Rights Reserved(483575-W)
Private Cloud provided by IPSERVERONE
0.125018s Gzip On
Quick Reply To Top Return to the list